پخش زنده
امروز: -
۲۱ طرح حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در سال ۱۴۰۰ حمایت شدند تا آبادانی در کشور، با شتاب بیشتری دنبال شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگروه آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایجاد هماهنگی، همافزایی و یافتن حلقههای مفقوده بین نهادهای علمی- فناوری، اقتصادی و فرهنگی فعال کشور در زمینههای حفظ منابع آب، مقابله با خشکسالی و فرسایش خاک، حفظ محیط زیست در جهت منافع ملی و رسیدن به اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور، اقدام به حمایت از طرحهای بسیاری در سال ۱۴۰۰ کردند.
این طرحها، برای بسترسازی، توسعه، آموزش و ترویج فعالیتهای مربوط به موضوعات آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست صورت گرفته است..
در نخستین فصل سال ۱۴۰۰، ۵ طرح مورد حمایت قرار گرفت. این طرحها شامل توسعه فناوری راهاندازی ۴ نمونه استخر پیشساخته کوچکمقیاس پرورش ماهی در استان کرمان، توسعه فناوریهای مربوط به کشت هیدروپونیک و دادهبرداری در مجتمعهای گلخانه دریایی، توسعه فناوری دستگاه نانومگنتیک، توسعه فناوری غشای سرامیکی سیلیکون کارباید تصفیهخانه آب معلم کلایه در استان قزوین و کمک به فعالیتهای مرتبط با تکثیر و پرورش ۲ نمونه ماهی قزلآلا و کپور در استخرهای کوچکمقیاس در استان سیستان و بلوچستان با روش تغذیه پرورش ماهیان از طریق جلبکهای آب شور و شیرین بود.
در تابستان ۱۴۰۰، تعداد ۱۲ طرح، مورد حمایت کارگروه قرار گرفت. این طرحها شامل توسعه فناوری ازنزنی با فناوری نانوازن، سیاستگذاری در حوزه مرتبط با توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، توسعه فناوری شورورزی مرتبط با مهار گردوغبار از خاکهای شور و غیرقابل کشت با استفاده از روش نوین در احداث بادشکن زنده و گیاهان شورپسند است.
توسعه فناوری پمپهای شناور مقاوم در برابر دمای بالا و سختی آب بالا، توسعه فناوریهای مرتبط با محصولات با ارزشافزوده از کاکتوس اپونتیا، توسعه فناوری نمکزدایی آب با استفاده از سامانه الکترودیالیز معکوس در استان مرکزی، بخشی از طرحهای فناورانه حمایت شده در این فصل به شمار میرود.
همچنین فعالیتهای فناورانه مرتبط با الگوی مدیریت خاک از طریق اقدامات حفاظت خاک و استقرار کشاورزی حفاظتی، توسعه فناوری مرتبط با سامانه صنعتی تصفیه آب بدون پساب، توسعه فناوری احداث حوضچههای پرورش ماهیان خاویاری در استان سیستان و بلوچستان مبتنی بر فناورفناوری شورورزی، حمایت از طرحهای زیستفناوری مرتبط با حوزه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، فناوریهای مربوط به طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه همزمان تامین سرمایش گلخانه و تولید آب شیریشیرین از دریا (گلخانه دریایی) در شهرستان بوشهر و توسعه فناوری عملکرد حسگر رطوبتی برای آبیاری هوشمند و جلوگیری از تلفات آب از دیگر طرحهای فناورانه حمایت شده است.
در فصل پائیز هم ۲ طرح مورد حمایت کارگروه قرار گرفت. این دو طرح شامل توسعه فناوری حذف بوی نامطبوع شبکه های تصفیه فاضلاب و توسعه فناوری مرتبط با بومیسازی سامانه هوشمند شناسایی آب بدون درآمد، مدیریت اتفاقات و مدلسازی کیفی آب میشود.
در زمستان ۱۴۰۰، ۲ طرح مشمول حمایت قرار گرفتند که شامل توسعه فناوری طراحی و اجرای سامانه گرمایش خورشیدی گلخانه دریایی مکران و توسعه فناوری محصولات فرآوریشده از کاکتوس اپونتیا در مقیاس نیمهصنعتی بودند. همچنین در سال ۱۴۰۰، یک مورد تسهیلات از کارگروه آب برای طرح بومیسازی پمپهای نیروگاهی اعطا شد.