پخش زنده
امروز: -
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین از فروش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی صنایع دستی در غرفههای تاکستان، بوئین زهرا و آبیک در تعطیلات نوروز امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، خزائلی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: اساساً قزوین به دلیل موقعیت جغرافیایی و روایتهای تاریخی، همیشه مسیری برای نقش آفرینی در زمینه گردشگری بوده است و در سالهای اخیر برای افزایش میزان گردشگران داخلی و خارجی تلاشهای زیادی شده است.
وی افزود: نوروز امسال حدود ۲۰ میلیون سفر در استان قزوین ثبت شده است و در راههای مواصلاتی استان قزوین، بهترین مجتمعهای بین راهی کشور، قرار دارد.
خزائلی خاطرنشان کرد: امسال از ۱۷ نوروزگاه، ۷ نوروزگاه در مجتمعهای بین راهی قرار داشت و تلاش کردیم جایگاه گردشگری و تاریخی قزوین را برای هموطنان تبیین کنیم.
وی افزود: اعلایی، استاندار قزوین تدابیر خوبی در ستاد سفرهای نوروزی استان اعلام کرد و جهت گیری برنامههای نوروزی ۱۴۰۱ دعوت و تسهیل سرمایه گذاران برای ایجاد زیرساختهای گردشگری در استان قزوین خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تصریح کرد: در نوروز ۱۴۰۱ بعد از ۲ سال توقف مسافرتهای نوروزی به دلیل مصوبات ستاد کرونا، امسال موفقیت خوبی در جذب گردشگران داشتیم و برنامههای شاد و بانشاطی در نوروزگاهها برای هموطنانه به نمایش گذاشتیم.
وی افزود: در کل در سطح استان قزوین، امامزاده حسین (ع)، سعدالسلطنه و دولتخانه صفوی بیشترین میزان بازدید نوروزی را ثبت کردند و دامنههای کوهستانی به ویژه منطقه الموت به دلیل بارش برف و یخبندان گردشگران کمتری جذب کردند.
خزائلی گفت: از روز سوم فروردین ضریب اشغال هتلهای استان به بالای ۹۰ درصد رسید و برخی شبها به ۱۰۰ درصد هم رسید و در این بین از اسکان نوروزی به کمک ما آمدند و ۷۸ هزار نفر در بازه زمانی ۲۶ اسفند تا ۱۳ فروردین در استان قزوین سکونت داشتند که این رقم نسبت به سال ۹۸ رشد ۳۵ درصدی داشته است.
وی افزود: تعداد آثار تاریخی ثبت شده استان قزوین، رقم ۱۴۰۰ را رد کرده است و در سال ۱۴۰۰ پرونده سعدالسلطنه در یونسکو مطرح شد و در تیر امسال هم، قزوین جشن اولین میراث ثبت شده جهانی را برگزار خواهد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تأکید کرد: در بهمن ماه موفق شدیم در سازمان فرهنگی کشورهای جهان اسلام یا آیسسکو، منظر فرهنگی قلعه الموت را ثبت کنیم که برای اولین بار این اتفاق در استان قزوین رقم خورد.
وی افزود: در تاکستان، بوئین زهرا و آبیک در روزهای نوروز ۲۷۱ غرفه صنایع دستی برپا کردیم و خوشبختانه با استقبال خوب گردشگران روبه رو شد و مجموعاً ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان گردش مالی در این غرفهها ثبت شد.
خزائلی خاطرنشان کرد: سال گذشته نمایشگاه صنایع دستی استان قزوین در کرج برگزار و استقبال خوبی از آن شد و امسال هم در محور البرز- قزوین- زنجان و البرز- قزوین- گیلان برای مبادله گردشگران بین استانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در سال ۱۳۹۵ تبلیغات گستردهای به صورت هماهنگ و هم افزا، آغاز کردند و جاذبههای گردشگری استان در بیلبوردهای شهرهای قزوین و تهران نصب شد و امسال هم با کمک شبکه قزوین برنامه «بریم بگردیم» در قالب برنامههای ۶۰ تا ۹۰ ثانیه برای انتشار در فضای مجازی تولید شد و خوشبختانه بازخورد خوبی داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تصریح کرد: هفته بعد میزبان معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای تبیین برنامههای گردشگری در استان قزوین خواهیم بود.
وی افزود: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در تعامل خوبی با شهرداری به سر میبرد و با کمک آنها برنامههای خوبی در روزهای تعطیل نوروز در سرای سعدالسلطنه اجرا شد.
خزائلی بیان کرد: از شهرداری و شورای شهر میخواهیم بودجه خوبی برای بازسازی و مرمت بناهای تاریخی شهر قزوین تخصیص دهند.
وی افزود: تغییرات صورت گرفته در سبزه میدان به تصویب اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان رسیده و آرزوی من این است که مجموعه دولتخانه صفوی بتواند یک مجموعه تاریخی- فرهنگی در خدمت شهر قزوین باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با بیان اینکه استان قزوین مناطق نمونه گردشگری زیادی دارد، گفت: باید به فکر تأمین زیرساختهای این مجموعههای گردشگری از جمله آب گرم یله گنبد، دریاچه اوان، باراجین و شهر آبگرم در آوج باشیم و تسهیلاتی در چارچوب ضوابط مصوب در کل کشور، به سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این مجموعههای گردشگری اعطا میشود.
وی افزود: تأکید دولت و استانداری قزوین، رفع موانع سرمایه گذاری در استان است و از سرمایه گذاران میخواهیم برای توسعه گردشگری استان به میدان بیایند.
خزائلی با اشاره به ماده ۲۷ گفت: بر اساس ماده ۲۷ هر نوع قرارداد سرمایه گذاری برای احداث و تکمیل، این اختیار را به دولت میدهد که از سرمایه گذاران استفاده کند و بر همین اساس، تکمیل خانه تاریخی زعیم و سعدالسلطان بر اساس قراردادهای ماده ۲۷ انجام شده اند و خانه زعیم، هفته آینده به بهره برداری میرسد.
وی افزود: ظرفیتهای اقامت تاریخی مثل هتل خانه بهروزی که تعطیل بود به مجموعه گردشگری ماهان که یک مجموعه گردشگری زنجیرهای است، واگذار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: خانه تاریخی یزدیها تحت عنوان هتل سنتی ارغوان قبل از نوروز ۱۴۰۱ به بهره برداری رسید و مجموعه تاریخی قهرمانی در سعدالسلطنه هم آماده واگذاری است.
وی افزود: سرمایه گذار هتل تاریخی گراند هتل از بازسازی این مجموعه شانه خالی کرده است و با سرمایه گذار جدید در حال رایزنی برای بازسازی این مجموعه و توسعه برنامههای گردشگری استان هستیم.
خزائلی تأکید کرد: خانه تاریخی حکیم افضل هم در قالب خانههای اقامتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی، امسال به بهره برداری میرسد.
وی افزود: هر کدام از پروژههای نیمه کاره که درگیر تسهیلات هستند، در قالب تبصره ۱۸ میتوانند تسهیلات بین ۱۰ تا ۱۲ دردص سود و دارای دوره تنفس، در کوتاهترین زمان ممکن، دریافت کنند تا پروژهها را به سرانجام برسانند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تأکید کرد: یکی از ایدههای استارتاپی و دانش بنیان، ایدههای مربوط به تورها و معرفی جاذبههای گردشگری استان قزوین است و امسال داخل شهر، این تورها برگزار شد و تلاش میکنیم کل فضای استان قزوین را پوشش دهیم.
وی افزود: در مسیر ورودی قزوین از بلوار آیت الله خامنه ای، از جاذبه زیبای باغستان سنتی قزوین بهرهمند هستیم که احداث ساختمانهای بلند مرتبه جلوی باغستان، زیباییهای ورودی شهر را کاهش میدهد.