پخش زنده
امروز: -
سامانه رصد و مانیتورینگ سرمازدگی باغات در چهارمحال و بختیاری راهاندازی و فعال شود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری،رییس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه سرمازدگی به عنوان یکی از مهمترین عوامل بروز خسارت به زمینهای کشاورزی و باغات است، گفت: سامانه رصد و مانیتورینگ سرمازدگی باغات در استان راهاندازی و فعال شود.
عطاالله ابراهیمی افزود: سرمای فروردینماه و نبود بارش بهاری، خسارات زیادی به بخشهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری وارد کرد، به همین دلیل کارشناسان و مسوولان ضرورت فعال شدن سامانه رصد و مانتیتورینگ (کنترل و نظارت) سرمازدگی در استان را مورد تاکید قرار دادهاند.
وی افزود: برای کاهش ضریب خطرپذیری سرمازدگی، نیاز به برنامه مدون و حساب شده است و سازمان جهادکشاورزی آماده سرمایهگذاری برای راهاندازی سامانه رصد، پایش و مانیتورینگ سرمازدگی باغات است تا از بروز خسارتجلوگیری شود.
ابراهیمی به استفاده از مشغل گاز در باغات برای جلوگیری از سرمازدگی اشاره کرد و گفت: این طرح به شکل نمونه در باغاتی که نزدیک به ایستگاههای انتقال گاز شهری است با همکاری باغداران پیشرو که تمکن مالی دارند، اجرا خواهد شد تا برای مقابله با سرمازدگی، به صورت اتوماتیک مشعلهای گاز در حاشیه باغات در زمان سرما روشن و از بروز سرمازدگی جلوگیری شود.
وی از پایین بودن میزان پرداختی غرامت به خسارتدیدگان از سوی بیمه کشاورزی، انتقاد کرد و گفت: در سال زراعی گذشته مجموع تعهد بیمهای ۱۸۰ میلیارد تومان بود که از این میزان ۵۹ میلیارد تومان غرامت پرداخت شده است و بین تعهد و میزان پرداختی فاصله زیادی وجود دارد.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بر انجام بررسی کارشناسی و تحقیق در خصوص میزان پرداخت غرامت در سالهای گذشته از سوی بیمه به بهرهبرداران حوزه کشاورزی تاکید کرد و گفت: با افزایش میزان پرداخت غرامت و تسهیل در پرداخت، میزان اعتماد بین بهرهبرداران نسبت به بیمه کشاورزی افزایش مییابد.
عطا الله ابراهیمی بر فرهنگ سازی و اعتمادسازی در حوزه بیمه زمینهای زراعی و همچنین سازههای گلخانهای و محصولات گلخانهای در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد و افزود: گلخانه داران درصورت بیمه نکردن محصولات و سازههای خود نمیتوانند تسهیلات دریافت کنند.
وی افزود: در بخش آبزیان هم تعداد واحدهای بهرهمند از بیمه کشاورزی بسیار پایین است و از مجموع ۴۵۰ مزرعه آبزیپروری در استان تنها ۹ درصد بیمه شدهاند که باید انگیزه و رغبت برای بیمه پذیری بین واحدهای کوچک هم افزایش پیدا کند.