کلاهبرداریهای اینترنتی در صدر جرایم سایبری
رییس پلیس فتا نیروی انتظامی گفت: ۵۴ درصد جرایم سایبری در سال گذشته مربوط به کلاهبرداریهای اینترنتی بوده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، سردار وحید مجید در گفتگو با خبرنگار ما از افزایش جرائم سایبری و کشفیات آن در سال گذشته خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۰ جرائم سایبری ۱۸ درصد و متهمان این جرایم ۲۸ درصد نسبت به سال ماقبل آن در سطح کشور افزایش داشته است.
وی با اشاره به ضریب کشف وقوع جرایم سایبری گفت: سال گذشته ۹۶.۵ درصد وقوع جرایم سایبری کشف شده که نسبت به سال ماقبل آن که ۹۴.۵ درصد بود ۲ درصد رشد داشته است.
رئیس پلیس فتا ناجا به رسیدگی جرایم و پروندههای سازمان یافته کثیرالشاکی پرداخت و بیان کرد: پارسال در حوزه قمار بازی اینترنتی به ۲۹ پرونده رسیدگی و ۴۶۱ متهم دستگیر شدند.
وی با اشاره به کشف ۵۹ پرونده جرائم سایبری کپیبرداری خاطرنشان کرد: در این راستا مجرمان حرفهای شناسایی و ۱۲۷ متهم دستگیر شد.
سردار مجید از تشکیل ۹۰ پرونده در حوزه برداشت غیرمجاز اینترنتی سازمان یافته در سال ۱۴۰۰ خبر داد و بیان کرد: در این زمینه ۱۵۷ متهم دستگیر شدهاند.
وی با اشاره به کلاهبرداریهای اینترنتی که از بازارهای آنلاین خرید و فروش میکردند، عنوان کرد: در سال قبل ۳۱ نوع کلاهبرداری اینترنتی در حوزههای مختلف از جمله پلتفرم داخلی و خارجی کشف و ۵۴۴ مجرم دستگیر و به حوزه قضایی معرفی شدند.
رییس پلیس فتا از کشف جرایم مالی و اقتصادی اینترنتی و بازگشت وجوه به مالباختهها خبر داد و خاطر نشان کرد: در سال ۱۴۰۰ با کشف جرایم برداشت غیرمجاز اینترنتی که وجوه قابل توجهی در آن به یغما رفته بود و مسدود کردن حساب مجرمان این حوزه، ۳۳۰ میلیارد تومان از وجوه حاصل از برداشت غیرمجاز مجرمان به مالباختگان برگشت داده شد.
وی راهاندازی رمز پویا را سبب کاهش جرائم سایبری دانست و اظهار کرد: با افزایش کاربران فضا مجازی و فعالیت گسترده مردم در آن، مجرمین هم اقدامات خود را افزایش دادند، که با راهاندازی رمز پویا جرایم سایبری ۲۲ درصد کاهش یافت که این مهم یک موفقیت در حوزه فعالیت پلیس فتا محسوب میشود.
سردار مجید لزوم مراقبت از کودکان در فضای مجازی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: برای مراقبت از کودکان پویش کودکان سایبری با استفاده از ظرفیت دولتی و خصوصی و ۳۴ سازمان در حوزههای گوناگون راهاندازی شد و با ارائه آموزش، کودکان با انواع آسیبهای فضای مجازی آشنا شدند.
وی ایجاد یک جریان گفتمانی، ارتقا سواد رسانهای خانوادهها برای استفاده از فضای سایبر و آشنایی خانوادهها با انواع تهدیدات و مجرمان سایبری را از دیگر موفقیتها دانست و خاطر نشان کرد: در این راستا تولید محتوا برای آموزش کاربران مورد توجه قرار گرفت و بیشترین فعالیت در این عرصه انجام شد.
رییس پلیس فتا نیروی انتظامی راهاندازی کارگاه آموزشی چهره به چهره با مشارکت هزاران نفر بهصورت آنلاین را از دیگر برنامهها دانست و تصریح کرد: در این راستا با مشارکت پلیس بینالملل با استفاده از پلیس سایبری «پویش کلیک امن» ایجاد شد که یکی از بالهای محکم برای مقابله با جرایم سایبری است.
وی از افزایش ۴۳.۳ درصدی فعالیتهای اجتماعی در حوزه دانش سایبری خبر داد و گفت: از همکاری مراجع قضایی که بهصورت تخصصی به جرایم سایبری رسیدگی شد قدردانی میشود.
سردار مجید با اشاره به شعار امسال «تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین» افزود: برای تامین امنیت شرکتهای دانشبنیان برنامه و طرحهای مهمی در پلیس فتا تدوین و کارگروه تخصصی ایجاد شده است.
وی بیشترین جرایم در حوزه سایبر را کلاهبرداری و برداشت اینترنتی، دسترسی غیرمجاز به دادهها، هتک حیثیت، نشر اکاذیب و مزاحمتهای اینترنتی دانست و عنوان کرد: بر اساس بررسیها تهران بزرگ با اختصاص ۱۹ درصد از کل جرایم سایبری کشور در رتبه نخست قرار دارد.
رییس پلیس فتا ادامه داد: همچنین خراسانرضوی با ۱۱ درصد، اصفهان با ۸ درصد، شیراز با ۶ درصد و خوزستان با ۴ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی بیان کرد: شهر کیش و استانهای سیستان و بلوچستان، خراسانشمالی، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان دارای کمترین جرایم سایبری بودهاند.