جهاد دانشگاهی در عرصه علم و فناوری نیاز کشور را برطرف کند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: جهاددانشگاهی تلاش کند تا در عرصههای مختلف علمی و فناوری به مرجعیت دست یابد، تا نیاز کشور در این عرصه به خارج از کشور برطرف شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری در نشست با اعضای هیات رئیسه و مدیران جهاد دانشگاهی استان بوشهر بیان کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه پیشرفت ایران و تمدن آفرینی نقش بسیار مهمی دارد و دلیل آن جهادی ودانش بنیان بودن و استقرار در مهمترین مرکز علم و پیشرفت یعنی دانشگاه است.
وی افزود: جهاد دانشگاهی در همه ابعاد فرهنگی، علمی و فناوری آنجا که نیاز نظام مقدس جمهوری اسلامی است حضوری فعال دارد و از آغاز تاسیس تا کنون خدمات شایستهای برای نظام و کشور داشته و از ظرفیت بالایی برخوردار است.
امام جمعه بوشهر اظهار کرد: اگر دانش و فناوری محصول در اختیار کشورهای استکباری باشد، استقلال دیگر کشورها دچار بحران میشود، پس جهاد دانشگاهی تلاش کند تا در این عرصهها پیشرفت کند تا کشور به تولید دانش، ثروت و اقتدار دست یابد.
وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی در تبدیل اسناد به برنامه، اجرا، نظارت، بازتولید به ویژه در حوزه انرژی، آبزیان و کشاورزی خرما پایه مفید بوده و اقدامات خوبی انجام شده، اما باید توجه داشت در تولید ناخالص ملی مهمترین موضوع اقتصاد کرانه است.
آیتالله صفایی بوشهری تاکید کرد: در استان بوشهر از ظرفیت عظیم دریا برخوردار هستیم، اما از آن استفاده نمیکنیم؛ البته در کنار نعمت دریا باید به کرانه و پس کرانه هم توجه کرد. برای استفاده بهتر باید با ایجاد یک شهرک به سمت تولید رادیو داروهای دریایی برویم که در این زمینه میتوان حداقل برای ۳ هزار نفر ایجاد اشتغال کرد.
وی با بیان اینکه در این عرصه باید به سمت نوآوری و فناوریهای نوین برویم، گفت: تولید ماهی در قفس اقدام خوبی است، اما باید در نظر داشته باشیم که در آینده با کاهش آبزیان مواجه خواهیم شد و باید به فکر غنی سازی دریایی باشیم و با ایجاد صنایع تبدیلی استفاده بهتری از آبزیان داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر عنوان کرد: میوه، سبزی و صیفی جات هم در استان وضعیت بحرانی دارند و به عنوان مثال از میوه خرما چندان استفاده نمیشود، که با تغییر شیوه آبیاری، تغییرات ژنتیکی و صنایع تبدیلی میتوان در حفظ محصولات گام برداشت.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید به سمت کارهای استراتژیک برود، گفت: در عرصه جنگل و فضای سبز هم دچار مشکل هستیم که با توجه به توسعه آلایندهها در استان که در آینده فراگیر هم خواهد شد باید راهکاری اندیشیده شود.
رییس جهاد دانشگاهی استان بوشهر هم گفت: کشور ما ایران در زمینه تکنولوژی و فناوری در بسیاری از حوزهها، چون صنعت دفاعی و موشکی، صنعت هستهای و سلولهای بنیادی موفق عمل کرده است که نیاز است در آینده هم با وجود نخبگان و محققانی که وجود دارد در مرز علم و فناوری دنیا حرکت کنیم.
علی احمدی زاده افزود: در استان بوشهر هم برای تحقق شعار سال برنامهریزیهای ویژهای در حوزههای آبزیان، کشاورزی و انرژی انجام شده است.
وی اضافه کرد: در تولید فناوری بچه ماهی که از کشورهای خارجی، چون استرالیا وارد میشود درحال تجاری سازی هستیم و همچنین نهادههای دامی از دیگر موضوعات مهم است که هم اکنون به شدت به واردات نیاز داریم.
رییس جهاد دانشگاهی استان بوشهر ادامه داد: در حوزه پزشکی اولین کیت تشخیصی کووید ۱۹ را در کشور تولید کردیم، آن هم در شرایطی که در واردات آن دچار مشکل بودیم و دومین آزمایشگاه شناسایی کرونا در استان را ایجاد کردیم.
احمدی زاده گفت: جهاد دانشگاهی با برگزاری دورههای کوتاه مدت برای ۴ هزار نفر در استان ایجاد شغل کرده، برای ۱۵۰ زن سرپرست خانوار اشتغال پایدار داشته و ۱۵۰۰ شغل پایدار در زمینه مشاغل خانگی ایجاد کرده است که حتی محصولات آنها به کشورهای حوزه خلیج فارس، چون عمان، بحرین و قطر صادر میشود.