پخش زنده
امروز: -
وزیر امور اقتصادی و دارایی: هیئتی ۳۰ نفره در ۳۰ استان کشور به جز تهران مراحل صدور مجوزهای کسب و کار را راستی آزمایی میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، سید احسان خاندوزی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در بررسی گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل (۴۴) قانون اساسی در مورد ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی در اجرای ماده (۷) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، گفت: امروز در خصوص یکی از مهمترین موانع سخت جان و دیرپایه که کارآفرینان و تولیدکنندگان کشور سالها در خصوص آن ابراز نارضایتی کردند و سالها مانع ایجاد فعالیت اقتصادی و بانی روابط ناسالم میان فعالان و ماموران دستگاههای اجرایی شده گزارشی ارائه میکنم و امیدوارم با حمایت نظارتی مجلس امسال را به یکی از سالهای شیرین و خوش خبر برای تولیدکنندگان تبدیل کنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در وزارت امور اقتصادی و دارایی دو نخ تسبیح داریم که تمام برنامهها با این دو نخ تسبیح به یکدیگر متصل میشوند و روح یگانه و یکپارچهای پیدا میکنند، ابتدا حمایت از دسترسی همگان به فرصتها و دیگری کاهش فساد و تسهیل تولید است.
آقای خاندوزی با بیان اینکه این اتفاق از طریق هوشمندسازی و شفافیت پیگیری میشود، گفت: در همین راستا دو روز پیش شاهد بودیم که تمامی بانکهای دولتی مکلف شدند برای اولین بار فهرست ابر بدهکاران را به صورت شفاف اعلام و با محدودسازی آنها زمینه را برای دسترسی فعالان اقتصادی و مردم به اعتبارات فراهم کنند.
وی افزود: مصوبه مجلس درباره تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار پنج تکلیف برای دولت مشخص کرد که شامل شفاف و سهل کردن شرایط، مدارک و زمان و هزینه صدور مجوز، غیرحضوری شدن فرآیند صدور مجوزها، ثبت محور شدن مجوزها، گرفتن استعلام متقاضیان توسط دستگاه اصلی تا مردم بین دستگاههای مختلف پاسکاری نشوند و اتصال دستگاهها به درگاه ملی مجوزها است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: در فاز اول با حذف شروط مبهم و امضاهای طلایی اقدامات خوبی انجام شد و ۲ هزار و ۷۸۰ شرط مبهم یا امضای طلایی از شرایط صدور مجوزهای کشور حذف شد.
آقای خاندوزی دومین اقدام را تشکیل درگاه ملی صدور مجوزها و اتصال تمامی دستگاهها به درگاه ملی مجوزها عنوان کرد و گفت: بارها به من گفتند مگر ممکن است دستگاهها از این کاغذ امضا دل بکنند و به صورت برخط فعالیت کنند، اما با همت جهادی و کمک دستگاههای اجرایی و همکاری بسیار خوب کمیسیون ویژه مجلس توانستیم بخش اعظم راه و شاید ۹۰ درصد مسیر را طی کنیم.
وی گفت: امروز درگاه ملی صدور مجوزها زبان سخت حقوقی ندارد، شروط مبهمی برای احاله مردم در آن وجود ندارد و تمامی شروط سلیقهای در آن حذف شده است.
وزیر اقتصاد گفت: مردم میتوانند با هر سطحی از سواد در این سامانه ثبت نام کنند و در آن به فقیر و غنی به یکسان خدمات ارائه میشود و دستگاهها ۵ روز برای بررسی مدارک فرصت دارند. پس از این زمان، شمارشگر معکوس شروع به کار میکند و اگر دستگاهها مجوز صادر نکند این درگاه براساس مصوبه اخیر مجلس اقدام به صدور مجوز میکند.
آقای خاندوزی تصریح کرد: بسیاری از وزارتخانهها ۴ ماه قبل نمیدانستند چه تعداد مجوز صادر میکنند، اما در حال حاضر نه تنها این موضوع مشخص است بلکه امکان صدور آن از حالت سنتی و امضای طلایی خارج شده است.
به گفته وزیر اقتصاد بیشترین شرط برای صدور مجوز در اختیار وزارت نفت و وزارت آموزش و پرورش بود، بیشترین مدارک لازم را سازمان استاندارد، وزارت آموزش و پرورش و سازمان انرژی اتمی، صدا و سیما و وزارت نفت دریافت میکردند. در زمینه متوسط زمان صدور مجوز، آموزش و پرورش و وزارت علوم و تحقیقات رتبههای بالای جدول را داشتند و در زمینه هزینه لازم برای صدور مجوز وزارت ارتباطات در جایگاه نخست است.
خاندوزی عنوان کرد: امروز هیئتی ۳۰ نفره در ۳۰ استان کشور به جز تهران تمامی مراحل صدور مجوزها را راستی آزمایی میکند.
همانطورکه مستحضر هستید بارها امام بزرگوارمان در باب خدماترسانی به ایثارگران بیانات ارزشمندی فرمودهاند که به طور نمونه شیواترین آن یادآوری میگردد: نگذارید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره به دست فراموشی سپرده شوند. همچنین رهبر معظم انقلاب در وصف جانبازان بیان فرمودند: گاه فضیلت جانبازان از شهدا افضلتر است. و دستور قانون راهبردی خدماترسانی به رزمندگان را ابلاغ کردند. حال، با توجه به گذشت چندین دهه از آن دوران باشکوه لزوم توجه به ایثارگران و بازماندگان آن حماسههای بینظیر برای همه مردم و مسئولین عیان و روشن است. رزمندگانی که بدون توجه به مال و منال دنیا و هیچ چشمداشتی برای دفاع و حفظ و حراست از نظام و تمامیت ارضی میهن، پیر و جوان، راهی جبهههای نبرد شدند و خود را وقف نظام کرده و بهترین دوران عمر خود را در طبق اخلاص گذاشتند و پس از ۸ سال حماسه با جسمی خسته و روانی پریشان و بدنی پر از تیر و ترکش به خانه و کاشانه برگشتندولی الان همه جانبازان زیر ۲۵ درصد در میانه گیر و دارهای بنیاد شهید و امور ایثارگران و تمام بخشنامه هایی که فقط روی کاغذ و نه عملی است در رفت و آمدند و این موضوع آنان را رنجورتر و خستهتر کرده است. رزمندگانی که مدتها رو در روی دشمن مبارزه کردند اینک در کهنسالی و میانسالی فاقد هرگونه پشتیبانی و درآمدو حمایت و تسهیلات و خدمات بوده و شرمنده اهل و عیال خود در پستوی خانههایشان بر این همه پیچ و خم زندگی نظارهگر بوده و اشک بی تفاوتی و تبعیض میریزند. تبعیض برای اینکه تمام فرزندانان جانباز 25درصد به بالا که حقشان هست تسهیلات و خدمات در تمام زمینه ها دارند ولی خود جانبازمثلا20درصد شیمییایی نه؟ فرزند جانباز 25درصدبه بالا میتواند رایگان در دانشگاهها درس بخواند ولی خود جانباز20درصد شیمیایی نه؟و............متاسفانه جانبازان زیر ۲۵ درصد مورد بی مهری و توجهی تمام نمایندگان مجلس، ریاست جمهوری، بنیاد شهید و ...قرار گرفته اند و این درحالی است که این بزرگ مردان با حضور مقتدرانه در هشت سال جنگ تحمیلی و دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران اوج علاقه خود به کشور و فداکاری و از خودگذشتگی در مسیر دفاع از ارزشهای انقلابی را به تصویر کشیدند. از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به خصوص فراکسیون ایثارگری خواستار توجه جدی به این بخش هستیم. امیدوارم رییس جمهور مردمی و انقلابی، قانون تسری امتیازات جانبازان ۲۵ درصد را برای جانبازان زیر ۲۵ درصد که مجلس تصویب و شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده اجرایی کند. ماندیم ما برای حمايت از خودمان که مظلوم و تنها و بی کس واقع شدیم چکار کنیم؟ كاش شما بفرماييد ما مي بايست چه كنيم و چه كاري تا صداي ما به گوش قانونگذاران برسد؟؟ ما داغون شدیم از همه نظر اي بزرگان لشگري و كشوري مطمئن باشيد يك ساعت در جبهه اونم خط مقدم دليلي جز حضور داوطلبانه نيست ،نبوده و نخواهد بود پس اين دور از انصاف است اين همه تبعيض ، نهايت ظلم است .....
چرا که زیر ۲۵درصدی ها، از دریافت حداقل خدمات رفاهی و تسهیلات دولتی محروم هستند. بیتدبیری مسئولین و تبعیض در قانونگذاری و اجرای آن، بیمهری در حق این ایثارگران است. نزدیک به نیمقرن از آغاز جنگ تحمیلی میگذرد، سن ایثارگران مذکور افزایش یافته و متعاقب آن دردها و آسیبهای حاصله از جانبازی نیز در بدنشان کهنهتر، بیشتر و گاهی غیرقابلتحمل شده است. آیا وقت آن نرسیده که عدالت و تساوی برای تمامی ایثارگران، بدون درنظر گرفتن مقدار و درصد جانبازیشان، اجرا شود؟
امیدواریم که مقامات و مسئولین ذیربط، با همت و درایت همیشگیشان، با اجابت این درخواست قانونی هرچه سریعتر تسری تسهیلات زیر 25درصد به 25درصد عدالت را اجرا کنند.
با احترام.