پخش زنده
امروز: -
عملیات مبارزه با سن غلات تاکنون در سطح ۳۵ هزار هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: همزمان با شروع ریزش سن مادر به مزارع غلات، پایش و رصد مزارع در اولویت کار کارشناسان شبکههای مراقبت قرار گرفته است.
قدمی ا فزود: عملیات مبارزه با آفت سن در مزارع غلات از اوایل فروردین ماه در استان آغاز شده و تاکنون در سطح حدود ۳۵ هزار هکتار از اراضی گندم و جو تحت پوشش مبارزه با این آفت قرار گرفته است.
او با بیان اینکه مبارزه با سن غلات تا اوایل اردیبهشت ادامه دارد افزود: پیش بینی میشود د در حدود ۶۰ هزار هکتاراز مزارع کار مبارزه با سن مادر انجام شود.
قدمی با توجه به تنشهای جوی از کشاورزان خواست هرچه سریعتر با مشورت کارشناسان سازمان اقدام به مبارزه با سن غلات و علفهای هرز اقدام کنند.
او افزود: بهترین زمان برای کنترل موثر آفت سن گندم در این مرحله (سن بصورت مادر) میباشد و توصیه بر این است که قبل از تخم ریزی این آفت و تکثیر آن سمپاشی انجام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی در ادامه گفت: بهترین زمان سم پاشی مزارع زمانی است که سنهای مادر بر روی بوتههای گندم ظاهر شده و وضعیت هوا در حالت ساکن باشد.
اسدی کارشناس مسئول حفظ نباتات جهادکشاورزی استان مرکزی هم با بیان اینکه سن گندم در ۲ مرحله به مزارع خسارت میزند گفت: مرحله اول سن مادر و مرحله بعد پوره سن مادر است که موجب خسارت مزارع خواهد شد.
اسدی افزود: کشاورزان توجه داشته باشند عملیات مبارزه را قبل از تخم ریزی سن مادر انجام دهند چرا که اگر سن مادر شروع به تخم ریزی کند کار مبارزه سختتر شده چرا که هم هزینههای مبارزه بالاتر میرود و هم محصول از نظر کمی و کیفی دچار خسارت میشود.
او تاکید کرد کشاورزان دراسرع وقت نسبت به مبارزه با این آفت اقدام کنند.
در استان مرکزی ۹۰ تیم پایش در مزارع گندم و جو فعالیت می کنند.
سن غلات، از آفتهای مهم مزارع گندم و جو است که هرساله در این فصل در مزارع دیده می شود و در صورت کم توجهی، به کشت و کار کشاورزان خسارت می زند.
امسال ۲۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم و ۵۵ هزار هکتار زیر کشت جو رفته است.