پخش زنده
امروز: -
خانم دکتر سیمین ناصری استاد برجسته مهندسی بهداشت محیط و عضو وابسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در سن ۷۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دکتر سیمین ناصری متولد ماه بهمن سال
خانم دکتر سیمین ناصری استاد برجسته مهندسی بهداشت محیط و عضو وابسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در سن ۷۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دکتر سیمین ناصری متولد ماه بهمن سال ۱۳۳۰ در تهران، تحصیلات کارشناسی رشته مهندسی شیمی و پتروشیمی را در دانشگاه پلی تکنیک (صنعتی امیرکبیر) گذراند. پس از آن با بورس تحصیلی به فرانسه رفت و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی شیمی و دکتری تخصصی مهندسی شیمی (علوم و تکنیکهای فرآیندهای شیمیایی) را در دانشکده پلیتکنیک شهر تولوز (Toulouse) فرانسه (ENSIGC) اخذ کرد و در سال ۱۳۵۷ جهت خدمت به کشور به ایران بازگشت.
ایشان استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و ضمن همکاری در مدیریت گروه، سالها مسئولیت معاون پژوهشی دانشکده و همچنین ریاست مرکز تحقیقات کیفیت آب پژوهشکده محیط زیست آن دانشگاه را برعهده داشت. خانم دکتر ناصری در حدود ۲۵ سال پیش در کنار تعداد محدودی از استادان گروه مهندسی بهداشت محیط، انجمن علمی بهداشت محیط ایران را راهاندازی کرد و چندین دوره دبیر انجمن و در سالهای اخیر نیز نایبرئیس انجمن بود. یکی از تأثیرگذارترین نقشهایی که خانم دکتر ناصری در انجمن داشت، شکلگیری و انتشار نشریهای به زبان انگلیسی (Journal of Environmental Health Science & Engineering (JEHSE)) بود که مسئولیت سردبیری این مجله را برعهده داشت که این نشریه یکی از نشریات موفق دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین در سطح ملی است که جوایز متعددی از جمله؛ (جوایز جشنواره رازی، جشنواره ابنسینا و ...) را اخذ کرده است.
خانم دکتر سیمین ناصری علاوه بر تألیف و ترجمه ۱۰ عنوان کتاب، بیش از ۲۰۰ مقاله در نشریات معتبر بین المللی و داخلی چاپ و بیش از ۱۲۰ مقاله در همایشهای بین المللی و ملی ارائه کرد. دریافت جایزه مریم میرزاخانی در سومین جشنواره زن و علم در سال ۱۳۹۹، دریافت جایزه ملی محیط زیست در سال ۱۳۹۶، دریافت جایزه برترین پژوهشگر آب (در روز ملی آب) در ۱۳۹۵، دریافت جایزه حکیم جرجانی در شانزدهمین جشنواره ابنسینا در سال ۱۳۹۳، کسب عنوان استاد برجسته و برگزیده دانشگاه در بخش آموزش- منتخب جشنواره ابنسینا در سالهای ۱۳۸۰ و ۱۳۹۵، دریافت جایزه برترین نشریه علمی دانشگاه و در سطح ملی در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۹۲ از جمله افتخارات ایشان است. همچنین نام دکتر سیمین ناصری در ماه میسال ۲۰۲۰ در فهرست یک درصد دانشمندان برتر پراستناد جهان قرار گرفته است.
استاد دکتر سیمین ناصری از سال ۱۳۸۴ عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم بود و در سالهای عضویت در فرهنگستان در برنامهها و فعالیتهای فرهنگستان مشارکت مؤثر داشت. ایشان چندین دوره ریاست شاخه بین گروهی محیط زیست فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشت و در سالهای اخیر نیز با همکاری دیگر بانوان عضو فرهنگستان علوم، شورای زنان در علم و فناوری را تشکیل داده و در برنامهها و فعالیتهای این شورا نیز مشارکت داشت. دکتر سیمین ناصری همچنین چندین سال عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود و در بخش واژهگزینی مرتبط با محیط زیست در آن فرهنگستان فعالیت داشت.
از میان سایر مسئولیتهایی که ایشان برعهده داشت میتوان به عضویت در شورای عالی و دبیر پژوهشی «شبکه مراکز تحقیقات بهداشت محیطزیست کشور»، عضویت در هیئت تحریریه ۵ نشریه بینالمللی و ۳ نشریه داخلی، عضو هیئت مؤسس پژوهشکده محیط زیست (IER)، عضویت در شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست، عضویت در شورای پژوهشی (کمیته محیط زیست) وزارت نیرو- شرکت مدیریت منابع آب، عضویت در کمیته ملی راهبردی تغییرات آب و هوایی و سلامت، ریاست کارگروه تخصصی «کیفیت آب و بیماریهای منتقله از آب»، و نماینده انجمنهای علمی ایران در کنفرانس آلودگی آبهای بزرگ (رودخانه آمازون- برزیل) - و دریای سیاه اشاره کرد.
فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ضایعه درگذشت این استاد فرهیخته را به خانواده ایشان، اعضای فرهنگستانها و جامعه علمی و دانشگاهی کشور تسلیت میگوید و برای ایشان رحمت واسعه و علو درجات در درگاه باریتعالی مسئلت دارد.
پیام تسلیت رئیس فرهنگستان علوم در پی درگذشت شادروان خانم دکتر سیمین ناصری به این شرح است:
«با نهایت تاسف مطلع شدم که خانم دکتر سیمین ناصری استاد برجسته محیط زیست کشور پس از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفته اند. ایشان که علاوه بر عضویت در فرهنگستان علوم و شرکت مؤثر در برنامهها و فعالیتهای فرهنگستان، سالها مسئولیت شاخه بین گروهی محیط زیست فرهنگستان را هم به عهده داشتند، مسائل آب و محیط زیست کشور را همواره با تعلق خاطر و حوصله و نظمی مثال زدنی، و با دعوت از صاحبنظران رشتهها و گروههای مختلف، پیگیری میکردند و تلاشهای ایشان در پیشبرد فعالیتهای فرهنگستان همواره مغتنم و راهگشا بود.
ضایعه درگذشت این استاد فقید را به خانواده گرامی ایشان و به دوستان و همکاران و دانشجویانشان در دانشگاه علوم پزشکی تهران و به همکاران عزیزم در فرهنگستان علوم بخصوص استادان شاخه محیط زیست تسلیت عرض میکنم و از خداوند بزرگ برای فقیده گرامی رحمت واسعه و برای بازماندگان محترم صبر و اجر و سلامت مسئلت دارم.
رضا داوری اردکانی
۲۲ فروردین ۱۴۰۱»
درپی درگذشت این بانوی فرهیخته معاون پژوهشی و قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم هم پیام تسلیتی به این شرح صادر کرد:
إنا لله و إنا الیه راجعون
بردران عزیز و گرانقدر جناب آقایان دکتر ناصری و دکتر تخت روانچی
مصیبت فقدان سرکار خانم دکتر ناصری از دوستان گرانقدر و از پیش کسوتان عرصه علم و عمل و از اعضای هیأت علمی دانشگاه و نیز از اعضای برجسته فرهنگستان علوم و از شخصیتهای کم نظیر از حیث تقوی را به شما عزیزان و جامعه علمی کشور صمیمانه تسلیت عرض میکنم و از خداوند متعال برای آن عزیز سفر کرده علو درجات، رحمت و غفران واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و أجر جزیل مسئلت دارم. روحش شاد و یادش گرامی
علی اکبر صالحی