۱۴۰۱ سال پر کار ورزش ایران در عرصههای بینالمللی
ورزش ایران در سال جدید روزهای پر کاری را در پیش خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ ورزش ایران در سال ۱۴۰۰ روزهای سخت و پرکاری را پشت سر گذاشت. سالی که تلخی و شیرینیهای زیادی را به همراه داشت ، از صعود به جام جهانی و درخشش ورزشکاران در المپیک توکیو گرفته تا حذف پرسپولیس و استقلال از لیگ قهرمانان آسیا ، همه و همه باعث شدند سال ۱۴۰۰ برای ایران سالی متفاوت باشد. سال ۱۴۰۱ نیز قطعا برای ورزش ایران سال بی نهایت پر کار است و چالشهای زیادی را به همراه خواهد داشت.
** پنجمین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی
پنجمین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی از ۱۸ تا ۲۷ مرداد در ۲۱ رشته ورزشی به میزبانی قونیه ترکیه برگزار خواهد شد. تاکنون حضور ۱۶ رشته برای حضور در این مسابقات قطعی شده است. تنیس روی میز، تیروکمان، دوومیدانی، کیک بوکسینگ، جودو، بسکتبال، تکواندو، کاراته، والیبال، هندبال، وزنه برداری، دوچرخه سواری و شمشیربازی در هر دو بخش آقایان و بانوان و رشتههای کشتی، شنا و ژیمناستیک از جمله رشتههای کاروان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی خواهند بود. در اولین دوره این بازیها کاروان ایران با ۱۳۰ ورزشکار در ۱۳ رشته دوومیدانی، شیرجه، شنا، واترپلو، تکواندو، کاراته، تنیس روی میز، گلبال، فوتبال، فوتسال معلولین، شمشیربازی، والیبال و بسکتبال حضور یافت که در نهایت در میان ۲۸ کشوری که موفق به کسب مدال شدند، با ۱۰ طلا، ۹ نقره، ۱۱ برنز و مجموع ۳۰ مدال در رده چهارم ایستاد.
دومین دوره بازیهای کشورهای اسلامی به میزبانی ایران بود که در نهایت لغو شد. ایران در سومین دوره این بازیها که به میزبانی اندونزی برگزار شد با ۸۸ ورزشکار در ۶ رشته موفق به کسب ۳۰ نشان طلا، ۱۷ نقره و ۱۲ برنز شد و در مکان دوم بازیها قرار گرفت. اندونزی با ۳۶ طلا، ۳۵ نقره و ۳۴ برنز اول شد و مصر با ۲۶ طلا، ۲۷ نقره و ۳۲ برنز در رده سوم جای گرفت. چهارمین دوره بازیها نیز به میزبانی آذربایجان در باکو برگزار شد و کاروان ایران با ۱۶۱ ورزشکار در ۱۸ رشته نماینده داشت.
** نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی هانگژو
نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی طی روزهای ۱۹ شهریورماه تا ۳ مهرماه سال ۱۴۰۱ به میزبانی هانگژو چین و در ۴۰ رشته برگزار میشود. دوومیدانی، بسکتبال، بوکس، شمشیربازی، والیبال، تیراندازی، قایقرانی، وزنهبرداری، کشتی، تکواندو، کاراته، کوراش، ووشو، ورزشهای صعودی، کبدی، اسکیت، تیر و کمان، فوتبال، هندبال، شنا شیرجه واترپلو، ژیمناستیک، دوچرخه سواری، شطرنج، بازیهای الکترونیک، سپک تاکرا، تنیس روی میز، اسکواش (بانوان)، بدمینتون، تنیس (بانوان)، سه گانه و سوارکاری ۳۱ رشتهای هستند که اعزام شان به بازیهای آسیایی تصویب شده است. کاروان ورزشی ایران پیش از این سال ۲۰۱۸ با شعار «یک صدا، یک ایران» در هجدهمین دوره بازیهای آسیایی در جاکارتا اندونزی حاضر بود که با کسب ۶۲ مدال و قرار گرفتن در رده ششم به کار خود خاتمه داد. کاروان ورزشی ایران پیشتر در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون کره رده پنجم و در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژوی چین رتبه چهارم را از آن خود کرده بود. باید منتظر ماند و دید در نوزدهمین دوره بازیها ورزشکاران چه عملکردی را از خود برجای خواهند گذاشت.
** جام جهانی ۲۰۲۲ قطر
بیست و دومین دوره مسابقات جام جهانی فوتبال در تاریخ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آبان ۱۴۰۱) آغاز و در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۷ آذر ۱۴۰۱) پایان خواهد یافت. این برای اولین بار در تاریخ است که این مسابقات در فصل پاییز برگزار میشود. تیم ملی ایران سال ۱۴۰۱ ششمین حضور خود در رقابتهای جام جهانی را تجربه خواهد کرد. تیم ملی ایران سال ۱۹۷۸ با هدایت حشمت مهاجرانی برای اولین بار به رقابتهای جام جهانی صعود کرد، ۱۹۹۸ دومین دورهای بود که ایران موفق شد قدم در این مسابقات بگذارد، سال ۲۰۰۶ ملی پوشان ایران با هدایت برانکو موفق شدند برای سومین بار جواز حضور در جام جهانی را به دست بیاورند.
سالهای ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ تیم ملی با هدایت کی روش در مهمترین رویداد فوتبالی جهان شرکت کرد و سال ۲۰۱۸ با کسب یک پیروزی مقابل مراکش و یک تساوی برابر پرتغال بهترین نتیجه ممکن برای فوتبال ایران در تاریخ برگزاری مسابقات جام جهانی رقم خورد.