پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیرازبرای همکاریهای دوجانبه، پیشنهاد تشکیل دبیرخانهای دائمی در دانشگاه با حضور نمایندگانی از دانشگاه و صداوسیما داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،دکتر مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز در نشست مشترک هیأترئیسه دانشگاه شیراز با مدیران صداوسیمای مرکز فارس، باهدف هماندیشی و تعامل با قدردانی از همکاری صداوسیمای مرکز فارس، به معرفی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: دانشگاه شیراز با قدمت قریب به ۷۵سال، یکی از ۱۳دانشگاه برتر کشور است. این دانشگاه در حال حاضر بیشاز ۷۰۰عضو هیأتعلمی دارد که اکثر ایشان از چهرههای ماندگار و برجستهی علمی کشور هستند.
وی افزود: دانشگاه شیراز با داشتن ۲۵۰ آزمایشگاه، ۲۱مجلهی علمی و ۱۴۰هزار دانشآموختهی دانشگاهی و امکانات ویژهی دیگری که دارد، تمامقد آمادگی خود را برای همکاری با صداوسیما اعلام مینماید.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به شعار سال، «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» را محور موردنظر برای همکاری دوجانبه در زمان حال دانست و باری دیگر بهنمایندگی از جامعهی دانشگاهی برای همکاری با صداوسیمای فارس اعلام آمادگی کرد.
محمدتقی سهرابی، مدیرکل صداوسیمای فارس هم در این نشست، با بیان این که در دنیای امروز که عصر ارتباطات نامگذاری شده است؛ رقابت رسانهها در حوزهی محتوای آنهاست؛ گفت: امروز اگر برنامهای بخواهد در رسانه ماندگار باشد؛ با یک شاخص و خطکش ارزیابی میشود، اما ماندگاری آن وابسته به محتواست؛ ازهمینرو امروز رسانهها برای تولید یک پیام، فوقالعاده حساسیت به خرج میدهند که پیامی را که به این گرانی تولید میکنند، مدتزمان ماندگاری آن را در ذهن مخاطب بالا ببرند و بدینترتیب موفقیت رسانههای خودشان را تضمین کنند.
وی با تأکید بر اینکه برای تولید محتوای غنی و مطلوب، نقش دانشگاهها و پژوهشکدهها و دیگر نهادهای علمی بسیار مهم است، ادامه داد: امروزه ما نمیتوانیم تفکیکی میان دانشگاه و رسانه قائل شویم؛ تولید نیروی انسانی از یک طرف و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی برای تولید محتوای مناسب و میزان مانایی پیام در ذهن مخاطب که تضمین کنندهی موفقیت رسانههاست ازسوی دیگر این دو را به یکدیگر پیوند داده است.
تبدیل پیام غنی دانشگاه به زبان عامه؛ رسالت صداوسیما
مدیرکل صداوسیما گفت:صداوسیما تریبونی است که امروز در اقصی نقاط کشور در اختیار شماست و شما میتوانید بهوسیلهی رسانه حرف خود و تعلیم و تربیت خود را از طریق رسانه به اقصی نقاط کشور و دنیا برسانید.
وی اظهار داشت: وظیفهی رسانه در اینجا این است که پیام غنی دانشگاه را بگیرد و آن را به زبان عامه و همهفهم تبدیل کند و در اختیار جامعه قرار دهد.
وی بااشاره به شعار سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: برای عملیکردن شعار امسال هم دانشگاه و هم صداوسیما و ظایفی دارند و این بهانهایست برای ارتباط بیشتر با یکدیگر.
تشکیل دبیرخانهی دائمی برای گسترش همکاریهای دانشگاه شیراز و صداوسیما
در ادامه دکتر محمدهادی صادقی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز نیز با بیان این مقدمه که بهفرمودهی امام راحل (ره) صداوسیما دانشگاهی عمومی است؛ اظهار داشت: بنابراین امروز نشست مشترک دو دانشگاه شیراز و صداوسیما برگزار شده است و طبیعتا این هر دو دانشگاه، رسالت، مأموریت و اهداف واحدی دارند.
وی با اعلام آمادگی دانشگاه شیراز برای همکاریهای دوجانبه، پیشنهاد تشکیل دبیرخانهای دائمی در دانشگاه با حضور نمایندگانی از دانشگاه و صداوسیما داد و اظهار داشت: ما معتقدیم که در شرایط فعلی، رسالت دانشگاه کمککردن به بخشهای دیگر جامعه و دستگاههای اجرایی و صنعت هست؛ امروزه مأموریتهایی برای اساتید دانشگاه تعریف میشود که چالشها و مشکلات موجود در جامعه و صنعت را کشف کنند و برای آن راه حل بیابند؛ در این راستا بهیقین صداوسیما کمک شایانی به انجام این رسالت دانشگاه می تواند داشته باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز افزود: صرفنظر از همکاریهای معمولی که در گذشته بوده و انتقال اطلاعات و گزارشها و اخبار، صداوسیما یک رسالت پیامبرگونهای دارد و میتواند ارشاد و هدایت ظرفیتهای موجود در سطح جامعه را به سمت اهدافی که مدنظر هست عهدهدار شود.
وی با پیشنهاد برگزاری نشستها، مناظرهها و جلسات مختلف با حضور دانشگاهیان در صداوسیما، از ایشان خواست تا مشکلات جامعه را مطرح کرده و برای ارائهی راه حل آن از دانشگاهیان برنامههای چالشبرانگیز داشته باشند.
تشکیل دبیرخانه برای همکاری مشترک؛ تشکیل کارگروههای تخصصی؛ تدوین برنامههای عملیاتی در سه سطح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت؛ درنظرگرفتن امتیازات مختلف ازسوی دانشگاه برای انگیزهبخشی به استادان دانشگاه برای همکاری با صداوسیما؛ ساخت برنامههای مختلف براساس پژوهشهای مسألهمحور دانشگاهی؛ تولید برنامههای چالشبرانگیز باانگیزهی ارائهی مشکلات جامعه و علاجبخشی برای آنها؛ تولید برنامههای امیدافزا، تولید برنامههایی با محوریت دستاوردها و موفقیتهای دانشگاهی، بهرهمندی بیشتر از ظرفیت اساتید برجسته، نخبگان دانشگاهی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی؛ انجام نظرسنجیهای مختلف در جامعه ازسوی دانشگاه و ارائه به صداوسیما ازجمله موارد مطرحشده در این نشست بود.