پخش زنده
امروز: -
استاندار مرکزی گفت: سال جدید باید سال استمرار و ارتقای حرکتهای جهادی و تحول آفرین در استان مرکزی برای تحقق سند تحول باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛" فرزاد مخلص الائمه" در نخستین شورای اداری استان مرکزی در سال جدید گفت: در سند ۲۴۴ صفحه ای تحول به ۳۷ موضوع در ۹ فصل اشاره شده است که ۲۳۶ نشانگر در این سند آمده که نشانگرها وضعیتهایی هستند که باید با اجرای این سند، کشور به وضعیتها (۲۳۶ نشانگر) دست پیدا کند.
وی تاکید کرد: در این سند ۱۳۴ چرخش بخشی، متناظر با بخشهای اجرایی کشور دیده شده و ۱۰ چرخش تحول آفرین و کلان در این سند قید شده است.
استاندار مرکزی اظهار داشت: این سند ۱۳۴ چالش برشمرده است که این ۱۳۴ چالش از ۲۸۸ عامل اصلی نشات میگیرد یعنی علل ریشهای اولویتدار که پدیدآورنده یا تداوم بخش این چالشها هستند که برای رفع این چالشها ۴۰۱ راهبرد اجرایی قید شده است.
مخلص الائمه ادامه داد: متناظر با این راهبرد ۴۰۱ گانه، یکهزار و ۲۳ اقدام عملیاتی مدون شده که از تعداد ۲۳۷ اقدام کوتاه مدت، ۶۲۸ اقدام میان مدت و ۲۳۶ اقدام بلندمدت لحاظ شده است.
وی تصریح کرد: اقدامات کوتاه مدت باید تا پایان سال جاری، اقدامات میان مدت تا پایان سال ۱۴۰۲ و اقدامات بلندمدت تا پایان دولت سیزدهم باید محقق شود و تعریفی که از افقهای زمانی در دوره مدیریت رایج است در این سند به طور کامل جابجا کرده و افقها به این شکل تدوین شده است.
استاندار مرکزی با اشاره به فرصتها و پیشرانهای این سند گفت: ۱۵۰ پیشران و موضوع فرابخشی در این سند قید شده که هر کدام جای بحث و تبیین مفصل دارد که به عنوان مثال در پیشرانها نیروهای پیش برنده و جلودار سایر بخش ها، اقتصاد حوزه مسکن، اقتصاد دریا و دانش بنیان نیروهای پیشران هستند و، اما موضوعات فرابخشی زیرساختهایی هستند که برای پیشرانها و سایر بخشها باید مهیا شود.
مخلص الائمه بیان داشت: این سند منتشر شده به طور کامل راهبردی است که مردم و رسانهها بتوانند این سند را مطالبه کنند هرچند که اجرای موفق مفاد سند تحول دولت مردمی مشروط بر دو امر است که شرط نخست همت و تلاش همکاران دولت و دستگاههای اجرایی است و شرط دوم خواست و همراهی مردم است و بخشهایی از سند یک جلوههایی از جراحی در سبک فعالیت دستگاههای اداری است که بخش زیادی از مردم باید آن را مطالبه کنند.
وی یادآور شد: یکی از پیش نیازها، همراه سازی مردم، تبیین و تشریح اجزای سند و رویکردهای تحولی است که مدنظر دولت است و این مهم زمانی محقق میشود که خودمان به این سند اشراف کامل داشته باشیم.
استاندار مرکزی تاکید کرد: انتظار از مدیران نظام اداری این است که نسخه الکترونیکی سند را دریافت کنند چرا که در هفتههای آتی به صورت کتابچه ارائه میشود و نباید منتظر نسخه فیزیکی این سند بمانند.
مخلص الائمه عنوان کرد: این سند در اختیار مدیران دستگاههای ارشد اجرایی، نهادهای عمومی غیردولتی و بانکها و تمام بخشها باید قرار گیرد و همکاران در استانداری مرکزی به صورت ویژه این سند را ملاحظه کنند.
وی گفت: مدیران دستگاههای اجرایی نیز باید ورود کنند و برشهای استانی این سند را هم از دستگاههای مرکزی مطالبه کنند و هم خودشان تولید کنند چرا که هزار و ۲۳ اقدام ملموس، محسوس و قابل فهم است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه ستاد پایش در دولت تشکیل شده است، افزود: باید اذعان داشت مسائل بین دستگاهی به طور معمول کیفیت لازم را ندارد و ممکن است رضایتمندی لازم را نه در دولت و نه میان مردم ایجاد کند که موارد متعدد و بالغ بر ۸۰ درصد اقدامات نیازمند حرکت بین بخشی و فرابخشی است و باید به مسائل بین دستگاهی توجه ویژه شود تا میزان رضایتمندی مردم افزایش یابد.
مخلص الائمه بیان کرد: تا پایان سال جاری باید ۲۳۷ اقدام در دستگاههای اجرایی منتج به نتیجه شود و چنانچه یک هفته از سند جا بمانیم یک هفته از پاسخگویی به دستگاه مرکزی و در نهایت ستاد پایش و رهبری نیز عقب میمانیم و احتمال اینکه زمان زیادی بگذرد و در عمل پیشرفتی در اقدامات کوتاه مدت و میان مدت حاصل نشود وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: امید است بحث تغییر و تحولات در سطح استان و شهرستانها شتاب بگیرد و تکلیف مدیران شهرستانی و به ویژه مدیرانی که در بازه زمانی طولاتی مدت در یک سمت بودند با جابجایی و توسعه شغلی تفاوتهایی ایجاد شود.
استاندار مرکزی گفت: انتظار از مدیران کل این است همانگونه که در استانها بالغ بر ۳۰ تغییر مدیریتی از سوی وزارتخانهها و با هماهنگی استاندار ایجاد شده، تغییرات مدیریتی در شهرستانها نیز با هماهنگی فرمانداران و استانداری صورت گیرد و و باید اذعان داشت این تغییرات در همافزایی و همگرایی بسیار موثر است.
مخلص الائمه تصریح کرد: در نشست کارگروهها و کمیسیونها نیز انتظار میرود مقامات اصلی دستگاهها حضور یافته و از اعزام نماینده بدون اطلاع قبلی و عذرموجه بپرهیزند تا کیفیت نشستها افزایش یابد و مصوبات نشست اجرایی شود.
وی رویکرد اصلی دیگر دولت را بحث مبارزه با فساد عنوان کرد و گفت: این مهم باید مدنظر ویژه باشد چرا که دولت سیزدهم به صورت سهوی نیز هیچ فسادی را بر نمیتابد.
نماینده عالی دولت در استان مرکزی اظهار کرد: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب تغییر ریل صورت گرفته و چنانچه مسائلی در ادوار گذشته وجود داشته که طبیعی قلمداد میشده است، اکنون پذیرفتنی نیست و وجود اشتباه از سوی یک کارگزار و دستگاهی ممکن است منجر به از بین رفتن آبروی یک سازمان و مدیر یک دستگاه شود که نیاز است دقتها بیش از گذشته افزایش یابد و به محض شکلگیری فساد با آن باید مقابله کرد.
مخلص الائمه با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه با فساد باید بی محابا برخورد کرد افزود: در این خصوص ضوابط قانونی باید رعایت شود و افراد به هیاتهای تخلفات و محاکم قضایی معرفی شوند و مدیران، مسئول شکل گیری هر رویداد منفی و مثبت در دستگاهها هستند و نیاز است به این مسئولیت توجه ویژه شود چرا که دولت سیزدهم هیچ فسادی را بر نمیتابد.
وی بحث توجه به مردم را از دیگر رویکردهای اصلی دولت دانست و گفت: روند خوبی در این راستا در دستگاههای اجرایی استان شکل گرفته که این مهم از محورهای تغییر ریل دولت و نحوه مواجه و رسیدگی به خواستههای مردم است و در مسیری که طی میکنیم نباید وقفه ایجاد شود.
استاندار مرکزی گفت: دستگاههای اجرایی در سه ماه اخیر سال گذشته، نشست و ملاقاتهای عمومی با مردم در خارج از سازمانها برگزار کردند که جای تقدیر دارد و نکته کلیدی این است که باید نتیجه و طعم شیرین مردم داری و ارتباطات مستقیم برای مردم ملموس باشد و برخی درخواستها باید در اولویت برنامههای مدیران قرار گیرد.
مخلص الائمه خاطرنشانکرد: بازدیدهای میدانی از واحدهای تحت پوشش و جامعه مخاطبان از سوی مدیران دستگاههای اجرایی ذیربط باید افزایش پیدا کند چرا که علاوه بر ایجاد دلگرمی میان مردم در اولویت بندی مسائل نیز کمک شایانی میکند.
وی ادامه داد: سال جدید باید سال استمرار و ارتقای حرکتهای جهادی و تحول آفرین در استان مرکزی باشد چرا که ظرفیت و پتانسیلهای این استان از مسائل و مشکلاتش بیشتر است.
استاندار مرکزی بیان کرد: امید است این نگرشها به صورت مستمر و با شتاب مناسبی به بدنه اجرایی استان منتقل شود و با نگرشهای جدید مسائل مختلف جامعه و فرامین رهبر معظم انقلاب را دنبال کنیم.
مخلص الائمه گفت: امسال بهار تعلیم و تربیت از مهرماه به فروردین ماه تغییر یافت پس از یک دوره بیش از ۲۰ ماه آموزش غیرحضوری و همچنین بخشی آموزشها به صورت حضوری و همچنین تعطیل بود که امید است این روند بازگشایی استمرار داشته باشد و نظام آموزش و پرورش به شرایط مطلوب خود بازگردد.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: اسفند سال گذشته سه میلیون قطعه و از ابتدای سال جدید تاکنون ۸۳۵ قطعه جوجه ریزی صورت گرفته، اما با توجه به کاهش جوجه ریزی در سایر استانها باید تدابیر لازم در راستای جلوگیری از قاچاق، اندیشیده شود.
علی صفری افزود: بیش از ۱۰۰ بازرسی در قالب ۵۳ تیم بازرسی در استان ساماندهی شد و در خصوص ۱۲ هزار و ۱۸۶ واحد صنفی و تولیدی بازرسی و پروندههایی نیز تشکیل شد.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۷ هزار و ۳۷۰ تن انواع کالای اساسی در پایان سال گذشته در استان توزیع شد، گفت: توزیع بیش از هزار تن مرغ منجمد در راستای افزایش توان خرید اقشار ضعیف در استان از دیگر اقدامات در این حوزه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: کاهش قیمت کودهای فسفاته و افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از هر کیلو پنج هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و همچنین ایجاد ۲ پلتفرم هوشمند در اراک از جمله اقدامات این سازمان بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز در ادامه این نشست بیان داشت: در تعطیلات نوروز امسال میزان ضریب اشغال مراکز اقامتی اراک، محلات و دلیجان ۱۰۰درصد بود که نسبت به مشابه سالهای گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت.
" مصطفی مرزبان" با بیان اینکه در تعطیلات نوروز ۸۰ هزار اقلام تبلیغاتی فرهنگی میان مسافران توزیع شد، گفت: ۱۳ هزار نفر از موزههای سطح استان بازدید کردند و همچنین ۳۲ هزار پیامک ترافیکی و هشدارهای ایمنی از سوی این سازمان به خودروهای ورودی استان ارسال شد.