پخش زنده
امروز: -
یکی از مزایای ماه مبارک رمضان، جا به جایی چربیهای ذخیرهای بدن است که خوردن سحری اهمیت دارد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛به گفته متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در ماه مبارک رمضان چربیهایی که در یک سال اخیر در بدن روزه داران ذخیره شده اند جا به جا شده و به حرکت در میآیند و اگر سمومی هم همراه آنها ذخیره شده باشد، دفع میشود. خوردن سحری در ماه رمضان بسیار مهم است. خیلی از افراد به خاطر اینکه شبها تا دیر وقت بیدار میمانند همچنین به علت خستگی، بی حالی و سهل انگاری، سحری نمیخورند که این موضوع میتواند به بدن آنها مخصوصا نوجوانان به شدت آسیب برساند.
دکتر محمدحسن انتظاری افزود:برای اینکه تشنگی کمتری در طول مدت روزه داری عارض شود، باید در هنگام سحر، کمتر از فرآوردههای گوشتی استفاده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأکید کرد:بهتر است هنگام سحر، بیشتر از نان، مخصوصا نانهای سبوس دار همچنین از برنج به صورت سبزی پلو، کلم پلو، عدس پلو و لوبیا پلو آن هم همراه با انواع سبزی استفاده شود. وی با اشاره به مصرف میوههای کند هضم مانند سیب در وعدههای سحری اضافه کرد:باید از خوردن چای پررنگ که کافئین آن باعث افزایش ادرار و کم آبی در بدن شده و نوشیدنیهایی که پسوند کولا دارند، پرهیز شود.
به گفته وی نوشیدن چای کمرنگ در حد یک یا دو لیوان مانعی ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: نوجوانانی روزه دار نباید در وعده سحر، گوشت استفاده کنند، ولی حتما باید در وعده شام و افطاری که یکی است، گوشت و مواد لبنی مصرف کنند تا میزان رشد بدنشان آسیب نبیند.