پخش زنده
امروز: -
نخستین کنگره بین المللی ژئومیکس سرطان اول اردیبهشت ۱۴۰۲ در ایران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ژنومیکس علم جدید است که به مطالعه همه ژنهای موجود در یک ارگانیسم (ژنوم)، ساختار ژنها و نیز تعامل این ژنها با یک دیگر وبا محیط اطراف ارگانیسم میپردازد.. به کمک فناوری روز محققان میتوانند ژنهای جدید، رونوشتهای mRNA وپروتیینها را بررسی و تایید کنند. ژنومیکس برای یافتن داروهایی جدید، ژنهای جدید یافتن DNA غیر کد کننده، انجام پروژههای ژنی، شناسایی توالیهای تکراری و موتاسیونها کاربرد دارد.
مصطفی قانعی، دبیرستاد توسعه زیست فناوری و رئیس کنگره بین المللی ژنومیکس سرطان با اشاره به اهمیت تشخیص، پیش آگهی و درمان موثر روشهای جدید در درمان موثر و مدیریت بهینه اثرات جانبی سرطان گفت
ساختار پزشکی در آیندهای نزدیک، به سمت پزشکی شخصی شده (personalized medicine) گامهای سریعتری برداشته و در مبحث سرطان نیز مبتنی بر این اصل خواهد بود که این بیماری ژنومی ناشی از جهشهای سوماتیک DNA است. برخلاف استانداردهای کنونی مراقبت و درمان که به طور عمده به ویژگیهای بالینی توجه دارد، پزشکی شخصی شده در سرطان نویددهنده بهبود مراقبتهای بهداشتی با بهینه سازی اثربخشی درمان و در عین حال به حداقل رساندن خطر، سمیتهای دارویی و هزینههای پزشکی غیر ضروری میباشد.
وی افزود هدف نهایی ژنومیکس دارویی نیز تولید داروهای سفارشی برای توالیهای ژنتیکی منحصر به فرد افراد است. هم اکنون چندین دارو از این روش تولید شده و در حال توسعه است. بیومارکرهای مولکولی میتوانند به عنوان یک ابزار پیش آگهی، بیماران را به گروههای با خطر پایین و بالا رده بندی کنند. این بیومارکرها بیمارانی را که مناسب درمانهای تهاجمی هستند شناسایی میکنند؛ بنابراین بیماران با خطر اندک میتوانند از بار درمانهای غیر ضروری اجتناب کنند.
سیامک فائز که علاوه بر تخصص اورولوژی پیشینه بنیانگذاری شتاب دهنده بیوتکنولوژی و بیو مدیکال دارد به عنوان رئیس کمیته تجاریسازی کنگره بین المللی کنسر ژنومیکس انتخاب شده است.
حنیفه میرطاووسی مهیاری دکترای تخصصی ژنتیک پزشکی به سمت مدیر برنامههای علمی و تجاریسازی کنگره بین المللی کنسر ژنومیکس انتخاب شده است.
«ستاد توسعه زیستفناوری - معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری» نیز تلاش خود را در حمایت از این حوزه و تجاری سازی آن خواهد کرد تا گامی در جهت پیشبرد ارتقاء سلامت، بهبودی بیماران و همینطور اشتغال فارغ التحصیلان این حوزه برداشته باشد. با توجه به اینکه بخشی از این کنگره به تجاریسازی دستاوردها اختصاص دارد، شایسته است تا صاحبان صنایع نیز همگام با محققان و دانشمندان این حوزه، در این کنگره حضوری جدّی داشته و نسبت به مشارکت و نحوهی تجاریسازی یافتهها اهتمام ورزند.