پخش زنده
امروز: -
۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان، امسال به کشت بهاره اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان، محصولات استراتژیک در همدان شامل چغندرقند، سیب زمینی، آفتابگردان، ذرت و سایر محصولات است.
مصداق کشت قراردادی برای ۲ محصول استراتژیک که چغندرقند و سیب زمینی ست اجرا شده است.
در مجموع حدود ۴۰ هزار هکتار کشت بهاره برای همه محصولات با هماهنگی و شرایط آب و هوایی انجام خواهد شد که ۵ هزار هکتار آن تاکنون اجرایی شده است.
اما اگر الگوی کشت تغییر نکند کم آبی در استان حادتر می شود، در سالهای اخیر استان همدان شاهد خشکسالیهای بیسابقهای بوده، مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است، به همین منظور اصلاح الگوی کشت راهکاری مؤثر در جهت افزایش محصولات کشاورزی و کاهش مصرف آب است.
تنشهای آبی در همدان ضرورت حرکت به سمت کشاورزی کم آب بر را نشانه می رود.
استان همدان در سالهای اخیر کم و بیش با بحران کم آبی دست و پنجه نرم کرده و ذخایر آبهای زیرزمینی بسیاری از مناطق این استان کاهش یافته به گونه ای که حتی برخی دشتهای استان همدان به علت مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی به بحران رسیده است.
گرچه عوامل متعددی مانند تغییرات جوی و عدم ثبات در الگوهای بارندگی، افزایش جمعیت، گسترش شهرنشینی و توسعه فعالیتهای صنعتی منجر به افزایش سرانه مصرف آبشده، اما در این میان عوامل دیگری همچون مدیریت سنتی در بهرهبرداری و مصرف آب در کشاورزی و مصرف غیراقتصادی منابع آب زیرزمینی نیز تأثیر فراوانی داشته و باعث افت شدید سطح آبهای زیرزمینی در قالب بهرهبرداری بیرویه از چاههای نیمه عمیق و عمیق میشود.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان همدان از صرفهجویی ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب ناشی از اجرای طرح سامانههای نوین آبیاری تا پایان سال ۱۳۹۹ در استان همدان خبر داد.
به گفته امیر لاهوتیان از ابتدای اجرای طرح سامانه نوین آبیاری در استان تا پایان سال ۱۳۹۹، ۱۵۹ هزار و ۷۰۳ هکتار از زمینهای کشاورزی، زیرپوشش سامانههای نوین آبیاری قرار گرفتهاند و امسال هم برنامهریزی شده که ۵ هزار هکتار از زمینها را زیرپوشش قرار دهیم.
وی گفت: اجرای طرح سامانههای نوین آبیاری در استان اشتغالزایی ۵ هزار نفر را به دنبال داشته است.
لاهوتیان افزود: ۸۰ پیمانکار و ۲۰ شرکت طراح در زمینه تجهیزات سامانههای نوین آبیاری در استان فعالیت میکنند و استان همدان یکی از استانهای پیشرو در اجرای سامانههای نوین آبیاری است و خوشبختانه توانستهایم نیاز سایر استانهای همجوار هم تأمین کنیم.
وی گفت: بخشی از سیستمهای آبیاری فرسوده و نیاز به ترمیم دارند و تأمین اعتبارات لازم برای بازسازی و ترمیم سامانههای آبیاری در اولویت مدیریت آب و خاک استان است.