پخش زنده
امروز: -
30 دانش آموز خراسان رضوی پس از موفقیت در مسابقه استانی "تا سیمرغ" به عنوان نماد سیمرغ معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره آموزش و پرورش نیشابور گفت: برای نوزدهمین سال پیاپی مسابقه بزرگ ادبی تا سیمرغ با هدف آشنایی دانش آموزان با عطار نیشابوری و اهمیت دادن به جایگاه شعر و ادب فارسی برگزار شد.
علیرضا کلیدری افزود: در این مسابقه که با موضوع کتاب منطق الطیر برگزار شد، ۳۰۰ دانش آموز متوسطه پایه دهم و یازدهم خراسان رضوی شرکت و در گروه های سه نفره با هم رقابت کردند.
وی خاطرنشان کرد: در پایان این رقابت ادبی ۱۰ گروه سه نفره (مجموعا ۳۰ نفر) به عنوان برگزیدگان نماد سیمرغ دریافت کردند.
روز 25 فروردین ماه در تقویم رسمی کشور به نام عطار نیشابوری نامگذاری شده است و همه ساله مراسم بزرگداشت این شاعر و عارف نامی برگزار می شود.
فَریدالدّین ابوحامِد محمّد عطّار نِیشابوری (۵۴۰ - ۶۱۸ قمری) یکی از عارفان و شاعران ایرانی بلندنام ادبیات فارسی در پایان سدهٔ ششم و آغاز سدهٔ هفتم است. او در سال ۵۴۰ هجری برابر با ۱۱۴۶ میلادی در نیشابور زاده شد. وی یکی از پرکارترین شاعران ایرانی به شمار میرود و بنا به نظر عارفان در زمینه عرفانی از مرتبهای بالا برخوردار بودهاست.
مثنوی مصبیت نامه، الهی نامه، اسرارنامه، جواهر نامه، خسرونامه، شرح القلب، منطق الطیر، دیوان قصاید، غزلیات، مختارنامه و تذکره اولیاء از جمله آثار عطار نیشابوری است.
شاعران، عارفان و دانشمندان معروفی درباره جایگاه رفیع عطار سخن گفته اند.
مولوی شاعر عرفانی معروف در وصف عطار گفته است: من آن ملای رومی ام که از نطقم شکر ریزد ولیکن در سخن گفتن غلام شیخ عطارم
شیخ محمود شبستری در گلشن راز چنین سروده است:
مرا از شاعری خود عار ناید
که در صد قرن چون عطار ناید
اگر چه زین نمط صد عالم اسرار
بود یک شمه از دکان عطار