پخش زنده
امروز: -
چند تغییر در زندگی روزمره بیماران مبتلا به فشارخون بالا میتواند مشکل ساز باشد و ایام خوش عید را با مشکل و دردسر مواجه کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،مریم مهارت رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید، این نکات تغذیهای را رعایت کنید تا بتوانید ایام نوروز را به خوبی سپری کنید.
انواع آجیلها را به صورت خام و بدون نمک مصرف کنید. انواع بو داده سرشار از نمک بوده و منجر به افزایش فشارخون میشود.
خوراکیهای حاوی کافئین مثل قهوه و چای باعث افزایش فشار خون و تپش قلب میشود؛ بنابراین بهتر است بیش از ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در طول روز مصرف نکنید.
به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون، مصرف سالاد و سبزی همراه با غذا و مصرف میو هها در میان وعدهها توصیه میشود.
با توجه به تقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون، در مهمانیها از میوههایی مثل موز، کیوی و پرتغال که حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم هستند استفاده کنید.
از کشمش به جای قند استفاده کنید: کشمش سرشار از پتاسیم است.
غذاهای شور و پرنمک فشارخون را افزایش میدهد، بنابراین از شوریها و خیارشور در مهمانیها استفاده نکنید.
از مصرف سوسیس، کالباس، برگرها و سایر فرآوردههای گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم پرهیز کنید.