پخش زنده
امروز: -
از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیاد مواد قندی، چربی اجتناب کنید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری،کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، در خصوص تغذیه در ماه مبارک رمضان و پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ توصیه کرد: از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیاد مواد قندی، چربی و اسیدهای چرب اشباع و ترانس است و موجب چاقی، دیابت و اختلالات چربی خون و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود خودداری شود.
بهمن فروزنده افزود: گرسنگی میتواند در صورت رعایت نکردن اصول صحیح تغذیه در وعده سحر و افطار و یا حذف وعده سحر، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش دهد.
وی گفت: میتوان با رعایت اصول صحیح تغذیه و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A,D,E,C و همچنین منابع غذایی حاوی آهن، روی و سلنیم (انواع سبزی و میوه) عملکرد سیسم ایمنی را بهبود بخشید.
وی با بیان اینکه، مصرف مواد غذایی خیلی شیرین، خیلی شور، سرخ کرده و چرب، چای پررنگ و قهوه در وعده سحر توصیه نمیشود افزود: استفاده از آب گرم، چای کمرنگ، شیر گرم همراه با ۲ تا۳ عدد خرما یا عسل و همچنین غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی در وعده افطار توصیه میشود.
این کارشناس مسئول تغذیه یادآور شد: وعده شام سبک که حدود ۱ساعت بعد از افطار است، باید کم چرب و کم نمک بوده و شامل انواع گوشت، حبوبات، پلو و خورش، کوکو ها، کتلت کم روغن، نانهای سبوس دار همراه با سبزی، ماست باشد.
فروزنده با بیان اینکه، مصرف آب و سایر مایعات، دم نوشها، آب سبزیها، خاکشیر، تخم شربتی در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ میکند، مصرف۸- ۱۲ لیوان مایعات را به روزه داران توصیه کرد.