پخش زنده
امروز: -
مجمع عمومی سازمان ملل عضویت روسیه را در شورای حقوق بشر به حال تعلیق درآورد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، مجمع عمومی سازمان ملل عضویت روسیه را در شورای حقوق بشر با ۹۳ رأی موافق به حالت تعلیق درآورد.
۲۴ کشور به این قطعنامه رأی مخالف و ۵۸ کشور به آن رأی ممتنع دادند.
نمایندگی روسیه در سازمان ملل پیشتر درباره تعلیق عضویت مسکو در شورای حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده و گفته بود تلاش امریکا در این خصوص غیر دوستانه است و کشورهای دیگر هم باید موضع خود را در این خصوص علنی کنند.
امروز همچنین دبیر کل ناتو از افزایش کمکهای نظامی به اوکراین خبرداد. ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفت اعضای این پیمان درباره افزایش کمکها به اوکراین توافق کردند و همکاریها در همه زمینهها افزایش خواهد یافت.
سخنگوی کرملین هم در این خصوص گفته است ادامه روند انتقال تسلیحات از سوی غرب به اوکراین، مذاکرات بین مسکو و کی یف را با مشکل مواجه خواهد کرد. مسکو همچنین پیشنویس توافق صلح ارائه شده توسط اوکراین را "غیرقابل قبول" دانسته و گفته است کی یف از برخی پیشنهادات خود در مذاکرات ترکیه دست برداشته است.
اظهارات معاون نماینده روسیه در سازمان ملل
گنادی کوزمین معاون نماینده روسیه در سازمان ملل در مجمع عمومی سازمان ملل درباره اوکراین گفت: امروز زمان اجرای این اقدامات نمایشی که از طرف اوکراین شاهد آن بودیم، نیست. در حقیقت پیش نویس قطعنامهای که امروز ارائه شده است ربطی به وضعیت واقعی حقوق بشر در اوکراین ندارد.
وی افزود: من میخواهم که بار دیگر اظهارات نماینده کشور خود را در سازمان ملل تکرار کنم. ما اقدام امروز را تلاشی از طرف آمریکا برای حفظ حاکمیت خود و کنترل کامل و ادامه استعمارگری آن در بخش حقوق بشر و روابط بین المللی میدانیم. شماری از کشورها از این موضع ما دفاع کرده اند. برخی هم خواهان اجرای یک سیاست خارجی مستقل و ترجیحی هستند. امروز شاهد آن هستیم که اقدامات شمار اندکی از کشورها در معماری حقوق بشر اثر خود را نشان داده است. دبیر کل سازمان ملل بارها اعلام کرده است که اخراج روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل خطرناک است.
وی گفت: روشهای کشورهای غربی در مواجه با مسائل حقوق بشر در برخی از کشورها موفقیت آمیز نبوده است. حتی یک منازعه هم حل و فصل نشده است. تنها وضعیت بدتر شده است. این به خاطر استفاده برخی از کشورها از تحریمها و مداخله نظامی بوده است. روسیه از طریق عضویت خود در کمیسیون و شورای حقوق بشر به طور مستمر از اصول همکاری بین تمامی اعضاء به روشی برابر و محترمانه حمایت کرده است. اولویت ما همیشه در جهت تقویت گفتگوی سازنده با مشارکت تمامی طرفهای ذینفع در فرآیندی جمعی و تصمیم گیری در جهت تقویت و حمایت از حقوق بشر بوده است.
معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: ما ادعاهای دروغین ضد خود را که بر اساس حوادث ساختگی و انتشار مطالب جعلی هستند، محکوم میکنیم. آقای رئیس، بر این اساس من میگویم که ما میخواهیم که این پیش نویس قطعنامه را به رای گیری بگذاریم و از تمامی آنهایی که در اینجا هستند میخواهیم که به خوبی تصمیم خود را بررسی کنند و ضد تلاشهای کشورهای غربی و شرکای آنها برای نابودی معماری کنونی حقوق بشر رای دهند.
اظهارات نماینده ایران در مجمع عمومی
مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل در سومین نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل درباره جنگ اوکراین که به درخواست آمریکا و متحدانش برگزار شده بود گفت: جمهوری اسلامی ایران در چندین بار موضع اساسی خود را در رابطه با منازعه جاری در اوکراین و از جمله در جریان تصویب دو قطعنامه پیشین در یازدهمین جلسه اضطراری ویژه مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرده است.
وی افزود: هیات ما بار دیگر میخواهد بر روی این موضوع تاکید کند که به راه حلی صلح آمیز بر اساس قوانین بین المللی و احترام از طرف تمامی طرفها به منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی و از جمله قوانین بشردوستانه بین المللی نیاز است.
تخت روانچی در ادامه گفت: ما بر روی این موضوع تاکید میکنیم که حاکمیت و تمامیت ارضی تمامی کشورها باید کاملا محترم شمرده شود و امنیت و ایمنی تمامی غیرنظامیان باید تضمین شود. ایران درباره وخیمتر شدن وضعیت انسانی در اوکراین و در اطراف آن نگران است. این موضوع به منزله هشدار بزرگی به جامعه بین المللی است. ما خواهان توقف فوری درگیریها و بر روی پایبندی تعهد به قوانین بین المللی بشردوستانه از طرف تمامی طرفها تاکید میکنیم. ما بر روی دسترسی نامحدود به کمکهای بشردوستانه به تمامی مناطق درگیری در اوکراین تاکید میکنیم. نیازهای بشردوستانه جمعیت تحت تاثیر واقع شده باید به فوریت رسیدگی شود و انتقال غذا و دارو و دیگر اقلام ضروری باید تسهیل شود.
نماینده ایران در سازمان ملل در ادامه گفت: جامعه بین المللی باید از ادامه مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین تا زمانی که صلح احیاء شود، حمایت کند. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر خواهان کاهش تنشها در منازعه جاری است و خواهان یک راه حل دائمی و پایدار از طریق مذاکره میشود.
او گفت: آقای رئیس، ما متن این قطعنامه را پیش از آغاز جلسه مشاهده کردیم. این قطعنامهای هدفمند و سیاسی است که بی طرفی سازمان ما را زیر سوال میبرد. دولت من اهمیت زیادی به پیشبرد و حفاظت از حقوق بشر میدهد. به هر حال ما مخالف استفاده از ساز و کار حقوق بشر برای اهداف سیاسی که بر خلاف اصول جهانی و بی طرفی در رابطه با حقوق بشر است، هستیم. ما همیشه اعلام کرده ایم که حقوق بشر نباید تحت تاثیر کوته بینیهای سیاسی تضعیف شود. ما بر روی این موضوع تاکید میکنیم که کار شورای حقوق بشر سازمان ملل باید به روشی غیرتقابلی و سیاسی انجام شود. عضویت در این نهاد نباید سیاسی شود.
وی افزود: بهره برداری از بند هشتم قطعنامه شماره ۶۰/۲۵۱ مجمع عمومی سازمان ملل سبب تعمیق تقابلها میشود و مذاکره سازنده بین کشورها را تضعیف میکند.
نماینده ایران در سازمان ملل گفت: به خاطر دلایل ذکر شده بالا هیات من ضد پیش نویس قطعنامه رای میدهند.