پخش زنده
امروز: -
بزرگترین جامعه مسلمانان اروپا لفاظیهای نامزدهای راستگرای ریاست جمهوری فرانسه را بسیار نگران کننده میدانند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه خبری «سی ان ان» شعبههای رای گیری برای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه به روی رای دهندگان گشوده میشود. «امانوئل مکرون» در دور نخست انتخابات به دنبال کسب اکثریت آراء برای تصدی دوره دوم ریاست جمهوری است. اما وی با رقبای زیادی رو به روست. اگر هیچ کسی اکثریت آراء را در انتخابات امروز کسب نکند، دو نامزدی که بیشترین تعداد آراء را کسب کنند، به دور دوم انتخابات در دو هفته دیگر راه خواهند یافت. با این همه، رقابتهای انتخاباتی امسال با ظهور دوباره نامزدهای راستگرا همراه است که بزرگترین جامعه مسلمانان اروپا لفاظیهای این نامزدها را بسیار نگران کننده میدانند.
خبرنگار سی ان ان در گزارش خود در این باره گفت: هفته نخست ماه رمضان است و «حیبا لاترِش»، دانشجوی ۲۲ ساله حقوق مانند بسیاری از مسلمانان استراسبورگ روزه میگیرد. این روزها برای حیبا که در آستانه امتحانانش است، روزهای پرمشغلهای است. اما وی تمرکزش را بر انتخابات ریاست جمهوری امسال نیز معطوف کرده است. وی گفت: فکر شرایط موجود و نتیجه احتمالی انتخابات نمیگذارد شبها بخوابم.
هیبا مدت هاست که فعال آشکار مبارزه با نژادپرستی و تبعیض نژادی در فرانسه بوده است؛ دو مسئلهای که به عقیده وی توسط سیاستمدارانی که خواستار اعمال محدودیتهای شدیدتر علیه جمعیت مسلمان کشور هستند، تشدید شده است. وی گفت: بسیار ترسناک است، چون من به عنوان یک زن مسلمان فرانسوی بخشی از یکی از اقلیتهای این کشور هستم و (این اظهارات) باعث میشود از خودت بپرسی اگر هیچ نامزد واقعی درباره حفاظت از حقوق ما جدیت ندارد، چه آیندهای خواهیم داشت؟
در ادامه این گزارش آمده است: در حالی که نتایج نظرسنجیها در طول مبارزات انتخاباتی همواره حاکی از پیشتاز بودن مکرون در انتخابات امسال بوده است، نامزدهای راستگرایی همچون «والری پِکرِس»، «مارین لوپن»، و «اریک زمور» توجه چشمگیری را جلب کرده اند. این سه نامزد میگویند مدافع ارزشهای فرانسه هستند، اما مبارزات انتخاباتی آنها اغلب شامل لفاظیها و حمایت از دیدگاههایی همچون اسلام هراسی یا علیه مهاجران بوده است. حتی زمور سه بار به علت تحریک نفرت مذهبی یا نژادی محکوم شده است.
در مسجد جامع استراسبورگ که یکی از بزرگترین مساجد فرانسه است، نگرانیهایی هم در این باره وجود دارد که پیامهای اسلام هراسانه در برخی مبارزات انتخاباتی ممکن است تهدیدی مستقیم برای جمعیت مسلمان فرانسه باشد.