پخش زنده
امروز: -
رئیس تغییر اقلیم وزارت بهداشت: در کشورهای همسایه ایران، ۲۷۰ میلیون هکتار نقاط ایجاد کننده گرد و غبار داریم؛ در ایران هم ۳۰ میلیون هکتار مستعد تولید گرد و غبار هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رئیس گروه سسلات هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: تاریخ نشان می دهد گردوغبار در دوران های مختلف تاریخی وجود داشته و مربوط به سالهای اخیر نیست؛ اما امروز به سبب خشکسالی هایی که در عراق و ایران رخ داده و سدسازی هایی که در ترکیه، عراق و خود ایران انجام شده، پدیده گرد و غبار شدت یافته است. بر این اساس بخش عمدهای از چاره کار، در گرو دیپلماسی منطقه ای است.
دکتر شاهسوندی با حضور در برنامه رادیو گفتگودر خصوص احتمال وجود آلاینده هایی غیر از «گرد و خاک» در غبار اخیر افزود: وقتی گرد و غبار از سمت عراق به سمت غرب و مناطق مرکزی کشور حرکت می کند، آلاینده های دیگری هم با آن ترکیب می شود.
وی ادامه داد: در تهران گرد و خاک با آلودگی های ناشی از ترافیک هم تلفیق می شود؛ ترکیبی از مواد و فلزات مختلف و قارچ ها نیز در این گرد و خاک شناسایی شده اند که برای سلامت افراد خطرناک هستند.
شاهسوندی به گروه های آسیبپذیر جامعه هشدار داد: گروه های پرخطر، بیماران قلبی و عروقی و کودکان از منازل خارج نشوند و سایر افراد هم تا حد امکان زمان کمتری در فضای باز باشند و از ماسک استفاده کنند.
وی درخصوص ارتباط گرد و غبار و تشدید علائم کووید 19 گفت: گردوغبار می تواند هم ابتلا به موارد کرونا را افزایش دهد و هم علائم تنفسی کرونا را تشدید کند.
رئیس تغییر اقلیم وزارت بهداشت بهترین راهکار را در شرایط آلودگی هوا حضور کمتر در فضای آزاد، خودداری از انجام فعالیتهای سنگین مانند ورزش و پیاده روی، استفاده از ماسک، نوشیدن آب و مایعات، استفاده از سبزیجات و میوه جات تازه و شیر و ماست های کم چرب برای دفع سموم از بدن عنوان کرد.