پخش زنده
امروز: -
دبیرکل سازمان ملل گفت، به نظر نمی رسد در شرایط فعلی برقراری آتش بس فراگیر در اوکراین امکانپذیر باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، در نشستی خبری در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل متحد درباره جنگ اوکراین گفت: در حال حاضر، به نظر میرسد که آتش بس سراسری امکان پذیر نیست. اما کارهای بسیاری میتوان انجام داد تا تخلیه غیرنظامیان را از مناطق درگیری، تضمین کرد.
وی افزود: میتوان کارهایی انجام داد تا دسترسی بشردوستانه به گونهای قابل اتکاء امکان پذیر شود. ما پیشنهاد دادیم سازوکاری ایجاد شود که شامل روسیه، اوکراین، سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای فعال در زمینه اقدامات بشردوستانه باشد برای اینکه با همکاری هم از بروز وقایع (ناخوشایند) در چنین وضعیتی جلوگیری کنیم و اوضاع را مدیریت کنیم. در موارد متعددی گفته شد که آتش بس محلی برقرار میشود، اما اینطور نشد و بعداً همه طرفهای مطرح، انگشت اتهام را به سمت طرف مقابل نشانه گرفتند و به انواع و اقسام کارها، متهم کردند. بجای این وضع، لازم است طرفهای مطرح در کنار هم قرار گیرند و وضعیتی مثل این را با همکاری هم مدیریت کنیم تا اینکه اطمینان حاصل شود تخلیه غیرنظامیان به اندازه کافی انجام شود و دسترسی کافی بشردوستانه به غیرنظامیان وجود داشته باشد.
دبیرکل سازمان ملل در بخش دیگری از سخنانش گفت: سی و شش کشور از جمله چندین کشور فقیر و در حال توسعه برای تأمین نیمی از نیازمندی های گندم خود به روسیه و اوکراین وابسته هستند.
وی ادامه داد: جنگ اوکراین باید پایان پذیرد و مشکلات و رنج های مردم این کشور نباید ادامه داشته باشد.
گوترش تصریح کرد: آتش بس کلی تا این لحظه در اوکراین برقرار است اما مهم این است که طرف ها با حسن نیت برای پایان دادن به نزاع مذاکره کنند.
گوترش گفت: بحران آوارگان اوکراینی در حال گسترش یافتن با سرعت بسیار است و این بحران، بزرگترین بحران آوارگان در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است. اما توجه کمتری به تاثیرات جهانی این جنگ مبذول داشته شده است. این جنگ ابعاد زیادی دارد. این جنگ در جهانی رخ میدهد که فقر و گرسنگی و ناآرامیهای اجتماعی در آن افزایش یافته است.
وی گفت: این جنگ سبب شارژ شدن بسیار بحرانی سه بعدی شده است که عبارتست از بحران غذا، انرژی و منابع مالی که مشکلات بسیاری را برای شماری از آسیب پذیرترین مردمان جهان، کشورهای جهان و اقتصادهای جهان به همراه داشته است. همه این اتفاقات در حالی رخ میدهد که کشورهای در حال توسعه، از قبل هم با انبوهی از چالشها برای حیات خود دست به گریبان بودند. همه گیری کووید ۱۹، تغییرات اقلیمی و فقدان دسترسی به منابع کافی برای تزریق پول به روند احیای پس از بحران در شرایطی رخ میدهد که نابرابری به صورت فزایندهای در حال افزایش است.
گوترش در ادامه افزود: ما با طوفانی تمام عیار مواجه هستیم. تهدید این طوفان به حدی زیادی است که میتواند اقتصاد بسیاری از کشورهای در حال توسعه را درهم بکوبد. به همین علت است که در روزهای نخست این جنگ (اوکراین)، گروه اقدام جهانی را در زمینه غذا و انرژی و منابع مالی تشکیل دادیم. برای این منظور در دبیرخانه سازمان ملل متحد، کارگروهی ایجاد کردیم که به گروه راهبری سازمان ملل گزارش میدهد.