پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با اشاره به اینکه آزمون امسال ظرفیت عددی نخواهد داشت، گفت: اگر داوطلب ۵۰ درصد نمره را در دو آزمون کتبی و شفاهی به دست بیاورد احتمال قبولی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسن عبدلیان پور در ارتباط تلفنی با شبکه خبر درباره علت برگزاری فوق العاده آزمون وکالت مرکز وکلا افزود: با توجه به این که هر سال این آزمون در اواسط سال برگزار می شود و سال 1400 نیز آزمون در شهریور برگزار شد با عنایت به این که کانون های وکلا در سال 1400 نتوانستند آزمون برگزار کنند توانستیم برای ابتدای سال 1401، مجوز برگزاری یک آزمون را به صورت فوق العاده دریافت کنیم.
او ادامه داد: این آزمون در 23 اردیبهشت امسال برگزار می شود.
آقای عبدلیان پور در پاسخ به این پرسش که معیار پذیرش در این آزمون، چگونه است؟ گفت: آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه بسیار سخت است و در دو مرحله برگزار می شود؛ یک آزمون به صورت کتبی داریم و کسانی که بر اساس نمرات در آزمون کتبی پذیرفته می شوند وارد آزمون مرحله شفاهی تخصصی می شوند و این مرحله تعیین کننده است و جمع نمرات این 2 آزمون، قبول شدگان ما را مشخص می کند.
او افزود: ملاک اصلی، نصاب نمره ای است که داوطلبان و شرکت کنندگان آزمون به دست می آورند و پذیرش ما بر این اساس است.
آقای عبدلیان پور در پاسخ به این پرسش که شرکت کنندگان در آزمون باید چه نمره ای را کسب کنند تا در مرحله نخست، پذیرفته شوند؟ گفت: در سال 1400 تقریباً اگر کسی 45 درصد نمره را به دست می آورد در آزمون قبول می شد و مبنای ما نیز همان حداقل است که اگر داوطلب، 50 درصد نمره را در دو آزمون به دست بیاورد یعنی جمع نمرات او عدد 50 درصد شود می تواند امید داشته باشد که قبول شود.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه درباره معیار پذیرش شرکت کنندگان در مرحله «اختبار» گفت: برای این موضوع راهکارهایی را مشخص کردیم و کسانی که در مرحله مصاحبه تخصصی شرکت می کنند هم سوالات حقوقی و کیفری و تخصصی را پاسخ می دهند و هم سوالات عمومی را یعنی شامل 2 بخش می شود و شرکت کنندگان باید از این مراحل عبور کنند.
آقای عبدلیان پور ادامه داد: استادانی که مصاحبه تخصصی را برگزار می کنند استادان دانشگاه، اعضای هیئت علمی، قضات و وکلای با تجربه در مرکز وکلا هستند که مرحله مصاحبه شفاهی را برگزار می کنند.
او اضافه کرد: در این باره راهکارهایی را تعیین کردیم و همه مصاحبه شرکت کنندگان ضبط می شود و افرادی به صورت برخط این فرآیند مصاحبه را رصد می کنند .
آقای عبدلیان پور گفت: اگر شرکت کننده ای به هر دلیل به این فرآیند اعتراضی داشته باشد، اعتراض خود را مطرح می کند و افراد متخصص این صداهای ضبط شده را رصد و گوش می کنند و اگر حقی از کسی تضییع شده باشد به او بر می گردانند و اجازه نمی دهند افرادی بدون علت و یا بر اساس سلایق مصاحبه کننده، رد شوند.