پخش زنده
امروز: -
با رعایت چند نکته کاربردی و راهکار عملی فرد روزه دار می تواند به حفظ تعادل بدن خود کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ روزه داری سالم یکی از مهمترین چالشهایی است که افراد در ماه مبارک رمضان با آن دچار چالش میشوند. با استفاده از این نکات در حین روزه داری انرژی و سلامت خود را حفظ کنید.
ماه مبارک رمضان ماه خاصی از سال برای مسلمانان در سراسر جهان است. این ماه زمانی است که مسلمانان با دین خود ارتباط عمیق تری پیدا میکنند، در مورد خود تأمل میکنند و به روابط اجتماعی و دینی خود باز میگردند.
در دین اسلام انواع وقتی نوبت به ماه رمضان میرسد، روزه داری آدابی است که تقریباً همه مذاهب اسلام آن را واجب میدانند.
روزه گرفتن در ماه رمضان به معنای نخوردن غذا یا آب آشامیدنی بین طلوع و غروب آفتاب برای کل ماه است.
ماه رمضان فرصتی عالی برای رشد شخصی است و فرصتی را برای یادگیری بیشتر در مورد دین فراهم میکند. این پاداشهای معنوی به سخت کوشی و فداکاری در هنگام نماز، تعهد به امور خیرخواهانه و اراده در هنگام روزه داری نیاز دارد.
حفظ سلامت جسمی در هنگام روزده داری و داشتن توانایی کافی برای انجام وظایف روزانه بسیار موضوع مهمی است. لازم است یک فرد روزه دار با رعایت چند نکته و راهکار عملی به حفظ تعادل بدن خود کمک نماید.
از خوردن سحری صرف نظر نکنید
در ماه رمضان فقط دو فرصت برای غذا خوردن وجود دارد: صبح زود قبل از طلوع آفتاب (سحر) و بعد از غروب آفتاب عصر (افطار). صرف وعده صبحگاهی برای تعدادی از افراد مشکل است، زیرا داشتن اشتها در اوایل صبح دشوار است.
با این حال محققان بر این باورند که بسیار مهم است که شما از این وعده صرف نظر نکنید. انتخابهای غذایی که انجام میدهید بر انرژی شما در طول روز تأثیر میگذارد.
ممکن است بسیاری از افراد برای وعده غذایی سحری به کربوهیدراتهای ساده روی آورند. اما لازم است بدانید که کربوهیدراتهای ساده انرژی طولانی مدت را تأمین نمیکند.
در عوض، متخصصان توصیه میکنند غلات کامل همراه با چربیها و پروتئینهای سالم و همچنین میوهها و سبزیجات را جایگزین کربوهیدراتها نمایید.
غذاهای سرشار از کربوهیدرات شامل موارد زیر هستند:
بلغور جو دوسر
پنکیک
جو دو سر همراه با توت فرنگی و شکلات
روزه داری سالم و آب رسانی
آبرسانی
نوشیدن آب از اهمیت حیاتی برخوردار است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. عدم نوشیدن آب کافی میتواند منجر به ضعیف شدن و افزایش خستگی شود. این شرایط میتواند سطح انرژی و حافظه را کاهش دهد.
حفظ آب بدن در شرایط متعادل همچنین میتواند به مدیریت بیماریهای مزمن کمک کند و در پیشگیری و درمان سردرد، میگرن، سنگ کلیه و یبوست و حفظ فشار خون در حد نرمال کمک نماید.
همچنین برخی شواهد نشان میدهد که هیدراته ماندن باعث کاهش اشتها میشود. این امر در هنگام روزه داری که قادر به خوردن غذا نیستید بسیار مهم است.
هیدراته ماندن بدن بین سحری و افطار
از زمان قبل از طلوع آفتاب و پس از غروب آفتاب به عنوان فرصتی برای تأمین آب و تأمین میزان توصیه شده آب استفاده کنید. یک بطری آب را در طول شب نزدیک خود نگه دارید و هر وقت ممکن است آب بنوشید.
همچنین توجه به غذاهایی که میخورید میتواند مفید باشد. گرچه شیرینیها در ماه رمضان میتوانند بسیار وسوسه انگیز باشند، سعی کنید به جای آن غذاهایی با محتوای آب زیاد انتخاب کنید.
محققان توصیه میکنند میوهها و سبزیجات پر از آب را در وعده افطاری قرار دهید، مانند:
توت فرنگی
هندوانه
طالبی
خیارها
کدو سبز
فلفل دلمهای
گوجه فرنگیها
اگر ماه رمضان در یک فصل گرم قرار داشته باشد، بهتر است لباس خنک بپوشید و سعی کنید از آفتاب مستقیم خودداری کنید.
توجه به حجم وعده غذایی :
خوردن غذاهای سنتی مخصوصاً در ماه رمضان برای مسلمانان بسیار مهم است. با این حال ، اکثر این غذاها بسار روغنی و سنگین هستند . اگرچه طعم شگفت انگیزی دارند ، اما اگر بیش از حد استفاده شوند روز بعد احساس خستگی و ضعف زیادی بر فرد روزه دار غلبه خواهدکرد.
ماه رمضان یک روز نیست ، بلکه یک ماه است. در حالی که خوردن افطار پس از یک روز غلبه بر نفس و دوری از غذا یک جشن است ،اما خوردن غذاهای سنتی و سنگین به صورت روزانه در افطاری ممکن است ایده خوبی نباشد .
بعد از یک روز کامل غذا نخوردن و احساس گرسنگی ، پرخوری نیز امری عادی است. این امر ممکن است منجر به خستگی صبحگاهی و افزایش وزن در طول ماه شود.
محققان برای وعده افطار خوردن خرما ، مقداری میوه و نوشیدن مقداری آب توصیه می کند. در این مرحله ، توصیه می شود که قبل از رفتن بر سر خوردن غذاهای اصلی بهتر است اندکی مکث کرده و نماز عصر خوانده شود.
قندهای طبیعی موجود در میوه به بدن شما این امکان را می دهد تا احساس کنید که غذا خورده اید. و کمتر پرخوری می کنید.
برای وعده افطاری ، بهتر است از بشقاب خود به عنوان راهنما استفاده کنید. سعی کنید غذای خود را به صورت زیر در بشقاب خود قرار دهید :
سبزیجات یا سالاد: نصف بشقاب.
کربوهیدرات ها: یک چهارم بشقاب. اگر می خواهید کربوهیدرات های تصفیه شده بخورید ، مراقب باشید که آن را به حداقل برسانید.
پروتئین: یک چهارم بشقاب.
داشتن یک بیماری مزمن پزشکی به این معنی نیست که شما قادر به روزه داری نیستید. این بدان معناست که برنامه ریزی از قبل و انجام تنظیمات لازم قبل از روزه داری بسیار ضروری است.
محققان بیان می کنند که مصرف بیشتر داروها می توانند و باید در طول روزه داری ادامه داشته باشند. با این حال ، زمان مصرف آنها باید متناسب با برنامه روزه داری و وعده غذایی افطاری و سحری تنظیم شود.
اگر روزه داری وضعیت بیماری را بدتر کند ، حتی پس از اصلاح برنامه داروها ، بیماران نباید روزه بگیرند. این شرایط شامل بیماریهای مهمی مانند مواردی است که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند ، دیابت که نیاز به تأمین مداوم غذا و نوشیدنی برای مدیریت قند خون و برخی سرطان ها دارد.
افراد مبتلا به بیماری های شایعی مانند دیابت و فشار خون بالا می توانند روزه بگیرند تا زمانی که شرایط آنها پایدار و کنترل شده باشند .
با این حال ، این بیماران باید قند خون و فشار خون را از نزدیک کنترل کنند ، از نوشیدن آب کافیاطمینان حاصل کنند و زمان داروهای خود را تنظیم کنند.
بیش از همه ،لازم است قبل از شروع ماه مبارک رمضان با پزشک خود مشورت نموده و امکان روزه داری شما مورد بررسی پزشک قرار گیرد .لازم است در مورد نحوه مصرف داروها در هنگام روزه داری مشورت نمایید .