پخش زنده
امروز: -
وجود سایتهای سیاه آمریکا در سراسر جهان برای شکنجه افراد، نشان میدهد آمریکا حق ندارد به نام دموکراسی و حقوق بشر انگشت اتهام را به سوی دیگران نشانه بگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری تصویری سی سی تی، چین از آمریکا به دلیل اذیت و آزار و شکنجه زندانیان در "محلهای سیاه" به شدت انتقاد کرد و "تکنیکهای بازجویی" (مورد استفاده آمریکا) را وحشیانه و وحشتناک توصیف کرد.
روزنامه انگلیسی گاردین اعلام کرد بر اساس گزارشی که به تازگی از طبقه بندی اسناد محرمانه خارج شده است، یک زندانی در یک بازداشتگاه مخفی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در افغانستان به عنوان وسیلهای زنده برای آموزش بازجویان کارآموز مورد استفاده قرار گرفته است. این بازجویان در صف ایستادند تا به نوبت سر این زندانی به یک دیوار تختهای بکوبند و آب سرد بر سرش بریزند. این شکنجه سبب وارد شدن شدن آسیبهای جسمی و روحی به این زندانی شده است.
ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین وجود این مکان های سیاه را نمونههایی از زیر پا گذاشتن حاکمیت قانون و نقض حقوق بشر توسط آمریکا خواند.
او در کنفرانس خبری هفتگی خود گفت: "سیا در بسیاری از کشورها به بهانه "جنگ علیه تروریسم" مکانهای سیاهی را ایجاد کرده است، جایی که در آن مظنونان تروریستی به صورت مخفیانه تحت بازداشت خودسرانه قرار گرفته اند و با شکنجه از آنها اعتراف گرفته شده است. این موضوع با انتقادات گسترده جامعه جهانی روبرو شده است. زندان بدنام گوانتانامو، زندان بگرام در افغانستان و زندان ابوغریب در عراق، با رسواییهایی در ارتباط با بدرفتاری با زندانیان، با استفاده از "تکنیکهای بازجویی" وحشیانه و هولناک، از جمله غرق مصنوعی و محرومیت از خواب مواجه هستند. این سایتهای سیاه نمونههایی از زیر پا گذاشتن حاکمیت قانون و نقض حقوق بشر توسط آمریکا محسوب میشوند. "
ژائو گفت گزارش منتشر شده توسط "پروژه هزینههای جنگ موسسه واتسون برای امور بینالملل و عمومی" در دانشگاه براون در آغاز سال ۲۰۲۲ آمده است پس از حملات ۱۱ سپتامبر، آمریکا سیستمی از سایتهای سیاه را در دست کم ۵۴ کشور و منطقه در سراسر جهان ایجاد کرد. بیش از ۱۰۰ هزار نفر از جمله مسلمانان، زنان و کودکان در این مکانها بازداشت شدند. مالیات دهندگان آمریکایی سالانه ۵۴۰ میلیون دلار آمریکا را صرف بازداشت زندانیان در گوانتانامو میکنند.
ژائو گفت: "تاکنون حتی یک مقام آمریکایی به دلیل طراحی، ارائه مجوز یا اجرای برنامه بازداشت و شکنجه محرمانه مورد بازخواست قرار نگرفته است. دولت آمریکا حتی پا را فراتر گذشته و اقدام به سرپوش گذاشتن و انکار جنایات خود و نقض حقوق بشر کرده است. "
سخنگوی وزارت امور خارجه چین خاطرنشان کرد در سال ۲۰۲۰ -پس از اینکه دادستان ارشد دیوان کیفری بین المللی اعلام کرد نیروهای آمریکایی و سیا ممکن است به دلیل اذیت و آزار زندانیان در افغانستان مرتکب جنایات جنگی شده باشند، آمریکا تحریمهایی را علیه دیوان کیفری بین المللی اعمال و محدودیتهایی را برای صدور روادید برای چندین مقام از جمله دادستان کل دیوان بین المللی کیفری وضع کرد.
او افزود: در سال ۲۰۲۱ -پس از آن که کمیته سازمان ملل متحد علیه شکنجه اعلام کرد در سایتهای سیاه سیا به شدت از شکنجه استفاده میشود- دولت آمریکا با استناد به محرمانه بودن این موضوع از افشای اطلاعات در این باره خودداری کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین تصریح کرد: "وجود سایتهای سیاه آمریکا در سراسر جهان نشان میدهد آمریکا حق ندارد به نام دموکراسی و حقوق بشر انگشت اتهام را به سوی دیگران نشانه بگیرد. کاری که آمریکا باید انجام دهد شامل این موضوع میشود که فورا این سایتهای سیاه خود را در سراسر جهان از بین ببرد، به طور جدی درباره جنایات خود تأمل و از قربانیان عذرخواهی کند و به آنها غرامت پرداخت نماید. آمریکا همچنین باید کسانی را که مجوز انجام این شکنجه را صادر کرده و آنها را انجام داده اند پاسخ گو بداند. "