حرف های پایانی وزیر تعاون + فیلم
اسدالله عباسی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حرف پایانی خود از نقاط قوت و ضعف دوره وزارتش می گوید.
{$sepehr_old_video_34009}
وزیر تعاون، کارورفاه اجتماعی رشد 122 درصدی تعداد تعاونی ها، افزایش اعضای تعاونی ها به 30 میلیون نفر و نیز افزایش 61 درصدی تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی و ایجاد هشت مرکز تحقیقاتی و بهداشت کار را از جمله مهمترین دستاوردهای سالهای اخیر این وزارتخانه اعلام کرد.
اسداله عباسی در واپسین روزهای دولت دهم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر ، مشکلات واحدهای تولیدی و نگرانی کارگران از پایین بودن حقوق و مزایای خود در ماههای نخست سال 92 اشاره کرد و گفت : خوشبختانه با حمایتهایی که از بخش تولید به عمل امد تا حدودی این مشکلات برطرف شد
وی افزود : هر چند امسال حداقل حقوق کارگران 485 هزارتومان تعیین شد اما هر کارگر با در نظرگرفتن همه مزایای خود از جمله سنوات و دو ماه پاداش به طور متوسط حدود 900 هزارتومان دریافت می کند.
عباسی از تشکیل اخرین جلسه شورای عالی کار در دولت دهم پیش از پایان ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: دراین جلسه شرکای اجتماعی کارگران درباره افزایش حق خواروبار و مسکن نیز به تفاهم می رسند.
وی با اشاره به اینکه درزمان ادغام وزارت تعاون با کار و رفاه اجتماعی نماینده مجلس بود گفت : در ان زمان به علت دغدغه محقق نشدن اهداف بخش تعاون با ادغام مخالف بودم اما با ورود به این وزارتخانه و قبول مسئولیت ان متوجه شدم این ادغام نه تنها مشکلی ایجاد نکرده است بلکه با همدلی که ایجاد شده همه ماموریتهای از پیش تعیین شده برای بخشهای تعاون و رفاه اجتماعی به خوبی در حال اجراست .
وزیر تعاون ، کارورفاه اجتماعی ، تعداد تعاونیهای ایجاد شده تا دولت نهم را 84 هزار تعاونی برشمرد و گفت : این تعداد در پایان دولت دهم به 187 هزار تعاونی رسیده است که حدود 122 درصد رشد نشان می دهد.
وی همچنین از افزایش اعضای تعاونیها به 30 میلیون نفر را در این مدت خبر داد.
وی با اشاره به رشد 19 درصدی بازرسی ادواری از کارگاهها گفت : درسال 83 ، 168 هزار و 257 بازرسی صورت گرفت که این تعداد در سال 91 به 275 هزار و 539 بازرسی رسیده است .
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی همچنین از افزایش 61 درصدی تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی خبر داد و افزود : تعداد تشکلهای کارگری در سال 83 از 3 هزار و 997 به 6 هزار 448 تشکل رسیده است .
وی ایجاد 240 مجموعه ورزشی ویژه کارگران و راه اندازی هشت مرکز تحقیقاتی و بهداشت کار را از دیگر اقدامات دولت نهم و دهم برشمرد وگفت :این موضوع سبب شد حوادث ناشی از کار به طور چشمگیری کاهش یابد. عباسی همچنین کاهش شکایتهای دریافتی مراکز حل اختلاف کارگر و کارفرما به میزان 25 درصد را از دیگر دستاوردهای سالهای اخیر دانست .
وی تصویب سند ملی توسعه بخش تعاون، تاسیس صندوق مهرامام رضا (ع) برای ارائه تسهیلات مربوط به اشتغال و توسعه تعاونیهای مسکن ، تهیه لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به مقاوله نامه جامع کار دریایی ، تهیه لایحه اصلاح قانون کار ، تهیه سند ملی کار شایسته ،اجرای طرح ساماندهی اشتغال افراد خارجی ، ایجاد شوراهای سازش ، تاسیس کانون عالی انجمن صنفی ، تاسیس کانون عالی بازنشستگان و تشکیل فدراسیون ورزشهای کارگری را از دیگر اقدامات دولت در این مدت عنوان کرد .
عباسی اجرای بیمه طلایی بازنشستگان سازمان بازنشستگی کشور و عمومیت دادن ان برای افراد تحت تکفل انان و همچنین ساماندهی صندوق بازنشستگی صنعت فولاد کشور و پرداخت معوقات بازنشستگان را از مهمترین تصمیم هایی عنوان کرد که دولت برای تحقق ان اقدام کرده است.
وی همچنین از رونمایی سند ملی توسعه اشتغال در استانها به عنوان کار برجسته دولت دهم تا چند روز آینده خبر داد و گفت : با این سند علاوه بر اینکه می توان وضع اشتغال استانها را مشخص کرد نسبت به توسعه ظرفیتهای موجود برای افزایش کارافرینی و حمایت از ان اقدام کرد .
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به اقدامات این وزارتخانه در خصوص اموزشهای فنی حرفه ای اشاره کرد و افزود : در این حوزه راجع به اجرای الگوی استاد شاگردی نخستین بار 17 میلیون نفر ساعت کار شده است .
وی درباره توسعه مراکز اموزش فنی حرفه ای نیز گفت : در هشت سال اخیر زیربنای این مراکز از 793 هزار متر مربع به یک میلیون و 484 هزار متر مربع رسیده است که معادل 35 درصد رشد نشان می دهد .
عباسی عمل نکردن بانکها به انجام تعهدات خود برای حمایت از مشاغل خانگی و بنگاههایی را که دچار مشکل مالی شده بودند از جمله نقاط ضعف دولت دانست و گفت : نظام ارجاع یا پزشک خانواده هم قرار بود سریعتر و بهتر از شرایط کنونی اجرا شود اما متاسفانه در این حوزه هم بخوبی عمل نشد.
عباسی حضور در میان کارگران را جزو شیرین ترین لحظات دوران تصدی خود در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی دانست و گفت : تلخ ترین خاطره ام در این مدت استیضاح اقای شیخ الاسلام بود .
وی ایجاد اشتغال را وظیفه همه دستگاههای دانست و افزود : وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز از این امر مستثنی نیست .
عباسی خارج کردن صندوقهای بیمه ای از بنگاه داری را از مهمترین اولویت های کنونی این وزارتخانه دانست و ابراز امیداواری کرد دولت یازدهم با توجه به این موضوع موجب شود این صندوقها به تولید سرمایه روی اورند.