پخش زنده
امروز: -
استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه کار در حوزه قرآن نباید مشروط به ساختار اداری و تشکیلاتی شود، گفت: لازم است برای تقویت و توسعه خانههای قرآنی در استان یک نهضت همگانی شکل گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، غلامعلی حیدری، در محفل انس با قرآن و نشست با فعالان قرآنی چهارمحال و بختیاری افزود: برگزاری محافل روضهخوانی در خانهها با شکلگیری یک نهضت همگانی در استان رونق گرفته و در حال حاضر باید به صورت جهشی دنبال و برای تعمیم، گسترش و فرهنگسازی آن تلاش شود تا راهاندازی خانههای قرآنی در محلات در اولویت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه راهاندازی خانههای قرآنی در محلات با وجود مشتاقان و علاقهمندان به معارف اسلامی هزینه چندانی ندارد، تصریح کرد: شکلدهی این خانهها به عنوان یک نهضت و جهش همگانی باید مدنظر باشد چرا که فعالیت اینگونه مراکز کوچک فرهنگی مزیتهای بسیاری در جامعه به همراه دارد و محلات را از انواع آسیبها مصون میدارد.
استاندار چهارمحال و بختیاری به ضرورت تعریف معارف قرآنی به عنوان یک پیوست فرهنگی در تنظیم سندهای توسعهای در استان اشاره کرد و اظهار داشت: مدارس از مراکز مهم و موثر در گسترش و نهادینه شدن معارف قرآنی و اسلامی به شمار میروند و بحث ترویج این معارف در شورای آموزش و پرورش استان نیز مورد تاکید قرار گرفته، از این رو انتظار میرود فعالان قرآنی این موضوع را مطالبه کنند و برای اجرای آن همکاری کنند.
وی یادآور شد: فعالان قرآنی که بسیاری از آنان در مجموعه آموزش و پرورش حضور دارند میتوانند در امر توسعه معارف قرآنی در مدارس اثرگذار باشند و این اقدام ماندگار را بنا گذارند.
حیدری به طرح موضوع توسعه معارف قرآنی در مناطق دوردست استان به عنوان یکی از دغدغههای مطرح شده در این نشست اشاره کرد و گفت: کار در حوزه قرآن را نباید نیازمند ساختار اداری و تشکیلاتی دانست بلکه باید اینگونه از اقدامات به صورت خودجوش و هیاتی به پیش رود.
وی در این رابطه، هماهنگیهای انجام شده با قرارگاه امام حسین (ع) برای اجرای طرحهای آبادانی در مناطق روستایی و کمتر برخوردار استان را یادآور شد و افزود: یک هزار و ۴۰۰ گروه جهادی اقداماتی، چون جادهسازی، آبرسانی، آبخیزداری و ساخت مسکن را در این مناطق بر اساس هماهنگیهای انجام شده در سال ۱۴۰۱ دنبال میکنند که تاکید شده هر یک از این گروهها را یک روحانی و یا طلبه همراهی کند.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با این اقدام ترویج معارف دینی و برگزاری برنامههای فرهنگی نیز در قالب گروههای جهادی سازماندهی شود که لازم است اداره کل تبلیغات اسلامی استان در تفاهمنامهای با بسیج سازندگی این مورد را بررسی و به شکل مطلوبی به اجرا گذارد.
حیدری با تاکید بر اینکه کار فرهنگی در قالب ساختار اداری پیش نخواهد رفت و کار میدانی، جهادی و انقلابی در این باره نیاز است، اظهار داشت: این انتظار از فعالان قرآنی و فرهنگی وجود دارد که در این عرصه به شکلی جدی ورود پیدا کنند و کار را به پیش ببرند.
وی همچنین جهاد تبیین را به عنوان یکی دیگر از موارد مهم در حیطه فعالیتهای گروههای قرآنی و افراد فعال در این عرصه نام برد و گفت: اگر قرار است کار عقیدتی و فرهنگی روی جوانان اثرگذار باشد نیاز است که خود جوانان وارد میدان عمل شوند و مسئولیت کار به خود آنان واگذار شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت موجود کشور، پرداخت بدهیها و سرباز کردن مشکلات انباشته شده از دورههای گذشته در دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: دولت به دنبال امیدآفرینی است و از اموری که فعالان قرآنی میتوانند در آن نقشآفرین باشند آن است که به جهاد تبیین پرداخته و برکات انقلاب و نظام را برای عموم بازگو کنند.
حیدری با بیان اینکه فعالان قرآنی در بصیرت افزایی و عمقبخشی به امید در جامعه میتوانند به شکلی موثر ورود کنند، ادامه داد: اقدامات خوبی برای جمعبندی نیازها و مشکلات استان و ارائه آنها و همچنین بیان انتظارات به مجموعه مدیریتی در سطح وزارتخانهها و در گفتگو با وزرا انجام شده است تا با اجرای طرحهای مختلف چهره محرومیت از استان زدوده شود.
وی افزود: اعتبارات خوبی نیز برای اجرای طرحهای مختلف در استان جذب شده است و با شناسایی ۷۰۰ طرح نیمهتمام که عمده آنها از جمله طرحهای پیشران در توسعه چهارمحال و بختیاری محسوب میشوند، تلاش خواهد شد به نحو مطلوبی در سفر رییسجمهور به استان این طرحها مطرح و اعتبارات لازم نیز اختصاص یابد.
وی ایجاد انسجام و امید در جامعه را مهم دانست و از فعالان قرآنی خواست برای توسعه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی همت کرده و منتظر مدیران نمانند.
در این نشست، تعدادی از فعلان قرآنی، دغدغهها و مطالبات خود را در رابطه با چگونگی بهبود شرایط توسعه فعالیتهای قرآنی و گسترش معارف اسلامی در جامعه بیان کردند.