پخش زنده
امروز: -
احمد راستینه گفت: شفافیت در میانمدت و بلندمدت ما را به سمت حکمرانی شفاف با مردم جهت خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، راستینه نماینده مردم شهرکرد، گفت: شفافیت آغازی است برای اینکه یک حرکت جمعی برای رشد و ارتقاء جمعی کشور اتفاق بیفتد، ما معتقدیم که شفافیت گرچه معایبی دارد و از جمله آن این است که برخی را میتواند به سمت حرکتهای پوپولیستی حرکت دهد، اما در میانمدت و بلندمدت ما را به سمت یک حکمرانی شفاف با مردم جهت خواهد داد.
وی افزود: طرح شفافیت آغاز یک حکمرانی شفاف و روشن برای تعامل بهتر بین مردم و حاکمان است، حاکمان باید با مردم صادق باشند و به فرمایش امیرالمومنین (ع) همه اطلاعات را به جز اطلاعات نظامی و امنیتی که میتواند کشور را در معرض خطر قرار دهد، باید در اختیار مردم قرار دهند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: تقریبا بالای ۹۰ درصد آنچه در مجلس شورای اسلامی رقم میخورد، به صورت اخبار و دادههایی است که هیچ آسیبی برای امنیت کشور ایجاد نمیکند و میتواند به مردم برای آشنا شدن با زوایای مختلف تصمیمگیری در نظام حکمرانی کمک کند.
وی گفت: شفافیت سرآغازی است برای این که تمام دستگاههای حکمرانی کشور ما به سمت شفاف شدن دادهها با مردم حرکت کنند، ما معتقدیم که مجلس پله اول است و اگر این قدم را بردارد و بعد شفافیت در همه نهادها رقم بخورد.
راستینه اضافه کرد: شفافیت کمک میکند تا هزارتوهای رانت و فسادی که در بده بستانها تحت تاثیر تعارض منافع رقم میخورد، حذف شود. مهم این است که ما زوایای تعارض منافع را بشناسیم. شفافیت گام بلندی است تا این تعارض منافعی که باعث شده من نماینده نوعی جرأت اعلام رأی خود را نداشته باشم، حذف شود. شفافیت به نماینده کمک میکند با شهامت رأی خود را اعلام کند و با شهامت بر اساس آنچه که اعلام میکند، مطالبهگری کند.
وی افزود: امروز تعارض منافع و اشکالات ساختار بودجه سبب شده که ارتباطات لابیگرایانه برای جذب حداکثری اعتبارات برای مناطق مختلف کشور و حوزههای انتخابیه به وجود بیاید و این سبب شده که ما شاهد رشد و توسعه نامتوازن هستیم.
نماینده مردم شهرکرد ادامه داد: شفافیت آغازی است برای اینکه یک حرکت جمعی برای رشد و ارتقاء جمعی کشور اتفاق بیفتد، ما معتقدیم که شفافیت گرچه معایبی دارد و از جمله آن این است که برخی را میتواند به سمت حرکتهای پوپولیستی حرکت دهد، اما در میانمدت و بلندمدت ما را به سمت یک حکمرانی شفاف با مردم جهت خواهد داد.
راستینه در پاسخ به این مسأله که «برخی نگران هستند که ممکن است نظر تخصصی و کارشناسی که ما اتخاذ میکنیم خلاف نظر مردم باشد»، گفت: من معتقدم که باید با مردم صادقانه نظرات کارشناسان را به گفتگو بگذاریم. مردم نامحرم حکمرانان نیستند، لذا بهتر است که نظر کارشناسان را با مردم در میان بگذاریم. طبیعتا بخشی از مردم موافقند و بخشی هم مخالف هستند، اما آنچه اهمیت دارد این است که مردم حق دارند بدانند چه فکر و چه اندیشهای وکالت آنها را برعهده دارد.