پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت : بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا از 14 فروردین آموزش حضوری در دانشگاه ها باید از سر گرفته می شد و بیشتر دانشگاهها با جدیت آموزش حضوری را پیگیری می کنند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکترایی که عنوان پایان نامه ها و رساله هایشان تصویب شده بود حتی در سالهای کرونا هم در کلاسها ، به صورت حضوری شرکت می کردند .
محمد علی زلفی گل در گفتگوی حضوری با برنامه صف اول شبکه خبر سیما افزود : دانشجویانی که طرح پایان نامه های آنها تصویب نشده بود و مقاطع کارشناسی هم با مصوبه ستاد کرونا آموزش های حضوری خود را آغاز کرده اند.
وی اضافه کرد : برخی از دانشگاهها به علت تغییر کاربری واحدهای خوابگاهی استیجاری مجبور شدند آموزش حضوری خود را با تاخیر آغاز کنند اما تا پایان فروردین همه دانشگاهها آموزش حضوری را آغاز می کنند
و حضوری شدن دانشگاهها در حال حاضر از مطالبات دانشجویان است .
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری افزود : خوشبختانه با حضوری شدن دانشگاه ها روح به کالبد دانشگاه ها برگشت و با فرمان سال مقام معظم رهبری ، تولید دانش بنیان اشتغال آفرین ، محور و مدار وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است.
آقای زلفی گل گفت : از تمامی مؤسسات تابعه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری هم خواسته شده است همه ماموریت ها و برنامه های راهبردی خود برای تحقق شعار سال را اعلام کنند و همه برنامه ها باید قابل رصد، پایش و ارزیابی باشد.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری اضافه کرد : یکی از کارهای دیگری که در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته توسعه مناطق نوآوری است که در این مناطق شتاب دهنده ها مستقر می شوند و این موسسات واحدهایی هستند که مسیر تبدیل ایده به پدیده و تولید را تجربه کرده و انجام داده اند .
وی گفت : شتاب دهنده ها ، افراد صاحب ایده ای که به مراکز رشد و پارک های علم و فناوری مراجعه می کنند را جذب می کنند ، آموزش می دهند و ایده شان را بسترسازی می کنند تا بتوانند تبدیل به محصول کنند.
همچنین بالغ بر 10 هزار هسته فناور داریم که مسیر ایده و تبدیل شدن به نوآوری و محصول را طی کرده اند و ظرفیت دارند به شرکت های دانش پایه و دانش بنیان تبدیل شوند و ما به آنها کمک می کنیم مسیر تبدیل شدن به شرکت های دانش بنیان را سریعتر طی کنند و بتوانند از تسهیلاتی که صندوق نوآوری و شکوفایی در اختیار آنها قرار می دهد استفاده کنند.
آقای زلفی گل درباره کنکور هم گفت : کنکور و قوانینی که شیوه اجرای کنکور را تعیین می کند از طرف مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و ما مجری قانون هستیم و محتوا و شیوه ارزیابی سوابق تحصیلی به وزارت آموزش و پرورش مربوط می شود .
وی در خصوص نحوه برگزاری کنکور افزود : کنکور برای رشته های پرطرفدار امکان حذف شدن ندارد و داوطلبانی که هدفشان کسب کرسی های دانشگاه برای رشته های پرطرفدار است باید با جدیت تلاش کنند و فقط سوابق تحصیلی نمی تواند ملاک ارزیابی باشد .
همچنین بیش از 85 درصد رشته های دانشگاهی ، با در نظر گرفتن سوابق تحصیلی و بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل تفکیک است اما برای رشته های پر طرفدار ، کنکور حتما برگزار می شود .
وی در پاسخ به این پرسش که تصمیم گرفته شده که میزان پذیرش دانشجو در رشته پزشکی 20 درصد افزایش پیدا کند، چه مقدار این موضوع می تواند نیازمان را به این گونه رشته ها حل کند گفت : ما مجری قانون هستیم که از طریق کنکور شرایط را برای پذیرش و جذب دانشجو مهیا می کنیم و اینکه افزایش ظرفیت ها می تواند پاسخگوی نیازها باشد یا نه در حوزه کاری وزیر بهداشت و آموزش پزشکی است .