پخش زنده
امروز: -
مبارزه بیولوژیک با کرم آفت جوانه خوار بلوط در سطح دو هزار هکتار از جنگلهای لرستان آغاز شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیز داری لرستان گفت:کرم جوانه خوار، آفتی است که هر سال از اواخر اسفند ماه و شروع فصل بهار با تغذیه از جوانهی درختان بلوط شروع به فعالیت میکند.
بهروز دریکوند افزود: از بین رفتن جوانهها و برگهای درختان توسط این آفت مهمترین آسیب این کرم است که موجب وارد شدن تنشهای فراوان به درخت و تکرار آن در سالهای دیگر باعث خشکیدی درخت بلوط میشود.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیز داری لرستان با بیان اینکه، کار محلول پاشی بر ضد آفت جوانه خوار بلوط از اواخر اسفند ماه در لرستان شروع و تا پایان فروردین ادامه دارد افزود:بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای مبارزه با کرم آفت جوانه خوار بلوط در لرستان در نظر گرفته شده است.
آقای دریکوند همچنین با بیان اینکه هم اکنون کار مبارزه با این آفت با محلول پاشی در کانونهای شناسایی شده آن در سطح جنگلهای ۹ شهرستان استان در حال انجام است اضافه کرد، کار مبارزه با این آفت از سال ۸۹ در کشور آغاز شده وهر سال در سطح جنگلهای بلوط ۱۱ استان زاگرس نشین اجرا میشه، اما نیازه در خصوص اعتبارات به لرستان توجه بیشتری شود.
رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان هم تغییرات اقلیمی، خشکسالی، دخالتهای انسانی در زیست بوم و از بین رفتن دشمنان طبیعی را از جمله دلایل طغیان جمعیت کرم جوانه خوار بلوط عنوان کرد و مبارزه بیولوژیک با آن را ضروری دانست.
محمد نریمانی افزود: در روش مبارزه بیولوژیک سم شیمیایی وارد بدن آفت خوار میشود و پس از مسمومیت آن، زمینه تلف شدن آن را فراهم میکند.
مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط تا پایان فروردین ماه در سطح جنگلهای بلوط لرستان ادامه دارد.