پخش زنده
امروز: -
معاون مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان گفتند: حوزه کشاورزی سهم قابل توجهی در اقتصاد و اشتغال کشور دارد تقریبا 300 شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی داریم که نسبت به تعداد 6 هزار و 600 شرکت دانش بنیان در کشور خیلی کم هست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر منجم زاده معاون مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان در خصوص نقش شرکت های دانش بنیان در اشتغال حوزه کشاورزی گفتند: یکی از حوزه های اصلی کشور که سهم قابل توجهی در اشتغال دارد حوزه کشاورزی صنایع تبدیلی و تکمیلی و زنجیره های مختلفی کشاورزی در کشور است. واقعیت این هست که حوزه کشاورزی همانطور که مورد تأیید خبرگان و کارشناسان هست، عقب ماندگی قابل توجهی در استفاده از فناوری های نوین داریم و این موجب شده که آن کشندگی لازم برای ایجاد شرکت های دانش بنیان و بهره مندی از فناوری های نوین در این حوزه متأسفانه وجود نداشته باشد. لذا وقتی که از مموع فعالیت های دانش بنیان کشور بخواهیم یک عکس هوایی تهیه کنیم می بینیم که تعداد شرکت های دانش بنیان زیادی نیست و نسبت به سهمی که انتظار داریم که شرکت ها ایفا کنند فاصله زیادی وجود دارد و اشتغالی که شرکت های دانش بنیان در این حوزه ایجاد کردند اشتغال قابل توجهی نیست.
ایشان در خصوص تعداد شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی گفت: تقریبا 300 شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی داریم که نسبت به تعداد 6 هزار و 600 شرکت دانش بنیان در کشور خیلی کم هست. البته عدد قابل توجهی نیست و با آن چیزی که مطلوب هست خیلی زیاده فاصله داریم و حتی حجم اقتصاد این شرکت ها هم به نسبت میانگین اقتصاد شرکت های دانش بنیان در سطح کشور خیلی قابل توجه نیست یعنی اگر بخواهیم میانگینی از میزان فروش و اشتغال شرکت های دانش بنیان بعنوان یک شاخصی که نشان دهنده میزان حجم فعالیت آنها باشد را درنظر بگیرم شرکت های این حوزه متأسفانه در این شاخص ها هم عقب ماندگی دارند.
آقای منجم زاده در مورد توسعه شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی گفتند: واقعیت این است که باید قبل از اینکه به توسعه شرکت های دانش بنیان در یک حوزه توجه کنیم به محیط پیرامونی و اکوسیستمی که آنها در آن فعالیت می کنند باید نگاه ویژه ای داشته باشیم به هر حال شرکت های دانش بنیان در یک اکوسیستمی فعالیت می کنند در یک حوزه یا یک بخش اقتصادی کار می کنند که از آن جدا نیستند اگر در صنعت استراتژی توسعه صنعت نداشته باشیم هر چقدر هم شرکت دانش بنیان در صنعت شکل بگیرد ممکن است راه به جایی نبریم در حوزه کشاورزی هم همین طور است. اگر استراتژی کشاورزی در کشور مشخص نباشد اولویت های معلوم نباشد و خط کشی هایی که باید مشخص باشد و اتفاق بیفتد صورت نگیرد هرچقدر شرکت دانش بنیان و فناور در این موضوع داشته باشیم ممکن است به اهداف نرسیم این نکته ای که اشاره کردند آب مجازی که در بعضی از محصولات استفاده می شود واقعاً شاید به نفع ما نباشد، اینها ناشی از این است که باید استراتژی توسعه کشاروزی در کشور داشته باشیم و یک نقشه جامع داشته باشیم که به صنایع نشان بدهد که آیا در کشور هندوانه کشت بشود یا خیر؟ برنج کجاها کشت بشود؟ در حال حاضر نیمی از مشکلات این است که مثلاً در خوزستان ما کشت برج داریم آب بسیار زیادی استفاده می کند منجر به این می شود که آن مزارع پایین دست در واقع آبخوان هایی که وجود دارد اینها آبرسانی مناسبی وجود نداشته باشد که سال گذشته با مسائل اجتماعی هم روبرو بودیم. یک استراتژی بلندمدت کلان نگری باید در این حوزه ها وجود داشته باشد که شرکت های دانش بنیان هم در آن اولویت ها که در کشور اعلام می شود بتوانند بیایند و فعالیت کنند.
معاون مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان در خصوص اشتغال زایی شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی گفت: نیازمند این هستیم که در استان ها، متولی این حوزه ها مشخص شود. خیلی از شرکت های دانش بنیان در استان ها دارای مسائل و مشکلات خاص و جدی مواجه هستند. خیلی از اینها برای حل مسائل و مشکلات ناچاراً به تهران مراجعه کنند چون تصمیم گیری ها تهران انجام می شود و ابزارهای حل مسائل در تهران متمرکز شده است. اینکه بتوانیم اینها را یک مقدار به صورت غیرمتمرکز در کشور دنبال کنیم و شوراهای برنامه ریزی که در استانداری ها فعالیت دارند بتوانند در این حوزه ها ورود کنند و برنامه ریزی جدید را در سطح منطقه داشته باشند این یک نیاز جدی در کشور است.