پخش زنده
امروز: -
کارشناسان تغذیه می گویند: بهتر است میوه و آبمیوه طبیعی در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار تا سحر مصرف شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، یکی از مشکلات اساسی روزهداران بهویژه در فصول گرم سال بروز تشنگی در طول روز است.
مصرف غذای زیاد برای جلوگیری از گرسنگی باعث تشنگی بیشتر در طول روز میشود همچنین کم کردن حجم غذای دریافتی در وعده سحری کمککننده است،
محدود کردن نمک در این دوران مهم و کمککننده و دریافت اضافه نمک بدن را مجبور به واکنش کرده و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجهی آب از بدن دفع میشود.
به توصیه پزشکان به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ لازم است به غذا اضافه شود هیچ مقدار اضافهتری سر سفره به غذا اضافه نشود.
مصرف میوه نظیر هندوانه، طالبی، انواع آلو، انگور و سایر میوههای آبدار و نیز سبزیجاتی نظیر خیار، کاهو، گوجه و عرقیجات میتواند از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند.
بهتر است میوه و آبمیوه طبیعی در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار تا سحر مصرف شود.
استفاده از غذاهای شیرین، پرچرب و پرپروتئین نیز سبب تشنگی در طول روز میشود و مصرف این مواد بویژه در سحری توصیه نمیشود.
مصرف چای پررنگ، قهوه، نوشابه گازدار و ادویهجات در هنگام سحر خودداری شودبا مصرف این مواد دفع ادرار افزایش و باعث بروز تشنگی میشود.
شربتهای خاکشیر، سکنجبین با عرق نعنا و کاسنی، شربت عسل، آبلیمو، گلاب و آبمیوه طبیعی از نوشیدنیهای مناسبی هستند که برای پیشگیری از عطش و تشنگی در هنگام روزهداری مناسب است و باید در فاصله افطار و بهویژه در هنگام سحری مصرف شود.