پخش زنده
امروز: -
مایه کوبی دام های سبک علیه بیماری بروسلوز (تب مالت) در خراسان جنوبی همزمان با فصل بهار آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، معاون سلامت دامپزشکی استان گفت: مایه کوبی ۳۱۳ هزار و ۱۲۵ رأس بره و بزغاله ماده علیه بیماری مشترک تب مالت در خراسان جنوبی آغاز شد.
محمد علی بخشی افزود: با توجه به پراکندگی دامها در مراتع و همچنین وضعیت کوچ عشایر پیش بینی می شود این طرح تا پایان شهریور ادامه یابد.
وی گفت: مایه کوبی بره و بزغالههای ماده ترجیحا ۳ تا ۸ ماه (و نهایتا یک ماه قبل از قوچ گذاری) الزامی است و در صورت عدم مایه کوبی در این بازه زمانی امکان مایه کوبی دام تا پایان عمر دام وجود ندارد.
بخشی به تهیه رایگان واکسن توسط دامپزشکی و همچنین مایه کوبی رایگان آنها توسط نیروهای دامپزشکی اشاره کرد و از دامداران خواست: با توجه به اینکه مایه کوبی دامها بهترین راه پیشگیری از بیماری است برای پوشش حداکثری واکسیناسیون و بهره بردن از این فرصت با اکیپهای فنی شبکههای دامپزشکی مشارکت کنند.
به گفته وی بروسلوز یا تب مالت به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای عفونی مشترک بین انسان و دام محسوب می شود که عامل بیماری قادر است طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا کند.
وی گفت: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی و از دست رفتن ارزشهای اقتصادی دامهای مبتلا و از طرفی به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.
بخشی واکسیناسیون، آموزش و ترویج در جمعیت هدف، نظارت بر تولید فرآوردههای دامی، اجرای موازین بهداشتی و قرنطینهای و برنامه خونگیری و حذف دامهای مبتلا را از مهمترین برنامههای دامپزشکی در پیشگیری و مبارزه با این بیماری برشمرد.