پخش زنده
امروز: -
شرکتی دانشبنیان بهمنظور رفع نیاز صنعت لوازمخانگی، در حال راهاندازی خط تولید صنعتی «کمپرسور هرمتیک» است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما: یکی از نیازهای مهم و اساسی صنعت لوازمخانگی که در تولید یخچالفریزرهای خانگی و صنعتی کاربرد دارد، کمپرسورهای هرمتیک هستند؛ قطعهای کاربردی که انرژی موردنیاز مبرد را برای حرکت در سیکل تأمین میکند. پیشازاین کمپرسورهای هرمتیک در ایران تولید نمیشدند و بازار کشور در اختیار نشانهای تجاری چینی، تایوانی و اروپایی بود و به دلیل فقدان این محصول در کشور، نیاز شرکتهای تولیدکننده دستگاههای تبرید از طریق واردات تأمین میشد درحالیکه واردات این کالا نیز با مشکلاتی، چون تحریم و مراودات بانکی روبرو بودند.
در این میان شرکت دانشبنیان سرماسازان دانشمحور، تصمیم گرفت بهمنظور تأمین بخشی از نیاز بازار، زیر ساختهای موردنیاز برای تولید صنعتی کمپرسور هرمتیک موردنیاز صنایع تولید لوازمخانگی را در داخل کشور فراهم کند و صنایع لوازمخانگی را از واردات این کمپرسورها بینیاز کند.
میثم احمدی ضیا، مدیرعامل شرکت دانشبنیان سرماسازان دانشمحور، در مورد جزئیات این طرح توضیح داد و گفت: با درنظرگرفتن کلیه فرآیند نمونهسازی و ساخت قالبهای موردنیاز بعد از ۷ سال به جایی رسیدیم که میتوانیم خط تولید کمپرسورهای هرمتیک را در کشور راهاندازی کنیم.
وی در ادامه افزود: مصرف کنونی کشور در یخچالهای خانگی و صنعتی سالانه بیش از دو میلیون کمپرسور است که برای بهرهبرداری از خط تولیدی در گام اول با ظرفیت اسمی سالانه ۲۰۰ هزار کمپرسور جذب سرمایه کردیم و انتظار داریم تا سه سال آینده بتوانیم تولید این تجهیز را توسعه دهیم.
اجرای این طرح نیازمند سرمایهگذاری ۱۲.۵ میلیاردتومانی بود که ۱۰ میلیارد تومان آن از طریق طرح همسرمایهگذاری دوجزئی صندوق نوآوری و شکوفایی و ۲.۵ میلیارد تومان دیگر نیز توسط یکی از صندوقهای پژوهش و فناوری صندوق نوآوری تأمین شده است.
در همین راستا، عباس دینمحمدی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری توسعه سریع کارآفرینی ستارگان که عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی در سرمایهگذاری طرح تولید کمپرسور هرمتیک را برعهده دارد، با بیان اینکه مزیت اجرای این طرح جلوگیری از خروج ارز و ورود محصولات مشابه و کاهش واردات آن است، اجرای آن را اولین تولید کمپرسور برودتی یخچالفریزرهای خانگی و صنعتی در کشور عنوان کرد و گفت: بعد از ارزیابی صورتگرفته انتظار داریم که در سال دوم از راهاندازی این خط تولید به نقطه سربهسر برسیم و در مجموع، سه سال طول میکشد تا زیان انباشته جبران شود. این خط تولید قابلیت انتقال ندارد به همین دلیل باید راهاندازی آن از ابتدا یعنی تأمین فضای تولیدی و نصب تجهیزات و دستگاه انجام شود که تمام این فرایندها نیازمند زمان هستند. به همین دلیل پروسه سوددهی این کارخانه کمی طولانی خواهد بود.