پخش زنده
امروز: -
یک فوریت طرح "نظامنامه اندیشه ورزی و مشارکت نخبگان در مدیریت شهری" پس از بحث و بررسی، تصویب شد و به پیشنهاد یکی از اعضا مقرر شد که این طرح در مدت زمانی کوتاه با دیگر طرحهای مشابه ادغام و نتیجه اعلام شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مهدی اقراریان در جلسه امروز شورای شهر با بیان اینکه علت یک فوریت این است که مشارکت نخبگان در مدیریت شهری از مسائلی است که دغدغه اقشار مختلف بوده و از شعارهای ما در انتخابات نیز بوده است، اظهار کرد: یکی از بزرگترین سرمایههای شهر تهران دانشگاهها و نخبگان است که باید مورد استفاده قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه ما قول دادیم که این مشارکت را در اولویت قرار دهیم، خاطرنشان کرد: جمعی از نخبگان در بدنه شهرداری قرار دادند.
اقراریان با تأکید بر نظام نامه اندیشه ورزی و مشارکت نخبگان در مدیریت شهری، یادآور شد: مرکز مطالعات در این زمینه به ما کمک کرد و سایر حوزهها ذیل این طرح قابل پیاده سازی است و پس از ارجاع به تمام کمیسیونها به مشارکت فعالی از سوی اعضا نیاز داریم.
وی ادامه داد: در شعارها مشارکت مورد توجه قرار گرفته، اما یا به صورت سلیقهای بوده و یا اینکه ساختار و فرآیند مشخصی برای آن وجود ندارد که از این بابت تصویب یک فوریت ضرورت دارد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه از ابتدای این دوره سه طرح و یک لایحه به شهر آمده است، گفت: طرح جمع سپاری و مشارکت شهروندی با دیگر طرحهای ارائه شده هشت مورد مشابه دارد و در نهایت به دنبال راه اندازی یک سامانه هستند که جمع آوری نظرات نخبگان انجام شود.
ناصر امانی افزود: انتظار میرود که جمع بندی این طرحها و لوایح صورت بگیرد و کارشناسی انجام شود تا در نهایت یک طرح داشته باشیم تا شهرداری در اجرای این طرح دچار سردرگمی نشود.
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: شبکه جمع سپاری در کمیسیون برنامه و بودجه مصوب شده و با ادغام با لایحه جمع سپاری مقررات شهرداری تهران یک اقدام جامع انجام خواهد شد.
مهدی اقراریان هم در ادامه با بیان اینکه باید یک کار کارشناسی صورت بگیرد و این اقدام جمعی باشد، اظهار کرد: امروز شورای اسلامی شهر تهران علیرغم اینکه مصوبه لازم را دارد فاقد مرکز پژوهش هاست و در نبود این مرکز، زحمت بر عهده مرکز مطالعات شهرداری تهران است که در دوره قبلی و حاضر تلاشهایی را انجام میدهند که در خصوص سیاست گذاری هاست.
وی افزود: هیات اندیشه ورز که در دو سطح عملیاتی و راهبردی پیش بینی شده میتواند خلاها را پر کند و بحث نظام مشارکت بحث مبنایی و پایه در این زمینه است که الگوها ذیل این نظام پیش بینی شده است.
اقراریان همچنین تصریح کرد: در یک کمیته مشترک با حضور اعضا، این طرحها و لوایح با هم ادغام شود و مهم پیام شورا است که میخواهد به نظر نخبگان توجه کند که این توجه سلیقهای نخواهد بود و از طریق آگهی و اطلاع رسانی عمومی از توان نخبگان استفاده خواهد شد.
وی افزود: باید مشارکت شهرداری تهران را نیز داشته باشیم و میدانیم که این موضوع از دغدغههای شهردار نیز بوده است و ما قول دادیم بستر مشارکت نخبگان را فراهم کنیم و نباید مدت زمان زیادی طول بکشد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: جذب مشارکت برای مدیریت شهر موضوع بسیار مهمی است و اصل موضوع نباید بر اساس تعارضات مخدوش شود.
پرویز سروی با بیان اینکه این طرح در کمیسیون نظارت و حقوقی بررسی شود، اظهار کرد: باید در این زمینه به جمع بندی نهایی برسیم و از شهرداری نیز کمک بگیریم.