پخش زنده
امروز: -
از سحر تا افطار، فعالیت سیستم گوارشی کم میشود و با فرا رسیدن زمان افطار، تغییراتی در بدن به وجود میآید که باید با کمک تغذیه آن را به درستی تنظیم کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکزاصفهان؛ شروع افطار با نمک و آب جوش، بدن را آماده دریافت مواد غذایی دیگر میکند، پس از آن استفاده از یک لیوان شیر همراه با خرما، کشمش و عسل بسیار مناسب است و میتواند قند لازم برای بدن را از منابع طبیعی جبران کند.
به گفته متتخصان تغذیه نوشیدنیهای بسیار خنک به ویژه نوشیدنیهای گازدار و چای داغ نه تنها کمکی به روزه دار نمیکند بلکه عطش وی را نیز بیشتر میکند، ممکن است مصرف شیر برای برخی افراد مضر باشد، استفاده مخلوطی از آب و آب میوه تازه یا سوپ رقیق جو با ترکیب سبزیجات مختلف و غلات برای شروع افطار مناسب هستند.
استفاده از شیربرنج و فرنی یا نان سنگک به همراه پنیر و گردو هم برای افطار مطلوب است.
مصرف سبزیجات علاوه بر اینکه از خشکی مزاج جلوگیری میکنند، به تدریج آب مورد نیاز بدن را در طول روز تامین میکند. منابع حاوی فیبر، چون غلات، حبوبات، انواع سالادها و سبزیجات تازه که با روغن زیتون و آب لیموی تازه تهیه شدهاند برای تامین ریزمغذیها و حفظ طراوت و شادابی در هنگام روزهداری مفید هستند.
توصیه میشود نوجوانان روزهدار باید ازمصرف زیاد مواد قندی و شیرین در وعده سحری پرهیز کنند، چون مصرف این مواد سبب افت قند خون شده و توانایی یادگیری آنها را در طول روز کاهش میدهد.
نوجوانان علاقه خاصی به خوردن انواع خوراکیهای نامناسب و مواد غذایی کم ارزش دارند که فقط پر کننده معده است و بخصوص در روزهداری نباید مصرف شوند، در این ایام نوجوانان باید از منابع غذایی آهن و روی، ویتامین A و ویتامین B ۱۲ از جمله انواع گوشت، حبوبات، تخم مرغ، شیر و لبنیات، انواع خشکبار و مغزها که در رشد و خون سازی نقش دارند، به مقدار کافی مصرف کنند.
متخصصان توصیه میکنند برای پیشگیری از عواقب کم آبی در این ایام برای کمک به کلیهها برای تصفیه خون از مواد زائد، آب و مایعات در فاصله افطار تا سحربه اندازه کافی مصرف شود.