پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از برنامه این نهاد برای تکمیل ۳۰ هزار واحد مسکونی در سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید مرتضی بختیاری در گفتگو با برنامه صف اول شبکه خبر سیما گفت: امسال برنامه مان این است که بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی را کامل کنیم و تحویل مددجویان بدهیم و حدود ۵۰ هزار واحد مسکونی که نیاز به تعمیرات دارد نیز جزو برنامههای امسال این نهاد است.
وی افزود: به همین منظور، توافقنامههایی با سپاه پاسداران، بسیج سازندگی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، و بنیاد مسکن منعقد کرده ایم که بر اساس این قراردادها باید ۴۰ هزار واحد ساخته شود. همچنین ۱۰ هزار واحد هم توسط بنیاد مستضعفان یعنی مهندس فتاح که ارائه کمکهای ارزشمند به نیازمندان از جمله کمیته امداد و بهزیستی را در کارنامه کاری خود دارند ساخته خواهد شد.
آقای بختیاری با بیان اینکه کارهای بزرگی در حوزه مسکن در این نهاد در حال انجام است گفت: تفاهمنامهای در مورد قانون جهش مسکن با وزیر راه و شهرسازی و در حضور ریاست جمهوری مبادله شد که سهم کمیته امداد ۳۶۰ هزار واحد است که باید طی چهار سال و در هرسال ۹۰ هزار مسکن ساخته شود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه برای این برنامه گامهای اولیه برداشته شده، اما چند ابهام دارد گفت: قرار بود برای حل این مسئله قبل از عید جلسهای با وزیر محترم راه و شهرسازی داشته باشیم که به خاطر مأموریتهای ایشان به تعویق افتاد و فکر میکنم در یکی دو هفته آینده جلسه برگزار شود.
آقای بختیاری مسکن را یکی از ارکان توانمندسازی مددجویان دانست و افزود: ما قبل از تورمها و تکانهای شدید اقتصادی یعنی حدود ۴ سال پیش با ۵۰- ۶۰ میلیون تومان یک واحد ۵۵ متری در روستا میساختیم که پس از مدتی به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
وی ادامه داد: اکنون به علت افزایش قیمت مصالح، تسهیلاتی که بانک مسکن از طریق بنیاد مسکن به کمیته امداد ارائه میدهد از ۴۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
آقای بختیاری میزان تسهیلات ساخت مسکن روستایی را ۱۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این تسهیلات آورده مددجوی ما خواهد بود و دیگر از او چیزی نمیگیریم و اقساط این تسهیلات ۲۰ ساله و به صورت قرض الحسنه باید پرداخت شود و بقیه آن با کمک خیرین، بودجه دولت، بنیاد مسکن و مستضعفان، ستاد اجرایی، بسیج سازندگی و گروههای جهادی با رعایت عزت و تکریم ساخته میشود.
رئیس کمیته امداد با تاکید بر اینکه جای نگرانی وجود ندارد تصریح کرد: بنیاد مسکن وعده داده در بعضی مناطق روستایی که زمین وجود ندارد زمین آن را تامین کند و بنیاد مستضعفان هم که اعلام کرده در مناطقی که زمین داشته باشد به منظور خانه سازی برای محرومان این زمینها رایگان در اختیار بهزیستی و کمیته امداد قرار میگیرد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با ابرار خوشنودی از همکاری در زمینه مسکن محرومان گفت: قانون جهش مسکن هم قانون جامعی است و با تجربیاتی که دارم به آینده خیلی امیدوار هستم.
آقای بختیاری با مهم دانستن بحث اعتماد مردم گفت: به این منظور قدمهایی از طریق مراکز نیکوکاری برداشتیم تا خود مردم را وارد کار کنیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه پاسخ به این پرسش که چرا موضوع رایگان شدن آب، برق و گاز برای مددجویان و کسانی که تحت پوشش کمیته امداد هستند، محقق نشد؟ گفت: محقق شد، ولی چند مشکل وجود داشت؛ اول این که در بخش گاز به یک تعدادی از استانهای ما هنوز گاز نرفته و این دیگر جزو آمار قرار نمیگیرد.
آقای بختیاری با بیان اینکه نکته دیگر بحث آیین نامهها بود که الحمدلله این آیین نامهها تصویب شد گفت: به منظور ایجاد هماهنگی کامل، بندی تبصره ۸ سال قبل و امسال هم در بند کاف تبصره ۱۵ سال ۱۴۰۱ به مرحله اجرا میرسد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: اگرچه سال قبل هم اندکی قبض رایگان نیازمندان به تعویق افتاد، ولی هم شرکت گاز و هم آب و برق اعلام کردند آنهایی که واجد شرایط هستند و از نصاب پایینتر هستند اگر چند ماه از آن گذشته پولشان به آنها برگردانده میشود.
آقای بختیاری افزود: در این قسمت هماهنگیهای خیلی خوبی شده و آمارها تبادل میشود و شماره اشتراکها در اختیار ما قرار گرفته و فکر میکنم ما این هفته جمع بندی نهایی کنیم و برای امسال هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
وی گفت: براین این منظور اراده در وزارت نیرو، و شرکتهای آب و برق و گاز، سازمان بهزیستی و هم در کمیته امداد وجود دارد.
آقای بختیاری افزود: در این راستا این هفته یک جمع بندی صورت خواهد گرفت و از فناوریها برای رسیدن به این هدف بهرهمند خواهیم شد.
وی افزود: برای مثال ما الآن ۳۰۰ هزار مستأجر داریم که شماره اشتراک ندارند و برای کمک به این مددجویان باید فناوری مناسب داشته باشیم که کارش در حال انجام است تا به صورت برخط شرکتهای آب، گازو برق تکلیف خود را بدانند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در پاسخ به این پرسش که چه کسانی مشمول این قانون میشوند؟ افزود: برای این منظور حد نصاب در نظر گرفته شده است اگر مصرف انرژی از حد نصاب پایینتر باشد برای فرد رایگان خواهد بود، اما اگر بیشتر از حد نصاب باشد باید بهای آن را بپرد ازد.
آقای بختیاری گفت: این نکات را به همه مددجویان به وسیله پیامک منعکس کرده ایم ضمن این که در سطح استانها اطلاع رسانی از طریق صدا و سیما به وسیله مددکاریهای صورت گرفته است.
آقای بختیاری با بیان اینکه این حدنصاب هم در قانون و هم در آیین نامه آمده است گفت: در این زمینه در شرکتهای برق و آب که زیرمجموعه وزارت نیرو هستند و شرکت گاز که زیرمجموعه وزارت نفت است، هماهنگی وجود دارد.
آقای بختیاری گفت: به این منظور سامانه سُها که همان امداد هوشمند است با حضور آیت الله رئیسی پرده برداری شد.
وی با بیان اینکه دو میلیون و ۲۴۰ هزار خانوار مستمری بگیر داریم که باید در پایان هرماه مستمری دریلافت کنند گفت: این کار با یک فرمان انجام میشود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: اطلاعات ما کامل است فقط مشکل ما شماره اشتراک آب، برق و گاز است، که سبب کند شدن کار شده است، ولی سال قبل قدمهای خوبی برداشته شد و هماهنگیها هم خیلی خوب بود.
آقای بختیاری اضافه کرد: در این هفته هم هماهنگیهای لازم برای اجرای تبصره ۱۵ و بهره گیری از فناوری انجام میگیرد.
آقای بختیاری در خصوص ضرورت اشتغالزایی برای مددجویان هم گفت: کمیته امداد تجربه ۳۴ - ۳۵ ساله در مسأله اشتغال دارد که توفیقات خوبی هم داشته است.
وی سه رکن اصلی کمیته امداد را اول اشتغال، سپس مسکن و رکن سوم را کار فرهنگی برای خوداتکایی و روی پای خود ایستادن دانست و گفت: ما در رکن سوم باید در جامعه برای مقابله با تنبلی فرهنگ سازی کنیم.
آقای بختیاری با اشاره به روایات " اَلکَسَلُ اُمُ الفِساد" گفت: ریشه فسادها تنبلی و بیکاری ست که مقابله با آن یک کار فرهنگی میطلبد و وقتی این سه رکن در کنار هم قرار گرفتند میشود توان.
وی گفت: ما در بحث اشتغال و مسکن ارکان اول و دوم کمیته امداد هم توفیقات خوبی داشتیم و بر این اساس و سال قبل تعمیرات بالغ بر ۱۲۰ هزار ما کار مسکن انجام شد و ۲۲ هزار مسکن هم تحویل دادیم.
آقای بختیاری افزود: طرح اکرام هم شروع شده، و خیران میتوانند با ورود به سامانه ekram.emdad.ir یتیم انتخاب کنند. در این سامانه خیران خواهند دید که پولی که به حساب یتیم میریزند به حسابش واریز میشود.
آقای بختیاری راه اندازی این سامانه را در افزایش اعتماد مردمی موثر دانست و افزود:، این یک نوع نظارت مردمی است.
وی گفت: یک نوع نظارت دیگر داریم که مؤسسه مفید راهور، سالانه از تمام استانها حسابرسی مالی میکند و گزارش عملکرد را میبیند.
وی افزود: این موسسه بر اساس ضوابط و بخشنامههایی که دارد گزارش تهیه میکند و جلساتی را با حضور معاون محترم نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری، و مجمع کمیته امداد برگزار میکند و در آنجا اگر اشکالاتی باشد به کمیته امداد اعلام میکند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی با بیان اینکه مؤسسه مفید راهور عملکرد کمیته امداد را در ۳۱ استان بررسی میکند گفت: هم نظارت مردمی را داریم و هم نظارت خود کمیته امداد. در بحث اشتغال هم ما این کار را کردیم. قرارداد داریم، ناظر میآید گزارش تهیه میکند تا مشخص شود مددجویی که وام ۵۰ میلیونی را گرفته آیا در همان جایی که طرحش تصویب شده اشتغال ایجاد کرده یا کار دیگری کرده است.
وی با بیان اینکه تخلفات در این نهاد بسیبار اندک است افزود: همین تخلفات کم هم نباید باشد و امیدواریم با برنامه ریزیهایی که میکنیم و با استفاده از فناوریهایی که انجام میدهیم یکی از اشتغالهای قابل اعتماد و قابل ابتکار کمیته امداد ارائه شود.
آقای بختیاری گفت: ما در برنامه پنج ساله ششم دولت ما باید سالانه ۷۰ هزار اشتغال ایجاد میکردیم، به لطف خداوند الآن که خدمت شما هستم تا پایان ۱۴۰۰ بیش از ۹۰۰ هزار اشتغال ایجاد کردیم که با عدد، رقم و کد ملی همه چیز مشخص است.
وی افزود: هم در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و هم در سامانه خودمان است و امسال هم تدارکات وسیعی با وزارت تعاون در بحث نظارت داریم و امیدواریم این ۵۰۰ هزار اشتغال را ما آبرومندانه انجام دهیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی گفت: در سال اول اطعام مهدوی که بعد از نیمه شعبان آغاز شد و پس از فراخوان مقام معظم رهبری از طریق رزمایش مواسات، همدلی، کمک مؤمنانه، همیاری مردم بی نظیر بود.
وی گفت: بیش از ۱۰ میلیون غذای گرم به مردم داده شد و آن جاهایی که امکان دادن غذای گرم به علت شرایط کرونایی امکان پذیر نبود با رعایت پروتکلهای بهداشتی بستههای معیشتی درب منزل مردم با رعایت تکریم داده شد.
آقای بختیاری افزود: میزان اطعام مهدوی و افطاری ساده در سال دوم که سال قبل ماه رمضان بود، به بالغ بر ۲۰ میلیون غذا رسید که شامل افطاری گرم و ساده و ۴ میلیون بستههای معیشتی بود.
وی گفت: در این مسیر بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، پایگاههای بسیج، گروههای جهادی در کنار هم بودند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از توزیع چهار میلیون غذای گرم خبر داد و گفت: تا پایان سال هم در میزان خصوص افطاری مهدوی و ساده به مردم گزارش داده خواهد شد.
اگر ما زمین های کشاورزی( حدود ۵۰ میلیون هکتار ) ، کوه ، دره ، کویر و ...... را کنار بگذاریم ، خیلی خیلی سریع و راحت می توان به هر ایرانی ۵۰۰۰ متر مربع ، زمین رایگان داد. ...