پخش زنده
امروز: -
رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: بر اساس رتبه بندی موضوعی کیو اس، دانشگاههای ایران در ۱۸ حیطه موضوعی در سال ۲۰۲۲ حضور دارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی و همکاریهای علمی بین المللی موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) دکتر محمدجواد دهقانی ریاست ISC گفت: پایگاه رتبه بندی کیو اس دوازدهمین دوره رتبه بندی موضوعی دانشگاههای جهان را منتشر کرد. در این رتبه بندی دانشگاههای جهان در ۵۱ موضوع ارزیابی شده اند. دانشگاههای ایران در ۱۸ حوزه موضوعی حضور دارند.
دهقانی گفت: در سال ۲۰۱۶ دانشگاههای ایران تنها در یک حوزه موضوعی در این رتبه بندی حضور داشت. حضور ایران در این نظام رتبه بندی در سال ۲۰۲۰ در ۱۳ حوزه موضوعی و در سال ۲۰۲۱ در ۱۷ حوزه موضوعی و در سال جاری با اضافه شدن حوزه موضوعی علوم محیط زیست به ۱۸ حوزه ارتقا یافته است.
ریاست ISC گفت: رتبه بندی کیو اس یکی از معتبرترین نظامهای رتبه بندی بین المللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت میگیرد. یکی از رتبه بندیهای مهمی که این پایگاه به صورت سالانه انجام میدهد ارزیابی و سنجش دانشگاهها در حوزههای موضوعی مختلف است. رتبه بندی موضوعی کیو اس بر اساس چهار شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت میپذیرد و این شاخصها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، جهت معرفی بهترین دانشگاهها مشخص میشوند.
وی گفت: رتبه بندی کیواس در سال ۲۰۲۲ میلادی دانشگاههای برتر دنیا را در ۵۱ موضوع در قالب ۵ حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبه بندی قرار داده است
دهقانی افزود: در رتبه بندی که در ۵ حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی صورت پذیرفته است، دانشگاههای ایران همانند سالهای پیش در ۳ حیطه مهندسی- فناوری، علوم زیستی-پزشکی و علوم طبیعی دارای رتبه در بین دانشگاههای برتر دنیا شده اند
ریاست ISC گفت: در حوزه کلی مهندسی و فناوری در رتبه بندی سال ۲۰۲۲ سه دانشگاه صنعتی شریف، تهران و صنعتی امیرکبیر حضور دارند. در حوزه کلی پزشکی و علوم زیستی مانند سال گذشته تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور دارد که ارتقا رتبه بسیار خوبی داشته است. در حوزه کلی علوم طبیعی مانند سال گذشته شاهد حضور دو دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف هستیم که توانسته اند در این رتبه بندی حضور داشته باشند.
دهقانی گفت: در سال ۲۰۲۲ ایران در ۱۸ حوزه موضوعی حضور دارد. این در حالی است که در سال ۲۰۱۶، دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاه از ایران بود که در حوزه موضوعی پزشکی با رتبه ۲۵۱-۳۰۰ قرار گرفت. حضور دانشگاههای ایران در سال ۲۰۱۷ از یک حوزه به ۸ حوزه و در سال ۲۰۱۸ به ۹ حوزه موضوعی، در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱۳ حوزه موضوعی، در سال ۲۰۲۱ به ۱۷ حوزه موضوعی و در سال جاری با اضافه شدن حوزه موضوعی علوم محیط زیست به ۱۸ حوزه ارتقا یافته است.