پخش زنده
امروز: -
دبیر علمی کنگره ارتقا کیفیت انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران، جزئیات برگزاری سیزدهمین همایش بین المللی و نوزدهمین کنگره کشوری ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، «امیرحسن زرنانی» با اشاره به محورهای نوزدهمین همایش ارتقا کیفیت، گفت: هر سال، دو رویکرد اصلی در انتخاب محورهای همایش مد نظر قرار میگیرد. در نخستین رویکرد، مباحثی برای همایش انتخاب میشود که در همایش ماقبل به آنها پرداخته نشده یا کمتر به آن توجه شده است.
وی افزود: در رویکرد دوم، بسته به نیاز، مباحثی انتخاب میشوند که بتوانند پاسخگوی مشکلات حال حاضر جامعه آزمایشگاهی باشند.
دبیر علمی همایش ارتقا کیفیت انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران ادامه داد: انتخاب این محورها به علت نیاز روز جامعه آزمایشگاهی کشور است، سایر محورها بر اساس رویکرد اول انتخاب شدند؛ در برخی از مواقع، محورهای جدید در برنامه همایش قرار میگیرد که مسبوق به سابقه نیست و پیش از این هیچ برنامهای در این باره در همایشهای قبلی ارائه نشده است، این محورها با پیشنهاد دبیر علمی و برای ارتقا نقش کلیدی انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی در سیاستهای کلان بهداشتی کشور انتخاب میشوند.
زرنانی گفت: با توجه به اینکه انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی یکی از ارگانهایی است که با پوشش بیش از ۱۲۰۰ آزمایشگاه تشخیص پزشکی در کشور، دسترسی خوبی به دادههای آزمایشگاهی دارد، به پیشنهاد اینجانب و تصویب هیئت مدیره دبیرخانه دائمی دادههای بزرگ در محل انجمن تشکیل شد تا با استفاده از دادههای فوق، مقادیر مرجع برای آنالیتهای آزمایشگاهی تعیین شود.
وی تاکید کرد: برای همایش نوزدهم نشستها به سه دسته مهم تقسیم میشوند؛ دسته اول مربوط به «دادههای بزرگ» است، دسته دوم به ارائه آخرین دستاوردهای علمی در زمینه کرونا، تشخیص آزمایشگاهی و واکسیناسیون کرونا میپردازد و دسته سوم نشستهایی خواهد بود که بر اساس رویکرد اول انتخاب شدهاند؛ نشستهای دسته سوم به گروه وسیعی از چالشهای آزمایشگاهی تشخیص طبی در زمینههای ایمونولوژی، سرولوژی، بیوشیمی، هماتولوژی، انگل شناسی، میکروب شناسی، ویروس شناسی و مدیریت در آزمایشگاه میپردازد.
دبیر علمی همایش ارتقا کیفیت انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران گفت: در حال حاضر تشخیص آزمایشگاهی کرونا و نیز ایمونوسرولوژی کرونا، چالش اساسی در آزمایشگاههای کشور است که این همایش و همایش قبلی به خوبی آن را پوشش دادهاند، به سایر چالشها نیز با توجه به محدودیتهای زمانی و تعداد روزهای همایش تا حد امکان پرداخته شده است.
زرنانی، شعار همایش را «کیفیت را پایانی نیست»، اعلام و تاکید کرد: این یک شعار صحیح است که انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی انتخاب کرده است؛ حوزههای مختلف علوم آزمایشگاهی دائم در حال تحول و تکامل است؛ برخی از آموزههای قبلی جامعه آزمایشگاهی کشور در حال حاضر دیگر ارزش علمی ندارند؛ بلکه بیشتر ارزش تاریخی دارند.
وی گفت: حرکت موازی با پیشرفت علم در حوزه آزمایشگاه نیازمند به روز رسانی و نوسازی اطلاعات است و از این منظر همایش ارتقا کیفیت در ۱۸ سال برگزاری نقش به سزایی در این حوزه داشته است.
دبیر علمی همایش ارتقا کیفیت انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران با اشاره به عوامل موفقیت هر ساله همایش ارتقا کیفیت و تأثیر آن در شناساندن قشر علوم آزمایشگاهی کشور افزود: عوامل موفقیت هر ساله همایش ارتقا کیفیت را میتوان به دو بخش اصلی تقسیم کرد، نخست عوامل علمی هستند؛ بهرهگیری از افراد شاخص رشته و ارائه آخرین دستاوردهای علمی هر حوزه یکی از عوامل مهم موفقیت همایش ارتقا کیفیت است، فقط حدود ۱۲۰۰ فارغ التحصیل دکترای علوم آزمایشگاهی در کشور وجود دارد که نسبت به کل جامعه آزمایشگاهی کشور تعداد محدودی است.
زرنانی ادامه داد: موفقیتهای چشمگیر همایش ارتقا کیفیت در ۱۸ سال گذشته سبب شده است که این همایش به بزرگترین رویداد علمی آزمایشگاهی کشور تبدیل شود، این دستاورد و موفقیتی غیر قابل انکار برای انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی است.
وی گفت: عامل مهم دیگر در موفقیت هر ساله همایش بخش نمایشگاهی، دستگاهی، ابزار آزمایشگاهی است، بخش نمایشگاهی همایش بازدید کنندگان زیادی را به خود جلب میکند و محلی است که آخرین فناوریهای روز دنیا در زمینه علوم آزمایشگاهی به نمایش گذاشته میشود و یکی از جاذبههای اصلی همایش ارتقا کیفیت است، با وجود این، رسالت اصلی همایش ارتقا کیفیت مانند هر همایش علمی دیگر بخش علمی آن است و امیدوارم که این بخش سال به سال بهتر شود.
سیزدهمین همایش بین المللی و نوزدهمین همایش کشوری ارتقا کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در روزهای ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت و ۵ تا ۶ خرداد ۱۴۰۱ برگزار میشود.