پخش زنده
امروز: -
معاون توسعه قهرمانی بانوان وزارت ورزش گفت: امسال سعی داریم به بانوان ورزشکار حاضر در رشته های گروهی و توپی هم جواز حضور در بازی های آسیایی بدهیم.
مریم کاظمی پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ورزش بانوان امسال چندین رویداد سطح ملی و بین المللی مثل دانشجویان جهان، المپیک ناشنوایان، بازیهای کشورهای اسلامی، المپیک نوجوانان و بازی های آسیایی و پارآسیایی را در پیش دارد.
وی گفت: سال گذشته دو رویداد بزرگ المپیک و پارالمپیک را با درخشش بانوان در کسب سهمیه های المپیکی در رشته های مختلف و همچنین مدال های طلای زهرا نعمتی، سارا جوانمردی، هاشمیه متقیان در پارالمپیک پشت سر گذاشته شد.
** غیرالمپیکی ها هم درخشیدند
وی یادآور شد: پارسال در رشته تیمی و توپی هم اتفاقات خوبی افتاد، دختران مان در رشته هندبال موفق شدند بعد از پشت سر گذاشتن رقبای آسیایی و کسب جایگاه چهارم رقابتهای آسیایی برای اولین بار در سطح جهانی حضور پیدا کنند و بدرخشند، همچنین 2 نفر از اعضای تیم ملی هندبال بانوان ایران در این رقابتها به عنوان ورزشکار نمونه از نظر تکنیکی و تاکتیکی انتخاب شدند.
معاون توسعه قهرمانی بانوان وزارت ورزش افزود: دختران فوتبالیست ایران توانستند به خوبی در مسابقات جام ملتهای آسیا بدرخشند و نتایج خوبی را به دست آورند. در رشته های راکتی ملی پوشانمان توانستند خود را به صحنههای بزرگ جهانی و المپیکی نزدیک کنند، در رشته رزمی فرصت های خیلی خوبی داشتیم و قهرمانان ملیمان در این رشته ها خوش درخشیدند که این موضوع یک حرکت جدی را در بحث قهرمانی در سال 1401 نوید می دهد.
**جواز بازی های آسیایی به توپ و توریها
کاظمی پور گفت: قراراست امسال مجوز حضور رشته های تیمی و توپی علاوه بر رشته انفرادیمان که پیش از این در ستاد عالی بازیها مصوب شده بود برای حضور بانوان در بازی های کشورهای اسلامی بگیریم این خودش می تواند یک صحنه برای ارزیابی تاکتیکی و تکنیکی کشورمان باشد برای اینکه غربال شوند.
** توجه به ورزش زنان و تضمین سلامت جامعه
وی افزود: با توجه به این که زنان، دختران جوانان و مادرانمان مسئولیت اداره و سلامت خانواده رابه دوش می کشند آنها مهمترین عنصر اجتماعی و خانوادگی به حساب می آیند بنابراین ورزش همگانی به عنوان اولین و مهمترین اولویت کاری ما در معاونت توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان در صدر امور اجرایی و برنامه ریزی قرار گرفته است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی بانوان گفت: ورزش همگانی می تواند بستری مناسب برای استعدادیابی و ارتقاء سطح ورزش قهرمانی و ابعاد دیگر در توسعه ورزش بانوان محسوب شود. در سال 1401 مجدانه پیگیر این موضوع هستیم که طرح های ناتمام ویژه بانوان و یا بطور کامل طرحهایی که در مناطق کم برخودار هستند و حداقل سرانه ورزشی را هم ندارند به اتمام برسد تا بتوانیم فضا و زیر ساخت های مناسب را برای فعالیت ورزشی بانوان در سراسر کشور فراهم کنیم.
** سند تحول دولت مردمی و ورزش بانوان
کاظمیپور اظهارداشت: در راستای سیاستهایی که دولت عدالت محور و مردمی سیزدهم به دنبال آن است، ورزش بعنوان ابزاری برای توسعه سلامت و پیشگیری از مشکلات جسمانی، اجتماعی و فرهنگی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: این که ما بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم که زنان کشورمان بتوانند از خدمات ورزشی کشور در سایه تندرستی از منظر آرامش فکری و در سال1401 بهرهمند شوند. این طرح را به عنوان پایلوت در استان تهران و حوزه ستادی مراکز استانها اجرا و به عنوان یک طرح ملی در سال 1401 به همه استانها و شهرستانها ابلاغ خواهیم کرد این طرح می تواند بسیاری از چالش های قابل پیشگیری در حوزه سلامت عمومی را پوشش دهد.
** وضعیت بانوان در فدراسیونها شفاف میشود
معاون توسعه ورزش قهرمانی بانوان افزود: طبق اساسنامه جدید وزارت ورزش و جوانان به همه مسئولیت با مرتبط بانوان در رشته های جدید به عهده نایب رئیس فدراسیونهای ورزشی واگذار شده است. بنابراین به نظر می رسد با رفع ابهامات که در شیوه اجرای این مسئولیت باید اتفاق بیفتد اختیاراتی نواب رئیس کمیسیون ورزشی باید در کسب کرسی های تصمیم ساز و تصمیم گیر و برنامهریز در فدراسیونهای ورزشی داشته باشند باید یک الحاقیه به این اساسنامه در خصوص شفاف سازی وضعیت، مسئولیت و جایگاه نواب رئیس فدراسیونهای ورزشی اتفاق بیفتد.
** افزایش بودجه ورزش بانوان
وی افزود: به نظر می رسد با توجه به وضعیت ارتقاء سطح بودجهای که وزارت ورزش توانسته کسب کند وضعیت بانوان در سال 1401 بهتر باشد.
معاون توسعه ورزش بانوان گفت: امیدوارم روسای فدراسیونها نگاه ویژهای را از منظر تخصیص اعتبارات ویژه به فعالیتهای ویژه بانوان داشته باشند.
** منعی برای ریاست بانوان در فدراسیونها نیست
وی در خصوص حضور بانوان در انتخابات فدراسیونها به عنوان نامزد انتخاباتی گفت: حضور بانوان در انتخابات مساله ای نیست که در آن محدودیتی باشد، ریاست در یک فدراسیون نیاز به شاخصه های تخصص، تعهد و لازمههای دیگر دارد.
معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان افزود: خرد جمعی اعضای شرکت کننده در مجمع انتخاباتی تعیین کننده رئیس یک فدراسیون است البته امیدوارم از این پس به بانوان توانمند خصوصا در رشته های که خانواده محور است، رای اعتماد دهند.
** به دنبال افزایش تعداد کرسیهای بینالمللی هستیم
وی گفت: در بخش کرسی های بین المللی و جهانی در کنفدراسیونهای آسیایی و فدراسیونهای جهانی نگاه ویژهای به بحث حضور فرهنگی بانوان کشورمان داریم، و باید افرادی که شاخص های اثر گذاری دارند از سوی روسای فدراسیونهای ورزشی برای کسب کرسی های بین المللی معرفی شوند این بانوان باید تسلط حرفه ای و آکادمیک در رشتههای مورد نظر را داشته باشند.
** سهم 50 درصدی بانوان داور در مسابقات بین المللی
کاظمی پور گفت: متاسفانه در برخی مواقع شاهد بودیم اعزام داوران در مراحل نخست اداری برای گرفتن مجوز بدون جنسیت و نام افراد صورت میگیرد، از آن جا که معتقدیم ارتقای سطح بین المللی در یک رشته زمانی اتفاق میافتد که دختران ملی پوش به قوانین داوری مسلط باشند، در خواست کردیم که از امسال سهم بانوان داور برای حضور در رقابت های بین المللی 50 درصد باشد.
** افزایش تعداد مربیان بین المللی
معاون توسعه قهرمانی ورزش بانوان گفت: از مسئولان فدراسیونهای مختلف خواستیم تا در شرایط عادلانهای از بانوان متخصص که به حداقل های فنی رسیدهاند برای حضور در دورههای آموزشی که در سطح بینالمللی برگزار می شود، استفاده کند، هم اکنون شاهدیم بسیاری از تیم های ملی بانوان با همین نیروهای داخلی در مسابقات بین المللی مدالهای رنگارنگی را به دست آوردهاند، البته در برخی بخشها ضعف هایی داریم که سعی می کنیم در ارتقای سطح دانش فنی هم از متخصصین داخلی بخش آقایان استفاده کنیم.