پخش زنده
امروز: -
مصرف گوشت قرمز فرآوری شده با خستگی مداوم چه ارتباطی دارد؟
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ بر اساس مطالعات انجام شده دلایل مختلفی برای احساس خستگی در صورت مصرف گوشت قرمز فرآوری شده وجود دارد.
مسائل روانی، مشکلات هورمونی و یا رژیم غذایی از دلایل بالقوه ای هستند که می تواند با احساس خستگی ربط داشته باشند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف گوشت فرآوری شده با خستگی ذهنی و جسمی نیز مرتبط است.
محققان در این مطالعه که در مجله Nutrients منتشر شده است، ۲۰ بزرگسال جوان را که در اواسط 20 سالگی تا اواسط 30 سالگی قرار داشتند، مورد بررسی قرار دادند و میکروبیوم روده آنها را تجزیه و تحلیل کردند تا متوجه شوند که چگونه میکروبیوم روده آنها با انرژی ذهنی و خستگی و انرژی فیزیکی و خستگی مرتبط است.
آنها متوجه شدند که گوشت فرآوری شده تنها نوع غذایی است که با تغییرات در این سطوح انرژی خستگی ذهنی و جسمی بیشتر و انرژی ذهنی و فیزیکی کمتر مرتبط است.
علی بولانی پزشک و نویسنده این مطالعه میگوید: متوجه شدیم افرادی که گوشتهای فرآوری شده بیشتری مصرف میکنند، به طور معمول از نظر ذهنی خسته هستند.
وی افزود: با این حال در این مطالعه یک رابطه علت و معلولی مشخص نشد و پیدا کردن یک رابطه علت و معلولی بسیار چالش برانگیز است.
با این حال، کاهش مصرف گوشت فرآوری شده احتمالاً در هر صورت برای سلامتی مفید است یک متخصص تغذیه با تمرکز بر سلامت روان می گوید: در حالیکه مصرف هر چند وقت یکبار این خوراکی ها احتمالاً خطری ندارد اما هنوز تحقیقاتی در مورد میزان ایمن مصرف گوشت فرآوری شده انجام نشده است.
ویگوید: اگر میخواهید هر چند وقت یک بار مقدار کمی گوشت فرآوری شده مصرف کنید، احتمالاً مشکل بزرگی نیست، اما نباید این خوراکی ها را در بخشی از رژیم غذایی معمولی خود قرار دهید.
هنگامی که خوراکی های بسیار فرآوری شده را با غذاهای کاملاً مغذی تعویض می کنید و بر مصرف خوراکی های گیاهی تأکید دارید، این کار تنوع میکروبیومی شما را بهبود می بخشد، و خطر ابتلا به بیماریهای متعدد را کاهش داده و انرژی بیشتری به شما می دهد.
در میان سایر اثرات منفی مصرف گوشت فرآروری شده بر سلامتی، این خوراکی می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد و حتی به طور بالقوه عمر را کوتاه کند.
محققان براساس نتایج یک مطالعه هشدار دادند که مصرف گوشت های فرآوری شده مانند ژامبون یا سوسیس برای چهار بار در هفته می تواند باعث تشدید علائم آسم شود. آنها معتقدند که نیتریت مورد استفاده برای فرآوری گوشت مانند سالامی باعث بروز التهاب در راه های هوایی می شود که مشخصه آسم است.
این مطالعه همچنین نشان داد، افرادی که هفته ای یک بار ژامبون، سوسیس و یا سوسیس خشک مصرف می کردند، علائم آسم آنها درعرض چهار سال، ۱۴ درصد وخیم تر شد. همچنین افرادی که هفته ای یک تا چهار بار، گوشت فرآوری شده مصرف می کردند، علائم آسم آنها ۲۰ درصد بدتر شد. براساس نتایج این مطالعه، افرادی که در طول هفته بیش از چهار بار گوشت فرآوری شده مصرف می کردند، علائم آسم آنها ۲۲ درصد بدتر شد.