فضای مجازی دستاویزی برای سودجویان کشت برنج
برنجی که با صفت شمالی اش نقش چندین ساله در ذهن مردم ایران بسته، چند سالی است با افزایش قیمت زیاد، استانهای متعددی را میزبان کشت خود کرده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما به تازگی در فضای مجازی نامهای بین کشاورزان خوزستانی در حال دست به دست شدن است که حکایت از صدور مجوز کشت شلتوک در این استان دارد متنی با امضای معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و مسئولینی که میگویند این نامه جعلی است.
شاهپور رجایی رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب با اشاره به اینکه در رابطه با ممنوعیت کشت برنج در خوزستان تحرکاتی از سوی گروههای مرجع انجام میشود افزود: در روزهای گذشته نامهای در استان خوزستان و در فضای مجازی منتشر شده است که پس از پیگیریهای انجام شده از طریق سازمان آب و برق خوزستان، مشخص شد این نامه جعلی است.
رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب ادامه داد: در متن این نامه آمده است؛ «جناب آقای محمد سواری رئیس انجمن برنجکاران خوزستان بدین وسیله به استحضار میرسانیم طبق دستور ریاست جمهور و اخذ مجوز از دیوان عالی کشور برای کاشت شلتوک در خوزستان و سایر مناطق مجاور خدمت شما ارسال میگردد پس از ابلاغ در تاریخ ۱۵/۰۳/۱۴۰۱ مجوز کشت شلتوک قابل اجرا میباشد و کشاورزان حق کشت را دارند.» که البته این متن کاملا جعلی است.
رجایی افزود: در این نامه امضاء یکی از معاونین سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نیز درج شده است که طبق استعلام گرفته شده از این سازمان جعلی بودن امضاء تایید شده است.
پس از بارشهای سال ۹۸ وزارت نیرو مجوزی یکسالهای برای کشت برنج در استانهای غیر شمالی صادر کرد، مجوزی که در سالهای بعدبه دلیل کم بارشیها و افت شدید ذخایر آبی لغو شد، اما چندان مورد توجه قرار نگرفت.
یکی از کشاورزان ساکن در شهرستان شوشتر استان خوزستان میگوید کشاورزانی که در این منطقه کشت برنج انجام میدهند به وسیله موتور برق آب را از رودخانه به شالیزارها آورده و آن را آبیاری میکنند البته حجم این شالیزارها چندین هکتار و قابل توجه است.
این درحالی است که براساس بند پ تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و مصوبه کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، کشت برنج در همه حوضههای استان خوزستان و کرخه ممنوع است.
شاهپور رجایی رئیس حوضه آبریز رودخانه کرخه و مرزی غرب میگوید: ممنوعیت همه مراحل قانونی را روی کاغذ طی کرده به مراجع امنیتی گزارشها داده شده و تصمیم آن نیز گرفته شده است.
به هرحال تا امروز فقط ۵۱ درصد حجم مخازن سدهای کشور پرشده است و این یعنی توان منابع آبی پاسخگوی نیازهای نامتعارف برای تولید محصولات پرآب بری مثل برنج را ندارد.