پخش زنده
امروز: -
نماینده پویش حذف ظرفیت از آزمون وکالت گفت: علت برگزار نشدن آزمون وکالت کانون وکلا در سال گذشته، اختلاف بین کانون های وکلای دادگستری و قوه قضائیه بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مرتضی زمانیان در ارتباط تلفنی با بخش خبری 21 سیما افزود: آزمون وکالت سال 1399 به علت کرونا با تاخیر و در سال 1400 برگزار شد اما آزمون سال 1400 برگزار نشد.
او اضافه کرد: اصلاحی که در آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون های وکلا اتفاق افتاد، مورد اختلاف کانون وکلای دادگستری و قوه قضائیه است.
آقای زمانیان گفت: کانون وکلا معتقد است که قوه قضائیه حق اصلاح همه مواد این قانون را نداشته است و قوه قضائیه باید اصلاحات جزیی پیشنهادی کانون را در همان حدانجام می داد.
او ادامه داد: نتیجه این اختلاف این شده است که کانون وکلا آگهی برگزاری آزمون وکالت را منطبق با آیین نامه اصلاحی و ابلاغ شده جدید ارائه نمی کند و به همین علت، سازمان سنجش این آگهی را منتشر نمی کند.
در واقع به شکل خودکار آگهی منتشر نمی شود و در نتیجه آزمونی هم برگزار نمی شود.
آقای زمانیان افزود: کانون وکلا به هیچ وجه زیر بار آیین نامه اصلاح شده نمی رود و از طرفی قوه قضائیه ای نیز آیین نامه را ابلاغ کرده و معتقد است که باید مبنای عمل قرار بگیرد و این اختلاف به اینجا رسیده که برگزاری آزمون قفل شده است.
او اضافه کرد: جوانان و کسانی که پشت سر این آزمون، معطل شده اند هزینه این اختلاف و برگزار نشدن آزمون را می پردازند.
آقای زمانیان درباره اعلام رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه مبنی بر برگزاری آزمون وکالت این مرکز بدون ظرفیت عددی گفت: این خبر خوشحال کننده ای است.
نماینده پویش حذف ظرفیت از آزمون وکالت گفت: اگر قرار است در آزمون، صلاحیت افراد را بسنجیم مانند خیلی از آزمون ها باید مبنای نمره قبولی داشته باشیم و این یکی از حوزه های اختلافی در چند سال اخیر بود که خوشبختانه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و ظرفیت گذاری به شکل کامل از آزمون وکالت و بقیه ازمون های حقوقی از جمله سردفتری و کارشناسی رسمی حذف شد.
او ادامه داد: اگر این قانون ابلاغ شود باید آزمون به صورت سالانه هم توسط کانون وکلا و هم توسط مرکز وکلا و بدون ظرفیت گذاری برگزار شود و این اتفاق باید هر چه زودتر بیفتد در غیر این صورت این اختلافی که وجود دارد اگر به قانون جدید کشیده شود تمهید قانون جدید این است که در صورت امتناع کانون وکلا از برگزاری آزمون وکالت، قوه قضائیه می تواند این آزمون را برگزار کند.
او اضافه کرد: البته اینکه قوه قضائیه آزمون را برگزار کند چیز مطلوبی نیست و بهتر است کانون وکلا با قوه قضائیه بتوانند این مشکل را حل کنند و آزمون بدون ظرفیت و به شکل سالانه در فرآیند قانونی خود برگزار شود.
خب چرا کانون وکلا را دعوت نمی کنید تا ببینید حرف حسابشان با قوه قضاییه چیست؟! شاید از طریق شما بتوان مشکل را حل کرد.