پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم گفت: از دانشجویان میخواهیم، همانگونه که در همه عرصهها برای جامعه الگو هستند در عرصه سلامت و رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیز الگو باشد.
محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز در مراسم آغاز آموزش حضوری در دانشگاه تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیان کرد: دانشگاهها هیچ زمانی تعطیل نبوده است، همانطور که دانشجویان تحصیلات تکمیلی که طرح رسالهها و پایان نامههای آنها تصویب شده بود در دانشگاهها و آزمایشگاهها و کارگاهها حضور داشتند.
وی افزود: دانشجو روح دانشگاه است و چنانچه در دانشگاه نباشد مانند کالبدی است که روح ندارد، بنابراین ما از جامعه دانشگاهی میخواهیم که همانگونه که در همه عرصهها برای جامعه الگو هستند در عرصه سلامت و رعایت دستورالعملهای بهداشتی نیز الگو باشد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ارائه تسهیلات برای دانشجویان گفت: دانشجویانی که به هر دلیلی در کلاس نتوانند حضور داشته باشند باید دانشگاهها تمهیداتی برای آنها فراهم کنند، چنانچه اگر امکان دارد در دانشگاه محل سکونت خودشان مهمان شوند و یا برای حذف آن درس اقدام شود.
وی گفت: ما اعضای یک خانواده هستیم و جامعه فرهیخته دانشگاهی باید یکدیگر را درک کنند و شرایطی را ایجاد کنند که شاهد حضور همه دانشجویان در دانشگاهها باشیم.
»» حفاظت و صیانت از ذخایر ژنتیکی یک عزم فرابخشی میخواهد
محمدعلی زلفی گل در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دستاوردهای علمی کشورمان در عرصههای مختلف علمی از جمله ذخایر ژنتیکی گفت: یکی از ذخایر ژنتیکی ارزشمند کشور ژنهای هوشمندی است که ما آنها را نخبگان مینامیم.
وی گفت: هم اکنون شاهد حضور نخبگان در عرصههای مختلف علمی هستیم و باید نخبگان به کشور خودمان برگردند و یا شرایطی ایجاد کنیم که مهاجرت معکوس داشته باشد.
وی در ادامه گفت: در خصوص سایر ذخایر ژنتیکی مانند نمونههای گیاهی و حیوانی نیز در سالهای گذشته دستاوردهای علمی خوبی داشتیم چنانچه در دانشگاه تهران یک مرکز در خصوص علوم شناختی تاسیس شده که بین دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران مشترک است.
زلفی گل گفت: حفاظت از گونههای گیاهی و حیوانی در کشور ما باید اصل باشد، چرا که در کشورمان به خاطر داشتن اقلیم چهار فصل گونههای مختلفی وجود دارد. حفاظت و صیانت از آنها نیازمند عزم فرابخشی است و باید همه وزارتخانههای مرتبط به این موضوع توجه کند.
وی در ادامه در خصوص برنامههای وزارت علوم در تحقق شعار سال گفت: در وزارت علوم از آغاز فعالیت این دولت، برنامههایی در حوزه فناوری و نوآوری داشتیم چنانچه تاسیس معاونت فناوری و نوآوری یکی از برنامههایی بود که در این معاونت راهاندازی شد.
وی گفت: زایش و رویش شرکتهای دانشبنیان علت راهاندازی این معاونت بوده است و ما از تمام پتانسیل و ظرفیتهای مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری و بسترهای سخت افزاری، نرم افزاری و مغز افزاری استفاده میکنیم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در ادامه به عمدهترین مشکل جوانان کشور اشاره کرد و گفت: یکی از عمدهترین مشکلات کشور ما اشتغال جوانان و اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی است چرا که اگر جوانان شغل داشته باشند به موقع ازدواج میکنند و امید و نشاط به جامعه بر میگردد و یکی از عوامل ایجاد اشتغال همان شرکتهای دانشبنیان است.