پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه قطر سپاه پاسداران را بخشی از ساختار نظامی رسمی در ایران دانست و تاکید کرد همه کشورها باید به چنین ساختاری احترام بگذارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، وزیر امور خارجه قطر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بخشی از ساختار نظامی رسمی در ایران دانست و تاکید کرد همه کشورها باید به چنین ساختاری احترام بگذارند.
محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیر امور خارجه قطر در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی سی ان ان، در پاسخ به پرسش جانبدارانه و موذیانهی سی ان ان که پرسید آیا فکر میکنید خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از فهرست گروههای تروریستی از سوی آمریکا اقدام هوشمندانهای باشد، تاکید کرد: اجازه بدهید دو بحث را از یکدیگر تمیز بدهیم! فهرست کردن و یا خارج کردن سازمانهای تروریستی از فهرست بر پایهی ارزیابیهای آمریکا صورت میگیرد، زیرا این فهرست به آمریکا تعلق دارد و تحریم سازمان ملل نیست که همهی کشورها آن را بپذیرند و از آن پشتیبانی کنند. در خصوص تحریمهای اقتصادی باید بگویم قطر کشوری کوچک است. ما هرگز نمیپذیریم که تحریمهای اقتصادی یا تحریمهای یکجانبه میتوانند در تغییر سیاستها اثرگذار باشند. این موضع گیری اصولی و صریح ماست. تحریمهای اقتصادی معمولا بر مردم اثرگذاری دارند و به نظر ما مجازات کردن مردم یک کشور به خاطر سیاستهای دولت آن کشور رویکرد درستی نیست. پس تحریمهای اقتصادی باید برداشته شوند و مردم این کشور (ایران) باید آسودگی خاطر پیدا کنند، زیرا پای معیشت مردم ایران در میان است
وی در پاسخ به این پرسش که آیا خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست گروههای تروریستی برای ثبات در منطقه خوب یا بد خواهد بود نیز گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بخشی از دولت ایران و یا بخشی از ساختار نظامی رسمی این کشور است و ما باید به این ساختار احترام بگذاریم.
وزیر امور خارجهی قطر دربارهی ابتکارعمل دولت ایران برای برقراری روابط بهتر با همسایگان و کشورهای منطقه نیز گفت این چیزی است که همواره از زبان مقامهای ایرانی شنیده میشود. هنگامی که رئیس جمهور رئیسی به دوحه سفر کرده بود تمایل خود را برای گفتگو و تعامل با کشورهای منطقه و برقراری روابط بهتر با این کشورها بیان داشت. ما از این موضع گیری بسیار استقبال میکنیم و فکر میکنیم گفتگوی منطقهای بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) و ایران ضروری است تا مسائل موجود را حل و فصل کنیم. اطمینان داریم بسیاری از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) نگرانیهای خودشان را درباره ایران دارند و ایران هم از برخی کشورهای منطقه نگرانی دارد؛ لذا باید این مسائل را مطرح کنیم و باهم به تفاهم برسیم.