روستائیان چشم انتظار تسهیلات ساخت مسکن
حفاظت از روستاها و انگیزه تولید و سکونت در این محیط ها، امکانات میخواهد تا این هموطنان تولید کننده بمانند و با مهاجرت به شهرها به جمع مصرف کنندگان نپیوندند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما یکی از نیازهای اصلی روستانشینان هم تامین مسکن مقاوم است و توجه به محرومان در روستا و شهرها و خانه دار کردن انها نیز هدف اول و اخر تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را تشکیل میدهد، آرمانی که بنیانگذار انقلاب نیز بر ان تاکید داشتند.
مدیر عامل بنیاد مسکن معتقد است فعالیت بنیاد مسکن در ۴ دهه، با فراز وفرودهایی همراه بود، اما همیشه دولتها با این بنیاد همراهی کردند و از ظرفیت ان به نحو مطلوب بهرهمند شدند.
اکبر نیکزاد، روستاها را دژ مستحکم امنیتی کشور میداند ومی گوید: روستاها محل تولید کشور است بنابراین تخصیص اعتبار برای این قشر هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.
در دهه گذشته اجرای طرح هادی یکی از طرحهای موفق بنیاد مسکن بود که امسال با چالش
تخصیص اعتبار مواجه است و ۴۶ درصد اعتبار این بخش نسبت به پارسال کاهش یافته است.
اما بنیاد مسکن در دولت سیزدهم برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن پیشگام شد و در بخش شهری سالانه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را بر عهده گرفت که به گفته معاون مسکن شهری بنیاد مسکن در حال حاضر ۶۰ هزار نفر متقاضی به این معاونت معرفی شدند.
حمید رضا سهرابی میافزاید: ۱۴۰ هزار نفر دیگر از متقاضیان شهری ثبت نام شده در انتظار تایید صلاحیت هستند.
در بخش روستایی نیز قرار است سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود و به گفته معاون بازسازی روستایی بنیاد مسکن در نیمه اول پارسال ۱۲۰ هزار متقاضی مسکن به بانکهای عامل معرفی و ۶۵ هزار نفر از متقاضیان موفق به عقد قرار داد شدند.
مجید جودی میگوید: با افزایش قیمتها، ساخت مسکن با تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی امکان پذیر نسیت به همین دلیل پیشنهاد وام ۲۰۰ میلیون تومانی را برای متقاضیان مسکن روستایی مطرح کردیم که با دستور رئیس جمهور تصویب شد، اما سازمان برنامه وبودجه ان را تورم زا میداند و پرداخت ان عملیاتی نشده است.
حالا روستاییان این قشر زحمت کش ونیازمند به مسکن، چشم انتظار تصمیم مسولان سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی ووزارت راه و شهرسازی هستند.