پخش زنده
امروز: -
مسئولان دانشگاه تهران در یک نشست خبری درباره حواشی اخیر مربوط به قطع درختان از زمینهای مرکز لرزه نگاری کشور پاسخهای خود را بر اساس دلایل قانونی مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مشاور رئیس دانشگاه تهران دراین باره گفت: گزارشهای غیر مستندی در فضای رسانهای با عنوان قطع درختان در زمینهای مرکز لرزه نگاری کشور مطرح شده که در ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که قطع درختان نبوده بلکه فقط جابجایی چند اصله درخت در موسسه ژئوفیزیک این دانشگاه بوده درحالی که مالکیت موسسه و این درختان مربوط به چند دهه اخیر است و ما شاهد ورود غیرقانونی مأموران شهرداری و حتی بخشی از اصحاب رسانه به این زمینها بودیم.
آقای مهدی شهبازی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران تفاهم قابل توجهی با موسسات مختلف از جمله شهرداری تهران داشته است و در زمینه توسعه پیشرفت و تحقق دانشگاه کارآفرین فعالیت میکند، تاکید کرد: اقدام برای جابجایی اصولی درختان شکل گرفته است و متاسفانه ما شاهد ورود غیرقانونی ماموران شدیم که منجر به معطل شدن این فعالیت بوده است.
وی گفت: این حرکتی که ماموران شهرداری انجام دادند دور از ذهن بوده است و توجه نکردن این افراد به اسنادی که وجود دارد، مشکلاتی را در این بحث مطرح کرده است و دانشگاه تهران بر روی اموال قانونی خود پافشاری میکند و از طریق قانون اقدام میکند.
معاون برنامهریزی و توسعه دانشگاه تهران هم دراین نشست گفت: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ارتباط خوبی با رسانه داشته است و این دانشگاه در نقاط مختلف کشور مستغلاتی را باعنوان موسسه و واحدهای دانشگاهی دارد که در زمینه توسعه فعالیتهای علمی فعالیت و از تمام این اموال و مستغلات به طور قانونی حمایت میکند.
آقای احمد نوحه گر با بیان اینکه موضوع قطع درختان یک موضوع واهی است، گفت: موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و موسسه لرزه نگاری میخواهند این فضا را توسعه دهند و دانشگاه تهران دنبال دعوا و درگیری نیست و ما به دنبال آرامش بخشی هستیم و حتی در همین زمینه نشستهایی در محیطهای آرام و منطقی با شهرداری داشتیم و با آنها دعوا نداریم و باید هر چه زودتر این مسئله به اتمام برسد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دانشگاه تهران با شهرداری مشکلی داشته است گفت: ما با شهرداری تهران دعوا نداریم و همکاری خوبی بین دو طرف تا کنون شکل گرفته بود، اما نمیدانم به چه بهانه و به چه عناوینی این اتفاق از سوی شهرداری شکل گرفته است و من از شهرداری تهران میخواهم که در اسرع وقت نسبت به ترک آن منطقه اقدام کند وگرنه دانشگاه تهران نسبت به این کار از طریق قانونی اقدام میکند.
در ادامه رئیس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: این موسسه با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیتهای گستردهای در بحثهای مختلف لرزه نگاری و مطالعات زیرساختی داشته و شناخته شده است.
آقای محمدرضا حاتمی افزود: ما برای کارهای زیر ساختی خود نیازمند توسعه هستیم و دانشگاه تهران به حساسیتهای ما در بحثهای محیط زیستی کاملاً واقف است.
وی ادامه داد: ما نیازمند ۴۰۰ ایستگاه لرزهنگاری هستیم و در برنامه ششم توسعه نیز این موضوع به تصویب رسیده و هم اکنون این فعالیتها در حال انجام است.
وی در ادامه به اقدام غیرقانونی ماموران شهرداری اشاره کرد و گفت: ماموران به خود اجازه دادند که ازطریق نرده وارد حریم دانشگاه شوند. چه کسی باید به این موضوع پاسخ دهد؟ دانشگاه تهران نماد توسعه علمی کشور است و ما خواستار توسعه فضای نماد علمی کشور و در این زمینه نیازمند زیرساختهای جدید هستیم و من از عوامل شهرداری این سوال را میکنم که تلسکوپ خورشیدی که قرار بود در بزرگراه حکیم نصب شود، الان درکجا قرار دارد؟ من از شهرداری گلهمند هستم چرا که این زمین متعلق به دانشگاه تهران بوده و متعلق به شهرداری نیست، بنابراین اگر اشتباهی صورت گرفته است عوامل شهرداری انجام داده اند.
در ادامه آقای شکوهی زاده مدیرکل حقوقی دانشگاه تهران گفت: ما به این نکته واقف هستیم که فضای رسانه جای خوبی برای مطرح کردن مباحث حقوقی نیست وشهرداری دنبال خوراک رسانهای بوده و دانشگاه تهران نسبت به ملک خود مالکیت بلامنازع دارد و برای جابجایی درختان مجوز داشته است بنابراین کارشکنی و مانعتراشی در این زمینه بدون مجوز قانونی و بدون دستور قضایی از سوی شهرداری شکل گرفته و حتی به حریم و ملک دانشگاه تهران تجاوز شده است و کارکنان این دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفتند که دانشگاه پیگیر این مسئله است.