پخش زنده
امروز: -
یکی از مهمترین دستاوردهایی که امروز رونمایی میشود، سند راهبردی صنعت هستهای در افق۱۴۲۰ است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس مرکز نظام ایمنی هستهای با اشاره به اینکه امسال تاکید زیادی بود که صرفاً دستاوردهایی رونمایی شود که میتواند تاثیر بسزایی در زندگی مردم و صنعت هستهای داشته باشد، گفت: یکی از مهمترین تفاوتهایی که سالروز ملی فناوری هستهای که امسال با سالهای گذشته دارد این است که تاکید بسیار زیاد آقای مهندس اسلامی بر کیفیت دستاوردهاست.
آقای کاردان افزود:سند راهبردی صنعت هستهای در ذیل سند تحول سیزدهم تهیه شده است و عملاً چراغ راه صنعت هستهای ۱۴۲۰ است و به ما نشان میدهد در حوزههای مختلف صنعت هستهای از حوزه نیروگاهی تا حوزه سوخت و کاربرد پرتوها مباحث مرتبط با ایمنی و امنیت هستهای و منابع چه مسیری را طی خواهیم کرد.
وی افزود: یکی دیگر از مهمترین مواردی که امروز رونمایی میشود، بحث ساخت اولین نمونه سوخت سقف صفحه سیلیسایدی است. برای راکتورهای تحقیقاتی تولید سوخت یکی از حوزههای ویژهای است که در دنیا در انحصار تعداد معدودی از کشورهای بزرگ است.
وی افزود: وقتی میخواستیم برای رآکتور تهران سوخت دریافت کنیم هیچ کشوری حاضر نشد این سوخت را در اختیار ما قرار دهد و جوانان این مرز و بوم بودند که با درایتهای مقام معظم رهبری توانستند سوخته ۲۰ درصد را برای راکتور تحقیقاتی تهران تولید کنند. سوخت صفحه سیلیسایدی سوختی چگال است و میتواند شار نوترون بالاتری تولید کند و این دستاورد بزرگی است که امسال ساخته ورونمایی میشود.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: در حوزه رادیو داروها ما به طور کلی دو دسته رادیودارو داریم که در پزشکی استفاده میشود یکی رادیو داروهایی هستند که برای تشخیص استفاده میشود و دیگری رادیو داروهایی که برای درمان استفاده میشود روش کار هم به این شکل است که ماده پرتوزا را به یک حامل میچسبانند و آن حامل در آن عضو مورد نظر قرار میگیرد. امسال ما دو رادیودارو را در حوزه تشخیصی به نام سیگزا فور گالیوم ۶۸ رونمایی خواهیم کرد که حدود ۳۰ نوع سرطان را میتواند تشخیص دهد و این سی نوع سرطان مشترک و گیرندههایی دارند که این رادیو دارو به آن گیرنده میچسبد و از خودش پرتوهایی را صادر میکند و به پزشک کمک میکند که روش مناسبی را برای درمان انتخاب کند.
آقای کاردان اضافه کرد: رادیو داروی دیگری به نام رادیو داروی فارپی گالیوم ۶۸ رونمایی میشود که به یک نوع پروتئین خاص میچسبد و برای تشخیص ۲۸ نوع سرطان مانند مغز، تخمدان، کبد و پانکراس استفاده میشود. امسال همچنین از تولید یک نوع رادیونوکلئید دیگری به نام پربیوم ۱۶۱ رونمایی میشود که بسیار جدید است و حدود دو سال پیش در آمریکا اجازه آزمایش دادند و امسال به همت جوانان این مرز و بوم تولید شد و امیدواریم بعد از اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت بتوان در حوزه درمان سرطان از آن استفاده کرد. وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلا ت ما در زمینه صادرات پسته بحث آفلاتوکسین است گفت: پلاسمای سرد برای سم زدایی محصولات بخصوص پسته کاربرد دارد که که علاوه بر این استفاده از این روش در درمان سرطان نیز مورد توجه قرار گرفته است و پلاسمای سرد میتواند به تنهایی یا همراه با سایر روشها مانند جراحی و شیمی درمانی برای درمان سرطان به کار رود. در حوزه لیزر هم، طراحی و ساخت دستگاه میکروماشین کاری را داریم، این لیزر در حد میکرون دقت دارد و میتواند ماشین کاری انجام دهد و در صنایع مختلف مانند الکترونیک کاربرد دارد.