پخش زنده
امروز: -
زردی یکی از شایعترین بیماریهایی است که در نوزادان دیده میشود و سلامت آنها را با مشکل مواجه میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،رییس بیمارستان مادر و کودک شوشتری، از انجام ۱۵۰۰ نمونه آزمایش زردی از کف پای نوزادان به صورت متوسط در ماه، در این مرکز خبر داد و گفت: خانوادههای نوزادان بستری و سرپایی میتوانند با مراجعه به بیمارستان، پس از دستور پزشک، تست بیلی روبین یا همان زردی را برای کودک خود، انجام دهند.
دکتر محمد آفرید افزود: مراجعان میتوانند همه روزه با مراجعه به متخصص اطفال حاضر در درمانگاه صبح این مرکز درمانی، نوزادان خود را مورد معاینه قرار داده و دستور موردنیاز برای آزمایش دریافت و در نهایت جواب آزمایش را تا یک ساعت پس از انجام تست دریافت کنند.
پزشک فوق تخصص نوزادان این مرکز درمانی نیز با تاکید خانوادهها برای جدی گرفتن زردی نوزدان و مراجعه به پزشک متخصص به محض بروز نشانهها گفت: زردی نوزادان به علت تجمع مادهای به نام «بیلی روبین» در خون نوزاد و تخریب گلبولهای قرمز به وجود میآید؛ گلبولهای قرمز در نوزادان، طول عمر کمتری نسبت به بزرگسالان داشته و سریعتر تخریب میشوند، بنابراین در نوزادان شاهد تولید بیلی روبین بیشتری نسبت به بزرگسالان هستیم.
دکتر اردشیر توکلی با اشاره به دیگر علتهای افزایش بیلی روبین در نوزادان نسبت به بزرگسالان افزود: حجم بیشتر گلبولهای قرمز در نوزادان است که به صورت بالا بودن میزان هموگلوبین در آنها مشخص میشود، همچنین فعالیت کمتر آنزیمهایی است که برای تبدیل بیلی روبین غیر مستقیم به نوع مستقیم و دفع آن از راه دستگاه گوارش لازم است.
پرهیز از درمانهای سنتی در زردی نوزادان
او با بیان اهمیت درمان به موقع این بیماری در نوزادان تاکید کرد: اقدام دیرهنگام درمان زردی نوزادان یا استفاده از روشهای سنتی، ممکن است به قیمت بروز عوارض بسیار خطرناکی بر مغز، شنوایی، یادگیری و سایر معلولیتها در نوزاد تمام شود.
دکتر توکلی اظهار کرد: لازم است خانوادهها از مصرف داروهای خانگی و درمانهای سنتی غیر علمی یا قطع شیر مادر برای درمان زردی نوزاد و همچنین قرار دادن نوزاد زیر نور مهتابیهای معمولی پرهیز کنند، زیرا این روشها امید کاذب به والدین میدهد و درمان کننده زردی نیست.
این فوق تخصص نوزادان، دلیل بالا رفتن غیرطبیعی زردی بدن نوزادان را وجود عفونت، ابتلا به فاویسم، کم کاری تیروئید، عفونتهای ادراری و خونی دانست و افزود: این نوزادان میبایست در چند روز نخست تولد، از نظر ابتلا به زردی غیرطبیعی از سوی پزشک متخصص کودکان بررسی شوند تا برحسب مقدار بیلی روبین خون نوزاد پزشک تصمیم گیری کند.
او با اشاره به درمانهایی نظیر فتوتراپی (نوردرمانی) برای این بیماری به خانوادهها توصیه کرد: باید نوزاد از لحاظ سایر موارد مانند ابتلا به عفونت، کم کاری تیروئید و برخی بیماریهای مادرزادی ارثی و همچنین گرفتگی مجاری صفراوی نیز بررسی شود، به ویژه اینکه این موراد میبایست در زردیهای طولانی مدت، بیشتر مدنظر قرار گیرد.
دکتر توکلی اضافه کرد: اگر زردی به اندازه خطرناکی برسد و برای درمان آن به سوی پزشک متخصص ارجاع نشود، عوارضی دائمی و خطرناک در فرد به همراه دارد.
این پزشک فوق تخصص نوزادان تاکید کرد: زردی و درمان آن یک عارضه سهل و ممتنع است که با درمان به موقع میتوان از بروز عوارض خطرناک آن جلوگیری کرد، حال آنکه با سهل انگاری در درمان عوارض جبران ناپذیر بروز مییابد.