پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، بر لزوم مشارکت بیشتر شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ محمدجواد عسکری در تشریح نشست امروز کمیسیون کشاورزی که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار شد، گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی و شعارهای اقتصادی مطرح شده شاهد غفلتهایی بودهایم و در حال حاضر باید در حوزه امنیت غذایی چاره اندیشی کنیم در حوزه کشاورزی شاهد کمترین میزان شرکت دانش بنیان هستیم که حدود ۴ درصد است و باید برای افزایش این میزان تمامی افراد پای کار بیایند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: دانش بنیان شدن بخش کشاورزی برای آینده کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و میتوانیم از طریق این حوزه و اجرای مگا پروژهها شیرهای صادرات نفت را ببندیم.
وی با اشاره به اینکه در سازمان تات حدود ۳ هزار و در دانشگاهها حدودا ۷ هزار عضو هیات علمی داریم که برخی تنها به چاپ مقاله اکتفا کرده و دچار روزمرگی شدهاند و شاهد خروجی از این دو حوزه نیستیم، ادامه داد: تنش سرمایی را در ایام عید شاهد بودهایم و در جریان آن هیچکدام از دستگاههای هشدار دهنده نتوانستهاند به ماموریت و وظیفه خود عمل کنند و شاهد خسارت ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی به باغات و مزارع بودهایم که غیرقابل جبران است؛ جا دارد که شرکتهای دانش بنیان به حوزه جلوگیری از تنشهای محیطی در حوزه کشاورزی ورود کنند.
عسکری با بیان اینکه در حال حاضر دنیا با مسئله خشکسالی و گرم شدن کره زمین مواجه شده است و باید در این زمینه با کمک شرکتهای دانش بنیان چاره اندیشی کنیم، گفت: دور ریز محصولات کشاورزی بسیار زیاد است که میتوانیم با توسعه صنایع تبدیلی از آنها درآمد و ارزآوری داشته باشیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه فضای وزارت جهادکشاورزی بسیار گسترده بوده و با سفره مردم ارتباط تنگاتنگی دارد به همین دلیل نشست ماهیانه مشترکی بین وزارت جهاد کشاورزی، کمیسیون کشاورزی مجلس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میکنیم.
وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید تمامی ظرفیتهای خود را پای کار بیاورد، افزود: ۳۰ درصد از تولید غذای دنیا متعلق به دو کشور روسیه و اوکراین است که در حال جنگ با یکدیگر هستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع ظبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: در حال حاضر کشور ترکیه چندین سد بر روی روخانههای دجله و فرات احداث کرده که در آینده ما را با پدیده ریزگردها مواجه میکند، جا دارد شرکتهای دانش بنیان به این حوزه ورود کنند، زیرا گرد و غبار عملکرد تولید محصولات کشاورزی را کاهش میدهد و با چالشهای بیشتری مواجه میشویم.