پخش زنده
امروز: -
علت خستگی بیش از حد و مداوم زنانی که فعالیت کم بدنی و استراحت کافی دارند، میتواند از علائم بیماری جدی پزشکی باشد که نگران کننده نیست، اما قابل درمان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خستگیهای دائم در خانمها دلایلی به جز سبک زندگی و فعالیت بدنی زیاد دارد و این خستگی ممکن است به علت کمبود آهن، فولیک اسید یا ویتامین B۱۲ و بیماریهای مزمنی مانند ناراحتیهای کلیوی باشد.
متداولترین مشکلاتی که باید دربارهاش بدانید، عبارتند از:
مصرف زیاد کافئین یکی از علل خستگی دائم در خانمها
همیشه مصرف قهوه و به طور کلی نوشیدنیهای کافئین دار موجب رفع خستگی نمیشود و ممکن است در بسیاری از موارد نتیجه عکس داشته باشد و بیشتر ایجاد خستگی کند، بنابراین بهتر است این خانمها کمتر کاکائو، چای و بعضی از داروهای حاوی کافئین مصرف کنند.
غذای آلرژی زا از عواملی است که ایجاد خستگی دائمی میکند
خوردن برخی از غذاها ایجاد خستگی میکنند که غذاهای آلرژی زا جزو این دسته از غذاها هستند، نخستین نشانه از بروز خستگی بعد از مصرف این نوع غذاها خمیازه کشیدن است. اگر شما همواره احساس خستگی میکنید پیشنهاد میکنیم با حذف این غذاها از برنامه غذایی تان از احساس خستگی خود بکاهید.
خستگی زنان و عوارض کم کاری تیروئید زنان
غده تیروئید، در جلوی گردن قرار دارد و هورمونهایی را ترشح میکند که سوخت و ساز بدن را کنترل میکنند. ترشح بیش از حد هورمون تیروئید (پرکاری تیروئید)، افزایش سوخت و ساز بدن وهورمون تیروئید خیلی کم کار (کم کاری تیروئید)، کاهش سوخت و ساز بدن را در پی دارد. از عوارض کم کاری تیروئید میتوان افسردگی، تنبلی و کم تحرکی، پف آلودگی سر و صورت، چهره زرد رنگ، ورم دست و پا و احساس سرما حتی در هوای گرم، حرکات کند، یبوست، حرف زدن کند، ضربان قلب کند، بی حوصلگی، احساس ضعف و خستگی و تمایل به خواب را نام برد که میتوان با مراجعه به پزشک و درمان این بیماری و گنجاندن میوه و سبزی در رژیم غذایی خود از خستگی ناشی از این اختلال کاست.
کم خونی علت خستگی زنان
از علتهای اصلی خستگیهای دائمی کمبود هموگلوبین و کم خونی است، زیرا هموگلوبین اکسیژن رسانی از ریه به سایر بخشها را بر عهده دارد و اگر اکسیژن به بافتها نرسد بدن احساس خستگی میکند. همچنین کم خونی میتواند به علت کمبود آهن یا ویتامین، از دست دادن خون، خونریزی داخلی یا یک بیماریهای مزمن از قبیل آرتریت روماتوئید، سرطان یا نارسایی کلیه ایجاد شود، اما از عمدهترین علل خستگی در زنان خونریزیهای شدید ماهانه یا بعد از زایمان است که به علت آن داشتن تومور فیبروئید یا پولیپ رحمی است؛ بنابر این خانمها با دادن آزمایش خون و تشخیص کم خونی بهتر است در کنار مصرف قرص آهن، غذاهای دارای آهن مانند اسفناج، بروکلی و گوشت قرمز را نیز مصرف کنند تا کم خونی درمان و احساس خستگی ناشی ازآن برطرف شود.
احساس خستگی در زنان و عفونت دستگاه ادراری
یکی از علتهای بروز خستگی در زنان ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری است. این عفونتها معمولا به صورت تکرر و سوزش ادرارخود را نشان میدهند و تنها راه تشخیص آن آزمایش ادرار است. درمان عفونتهای ادراری معمولا مصرف آنتی بیوتیک است، با درمان این عفونتهای ادراری احساس خستگی نیز رفع میشود.
آپنه در خواب از علل ایجاد خستگی دائمی در زنان
اختلال در چرخه خواب از عواملی است که موجب ایجاد احساس خستگی میشود. آپنه یا تنگی نفس در خواب یکی از عواملی است که موجب اختلال در خواب میشود و باعث میشود شما مرتب از خواب بیدار شوید و احساس خستگی بعد از خواب کنید به این علت که خواب درستی در طول شب نداشتهاید.
خستگی مداوم زنان به دلیل مشکلات قلبی
در برخی از مواقع خستگی ناشی از کارهای سبکی مانند جارو زدن به علت ناراحتیهای قلبی بروز میکند. اگر احساس کردید که با انجام فعالیتهای سبک روزانه دچار خستگی میشوید لازم است به یک پزشک قلب و عروق مراجعه کنید تا با تجویز دارو مشکلتان را رفع کند و با رفع ناراحتی قلبی تان دوباره انرژیتان افزایش یابد.